Raisa
Iskusan
- Poruka
- 5.462
Shta je sa onima koji imamo Veneru u Vodoliji? Sry na jednostavnom pitanju...rookie sam 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znak je najmanje bitan. Bitni su aspekti. Venera kao Venera ne moze da kaze mnogo ako ostatak karte to ne podvrdjuje. Teorija kaze da najlepse zene imaju Veneru u Biku, Vagi i Ribama. By the way, previse cene sebe i nije ih lako osvojiti.
Veneru u Vagi ima i Karleusa.Slozicete se da nije lepa, niti je umetnica...
Pritom ima stelijum u Vagi...
S druge strane, tu istu Veneru imaju i Beyonce i Shania Twain, koje su bas tipicne predstavnice.
![]()
Nego sto nego je tesko za osvajanje!! buahahahaha....e sad mislim da se na osnovu samog polozaja ne moze reci da li se suvise cene ili ne. jer ove Venere cinjenicno imaju najvise potencijala ali cesto ostaju ili u senci ukoliko malo sebe potcenjuju iz ko zna kojih razloga..znate tezak zivot cini cuda.....ili su prenaduvene....Mada ja uvek kazem da je skromnost kao karmin.....
![]()
ajde mi sad recite simbolicki koja Venera je po vama ruzna?
u kom aspektu
u kojoj kuci
recimo Ve u devici 0 Sa u 6 kuci, sad sam lupila...najstrasnije ali taj fazon odgovora
kako vi to zamisljate
(znam par primeraka ruznih sa Ve u devici, al ne generalilizujem)
i nemojte da pocnete da filozofirate o pitanju sta je to lepota , ono sto je meni lepo nekom je ruzno i obrnuto,lepota dolazi iznutra, neko isijava energiju koja je nama privlacna
bez smaranja
znamo svi sta su lopate![]()
ajde mi sad recite simbolicki koja Venera je po vama ruzna?
u kom aspektu
u kojoj kuci
recimo Ve u devici 0 Sa u 6 kuci, sad sam lupila...najstrasnije ali taj fazon odgovora
kako vi to zamisljate
(znam par primeraka ruznih sa Ve u devici, al ne generalilizujem)
i nemojte da pocnete da filozofirate o pitanju sta je to lepota , ono sto je meni lepo nekom je ruzno i obrnuto,lepota dolazi iznutra, neko isijava energiju koja je nama privlacna
bez smaranja ?????????
znamo svi sta su lopate![]()
Bravo! Ovo mi se svidja. Moja Venera je u Vagi, pravi kvadrat sa Neptunom, a Neptun daje nedostatak samopouzdanja, a sa druge strane u ljubavi daje preveliko idealizovanje partnera i stalna razocaranja.Pa kako god ja izgledala, i uopste kakav god umetnicki potencijal imala, Neptun me vara, povlacim se...
I sto je jos bitnije, Venera u Vagi je hladna, jer kao sto je neko vec rekao na prethodnoj strani, Vaga je jedini predmet u zodijaku. Pored toga sto sam neosvojiva, jos i delujem neosvojivo.
Niko ne pokusava da mi pridje i sve ostaje samo na pogledima. A meni je ljubav potrebna.
