Koje zimske gume uzeti

Ja sam pre tačno 2 godine uzeo Sava zimske gume i šta ja znam zadovoljan sam ovih dana treba opet da ih stavljam ali mi je bezveze da to činim dok prži sunce odlažem to dok ne krene kijamet tamo početkom decembra

Poslednja izmena:
A razmisljam i ja izmedju save,ove viking,klebera,tigra,fulde
i ovih oko 6500 din po komadu.
Skupe premijum oko 9000 komad.
Koje god da uzmes ne mogu preko 40.000 km da se ne izlizu.
Ja dosta vozim autoputa i odu za 3 zime.

Prilozi

• IMG_20231114_010951.jpg
    IMG_20231114_010951.jpg
    66,5 KB · Pregleda: 21
Imao sam continetal i presao 40.000zimskih km sa njima.

Pošto su cene guma skočile mora se na niziji nivo.
Šta uzeti?
Kakve su ove viking continetalova filijala?
Zanimaju me vasa iskustva sa zimskim gumama
Evo Hankook za 58€ kom
https://pevex.hr/zimska-auto-guma-hankook-195-65r15-91t-winter-i-cept-rs3-w462
Evo Bridgestone za oko 70€
https://pevex.hr/zimska-auto-guma-bridgestone-195-65r15-91t-blizzak-lm005
Fulda je oko 55€
https://pevex.hr/zimska-auto-guma-fulda-195-65r15-91t-kristall-montero-3-ms-tl

Verovatno ce i bit fulda.Solidna guma.Hankok sam vec ima ispucale mi brzo iako svi hvale.Bringston je dobra ali necu premijum isto se brzo trose.
Hvala prijatelju.

Retko se ide na planine vecinom autoput voznja.Pre 3 god uzeh continetal mislio sam da ce izdrzati duze od 3 sezone ali nisu.
Sad sledi niza klasa pa koliko predju.
A izlizu se svake los kvalitet je svuda.Kinez pravi sve zivo.
Imao sam ja Tajvanske Nankang, odlicna guma bila je letnja i imala 4 kanala sare po kisi je bila kao prikovana za asfalt nikakvih problema nisam imao sa njima niti ikakav defekat nisti se nenormalno trosile a prosao sam oko 50 000km sa njima i dalje su mogle da idu...dok nisam prodao taj auto.

Verovatno ce i bit fulda.Solidna guma.Hankok sam vec ima ispucale mi brzo iako svi hvale.Bringston je dobra ali necu premijum isto se brzo trose.
Hvala prijatelju.
Pa evo ja imam ljetne Hankook Ventus Prime 3 i odlične su. Zimske su Nexen Winguard SnowG wh2, isto zadovoljan, za mene koliko mi treba.
Po meni to sve ovisi koliko i kuda voziš i pogotovo kojim načinom. Ako radiš puno km godišnje, po autocesti, onda ti trebaju nekakve bolje gume, premium.
Ali ako kao ja radiš oko 10000km godišnje i to većinom po gradu, a tu i tamo odeš nekuda u drugi grad/mjesto, poštivaš prometne propise, onda će sasvim solidna biti i bilo koja guma više klase, a ne treba biti premium klase.
Moje mišljenje, ne moraju se svi složiti s njim. Neki bi rekli da je to svetogrđe što sam napisao... 😁😂

Pa evo ja imam ljetne Hankook Ventus Prime 3 i odlične su. Za mene koliko mi treba.
Po meni to sve ovisi koliko i kuda voziš i pogotovo kojim načinom. Ako radiš puno km godišnje, po autocesti, onda ti trebaju nekakve bolje gume, premium.
Ali ako kao ja radiš oko 10000km godišnje i to većinom po gradu, a tu i tamo odeš nekuda u drugi grad/mjesto, poštivaš prometne propise, onda će sasvim solidna biti i bilo koja guma više klase, a ne treba biti premium klase.
Moje mišljenje, ne moraju se svi složiti s njim. Neki bi rekli da je to svetogrđe što sam napisao... 😁😂
I premium se trosi mozda malo duze traju ali to opet zavisi od tipa gume.

Secam se kad mi je taj vulkanizer, on je sad pokojni, rekao uzmi ove gume Nankang neces pogresiti, cena je bila odlicna mnogo su bolje nego Tigruse i stvarno je bilo tako.Ako uzimas dobre gume za kisu da ima sto vise kanala jer tu se izbacuje voda najvise i kad sam vozio po pljuskovima znaci provala oblaka to lepi za asfalt ono ni sa jednom gumom nisam doziveo.

Pa evo ja imam ljetne Hankook Ventus Prime 3 i odlične su. Zimske su Nexen Winguard SnowG wh2, isto zadovoljan, za mene koliko mi treba.
Autocesta 90% poslovno.140/150 km na sat vozim.Probao sam sve premijum i nijedne preko 50.000 km autoputa.Ali ok takav im trenutni kvalitet.Imam fuldu letnu i dobra je.

Back