![]()
Prvo nista u samom ZIVOTU nije crno ili belo.Jedan stepen samo moze da bude presudan, jedan maleni asteroid koliko god znacio beznacajan, ali NIJE....svejedno, bilo sta, tako mala sitnica... Svakako, sve tezi da ima svoju slozenost. Cak i jednostavnost. Zasto?! Da bi bilo primeceno, da bi postojalo...Svako ima pravo da iskaze neki svoj stav po pitanju lepote. Prva stvar koju moze astroloski da ukaze je takodje i MERKUR - stav,misljenje i sta jos? Merkur motivise integraciju nesvesnih teznji kroz svesno prepoznavanje i stoga prisustvo Sunca i Meseca moze da bude jos ociglednije. Kada se So i Mo ne analiziraju svesno (a svakako analiza i razmisljanje su svesni proseci..) onda oni mogu vrlo malo da doprinesu psihickom razvoju pojedinca,zbog toga sto NE postoji uvid u njegovo delanje i podstreke. Svesni deo psihe je svakako ovde da kazem posebno naglasen ili prenaglasen jer je po definiciji nesvesni nesaznatljiv uslovno receno i covek mora da koristi svoj svesni deo da bi pokusao da razume sebe, da bi na taj nacin dosao naprosto do uvida u svoju drugu "MRACNU" stranu....neutralna analiza ponasanja i motivacije je samim tim i nezamenljiva ali ako vec posmatramo po astrologiji Merkur onda je njegov uticaj sustinske vaznosti. Kada covek ne bi sebe mogao da vidi u ogledalu drugih ljudi, kada ne bi umeo da se uporedi sa njima svest niti bi postojala, a kad se iskuse te RAZLIKE u spoljasnjem svetu, dakle van naseg Sopstva, jer svi smo mi jedan svet za sebe i centar je smesten u nama samima, to nam i drzi ravnotezu da ne padnemo ili se ne spotaknemo o kakav kamen ili kakvog coveka..Kako Nietsche dragi kaze, ne volim ljude koji se jos uvek spoticu o kamenje ili ljude....
haha...genijalno,zar ne? Ponekad se vise spotice o ljude nego o kamenje.
Elem, da se vratim na Merkurce nase drago...Dakle kao sto rekoh ako se iskuse te razlike i promene kroz vreme koje se rastapa svakim trenutkom u Vecnost, tek tada, covek moze da shvati STA JE i STA NIJE i da u tom procesu psihoanalize i razmatranja,misljenja samog....stekne UVID u to KO JE ON zapravo!!!! Merkur je onaj nas deo psihe koji ne spaja samo unutrasnje bice i Masku vec obezbedjuje VEZU sa spoljasnjim svetom. On uspostavlja kontakt medju svim stranama psihe i svesnim i ensvesnim sto stvara mogucnost za integrisanje celokupnih cinioca. Samim tim, on je kao neki glasnik. Pa dobro, dakle Merkur samim tim uslovljava dalje i taj njegov sadrzaj odredjuju sada kontakti sa drugim planetama ...pa i sa Venerom, Neptunom,cime god..Kako cemo se mi prezentovati javnosti, mozemo da posmatramo i sam Medium Coeli..Sredina neba i sam Ego nisu identicni da se razumemo jer Ego kao takav kakav je poseduje veliku meru unutrasnjeg kontinuiteta koji opet ne postoji bez sredine neba ili nacina na koji se mi prikazujemo svetu... Ili vidimo sebe u odnosu na taj svet,mozda je to ispravnije reci.... Sredina neba predstavlja sliku Ega sa kojom se on privremeno poistovecuje ...sto ce reci da ce sredina neba da stvori SLIKU Ega, ona dopusta prolaz samo onim informacijama koje odgovaraju odredjenoj PREDSTAVI o Egu ( a za nju nam treba Merkur,jelte..) Tako da zato su slika koju imamo o sebi i slika koju imamo o spoljasnjem svetu nezibezno zakrecene procesom izabiranja, koji je opet nametnut svim informacijama pod uticajem nase *privremene* predstave o Egu, kakva je opisana desetom kucom. Peto polje i njegov vladar su nam opet znacajni jer je tu SAMOIZRAZAVANJE EGA, tj urodjena (za urodjenje procese vazan nam je Mesec) covekova potreba za samoostvarivanjem je ocigledno u petoj kuci ...(isto u okviru vatrenih kuca)...Sunce pokazuje blisku vezu sa Egom...Ako shvatimo SO kao simbol Ega onda je ono nase reprezantitivno sredstvo za samoizrazavanje svega sto cine psiha i Sopstvo. Nacin na koji se ovo desava pokaze nam Sunce, jato u kom je i peta kuca. E sad ovde imamo spoljasnji oblik izrazavanja Sopstva *uz pomoc stvaralackih impulsa i aktivnosti*. Uzivanje,domaranje,samoizrazavanje - to su kljucni pojmovi petog polja. Nase prvo polje je telo, pojava i izrazavanje ne SAMOizrazavanje!!!! A pritom docicemo i do toga pa dobro sta je to onda lepota i sta je to Venera. Tek posle svega ovog, nastupa ona. Muski i zenski deo psihe su predstavljeni astroloski sa SO i MO, psihicki uticaj Merkura omogucava nam da dozivimo ovu dvojnost, da razmisljamo o njoj i da je smestimo u okvir odnosa sa ljudima. Teznja da se suprotnosti ujednine da se dovedu u sklad i nadju u nekoj ravnotezi, sustina je sledeceg psihickog cinioca a to je jelte, cuvena Venera, oko koje imamo dzabu na temi... Instinkt sa samoodrzanjem - recice Harding. za nju....
Sad mozda mozemo da trazimo sve te faktore i raspravljamo o pojmu lepog. Postoji tona ljudi koji su se celi zivot bavili ovim pitanjem, mislim da nisu ludi zaista...
Nadam se da ce bolje da tece diskusija sada....![]()
Uz duzno postovanje mislim da je moglo i bez ovog tvog posta
odnosno bez nekih delova
ajde ljudi konkretno
O boze
pitala sam koji pokazatelji u karti govor u prilog tome ....ruznoci
ti se rasplinjavas i nista na kraju ne kazes
pazi , kad sam znala da ce neko poceti da drzi predavanja o lepoti
i sl.
i moze o nekim stvarima da se kaze konkretno, (nemoj da mi ovu recenicu neko izvuce iz konteksta)
ili bar dobri astrolozi to mogu
a ti mi nista novo nisi rekla
ne prepirem se s tobom
ali kao sto postoje pokazatelji za bogatsvo, gojaznost, lepotu,slavu, inteligenciju, talenat za strane jezike
valjda postoje i za ruznocu
samo te jos nisam nasla
pa pitam
pa valjda kobinacija nekoliko njih daje ruzniju osobu
ne komplikuj stvari bez veze
Sad kapiram ono sa mailova,tj tvojih privatnih poruka.
Ja nista nisam rekla?![]()
![]()
Ocito nista nisi razumela. Znam da imam specifican merkur al znas sta.....Poenta je da astrologija nije samo ovo ili samo ono....Prepirem? Samo pokusavam da objasnim nesto!!!! Ti nisi duzna da tabas nakon postova...ja pricam zbog drugih da me pogresno ne shvate. Ne zelim da nesto sto je vazno izadje iz konteksta zbog ovakvih gluposti.....
![]()
U da mi je da vidim krasne astrologe koji znaju aspekte ruznoce! ...haha..znam ja te popularne..sto pisu po novinama,naplacuju po 100 eura konsultacije, pisu cak i knjige...bila sam kod nekih, mogu reci: nemaju pojma! Coveku kazem da se bavim jos astrologijom i slsuam ga kako izmislja,ne zna sta da mi kaze...a ja ubedjena sad ce kooo zna staaaaaa da mi veli..........
Tako da malo spusti tenziju.. Sa ovakvim stavom prvo pokazujes nerazumevanje za astrologiju, samim tim nemas nista ni od toga da ti neko kaze ovaj aspekt daje ruznu osobu,dzabe...sta ce ti,imas oci.,....hahah....
A i receno je: devica, jarac,cesto ume scorpija lose postavljena, kvadrati izmedju onog sto treba biti u uniji ili cak opozicije, kuce koje su vezane za sve sto nema veze sa onim nevaznim sto ja napricah....tipa drugo polje,recimo....
Strelac je isto jako prosecan u nekim polozajima...i tako..ima tu svasta....blizanci posebno u muskom horoskopu nisu bas za mars ili tak nesto....
A i receno je: devica, jarac,cesto ume scorpija lose postavljena, kvadrati izmedju onog sto treba biti u uniji ili cak opozicije
....
Ali skontala sam poentu, vise aspekata mora na to da ukazuje. Sad samo da objasnimo drugima.![]()
e pa koji su to aspekti?
to je bilo pitanje........
Vazno da si ti skontala poentu drago mi je
to su tako nedokucive istine, dokucive samo odabranima
Venera u nekom od pomenutih znakova, Bik-Vaga-Ribe, posebno Ribe,
ne znam kakve ovo ima veze sa onim sa privatnih por(btw, hvala ti za to , lepo si mi objasnila stelijum u 3 u dejvisonu...i jos neke stvari)
ja tebe jako dobro kapiram, nemoj da mi vredjas inteligenciju![]()
i ti dizes tenziju
samo volim kad je neko konkretniji
kao recimo ti u poslednjem pasusu
non-stop ponavljas kako je to sve kompleksno, kako je astro mnogo vise tra la la
ja ne mislim drugacije
i ne znam kako si to zakljucila
prvo pricas kako nema tog astrologa koji ce reci aspekte ruznoce a i sama se dotices toga u poslednjem pasusu....
tako da hvala na poslednjem pasusu
i srecno ti u dubinama istine, nemoj samo da se udavis![]()
Ta sam!![]()
al znam da nije samo to bitno...![]()
devojci ispod - ko kaze bre da sam ja rekla da si ruzna....![]()
Honey,evo gde sad dolazi zapravo do nesuglasice....jer Neptun 90* Venera se kod tebe mozda ne manifestuju fizicki vec kroz psihu.....hahah...
.
ali znas ta lepota je sasvim nevazna....
e sad pitanje je kako te drugi dozivljavaju i ti sebe...
Ljubim ja tebe, videcemo sta je to tacno cim nadjem vremena.....
Na privatnu poruku nisam mislila na to sto sam ti objasnila.(vec na frustracije) prvo si se i tad vrlo drsko ponela a sama kazes da se previse ne razumes
,..pa je onda lepo da ispostujes nekog ko te udostoji odgovora,jer veruj mi jako je malo ljudi koji zele svakome da izadju u susret makar malo znali...a i dzaba i da izlaze ako nisi spremna da cujes kritiku ili istinu.....e pa znas sta, onda mozes da imas postovanja. Prvo ok posmatraj astrologiju kako zelis. Zadnji pasus???pa ja ne kazem da je to tacno,al eto kad vec zelis cuti neistine koje su mozda istine mozda ne, znas zavisi kako tvoj merkur sad integrise sve podatke koje upijas preko ekrana....i sl.....nemam pojma,kazu da su device i jarcevi nis' posebno...mada sve je tako relativno. Ja sam svoje stavove obrazlozila,lepo ce mene sasvim razumeti neko drugi...a do misljenja zajedljivih ljudi me ne interesuje....iskreno...Imam isksutva sa foruma i znam kakvih sve nema po istim. Tako da necu vise da rec prodiskutujem. Rekla sam sta sam imala. Volela bih da si razumela,jer onda bi mozda shvatila da treba da pratis i MC, njegovog vladara,vatrena polja i njihove vladare,vrh petog,tj celo peto kao i Asc,a samim tim i sopstveni merkur cisto da vidis koliko se dobro vidis u ogledalu ili kako druge vidis...Dala sam ja tonu podataka. Ali ti si savrseno razumela moj tekst. Verovatno sam samo tupo pricala. Necu se ja nikad udaviti u istinama..... Srecom imam jaku vodenu venericu...i jos kojesta...te stvari me ne brinu....ako me nesto brine to je sasvim druge prirode i vise je vezano za ljude do kojih mi je stalo.......
![]()
ne ja samo ne volim kad mene neko pokusava da pravi ludom nerazumnom, povrsnom i isfrustriranom
jer ja to nisam
a ti si to sve meni rekla
ako krenem malo ostrije ne znaci da sam isfrustrirana, majku mu
ne moramo svi da delujemo k'o da smo na bensedinima
hvala na podacima ali bilo bi bolje da si delove koje si posvetila vredjanju preskocila
a ja cu svoje misljenje o tebi zadrzati za sebe
Umesto sto se svadjate, iznesite iskustva o fizickom izgledu, da proverim i ja to.![]()
Idemo u off sad skroz. Ali ti si svoje misljenje sasvim lepo rekla sa pocetka. Ja treba da trpim da TVOJE vredjanje al da ne kazem sta imam? hah draga, moje prvo polje Lav, vladar na Mc u konjukciji sa MO, pravda se mora isterati. Ako smatram da je nesto ne-ok onda krece borba za ok! Tako da..nemoj sad..mislim,ne vredi to....Ja nisam na bensedinima zaista...