Koje sve jezike govorite?

engleski i madjarski...
ucila sam u srednjoj francuski 4 godine i zaboravila sam ga :prstic:
ucila sam i latinski...i njega sam zaboravila...secam se os mandibule, maksile i tako tih stvari :lol:
spanski tu i tamo malo razumem, tek tek...
rumunski sam malo natucala dok sam tamo zivela...

uglavnom meni ucenje jezika ne ide ako ga ne koristim...zaista...nesposobna sam da bubam...
3 dana u okruzenju gde se prica taj jezik i gde moram da se sporazumevam na njemu mi vise znaci nego godinu dana nekog kursa...

Sve manje...ucila sam engleski,ruski i njemacki,ali zaboravljam i to sto sam znala nekad.
Nigdje mi ne treba i nigdje ne koristim.
Na ruskom znam samo pjesme. 🙂
Baš me zanima motiv da se u životu uči korejski.
Ja Korejca ni na slici nisam vidjela 🙂, ni Koreju, a i neću, ne znam čemu trud ako se nema namjera boraviti tamo.Ali dobro,nekom je to možda hobi.

Ne pišem akademske radove, ali imam IELTS 8.5, a i živeo sam u Kanadi godinama. Ne moraš nužno da pišeš akademske radove za C2. Svakako, moraš da vladaš tim diskursom. Probaj ovo kad ti bude dosadno:

https://www.englishradar.com/english-test/

2.png

Razočaran sam, mislio sam da mi je sve tačno.

Nisam uopšte konstatovao da ima vreme, da je moralo brže uradio bih. Mislim da sam za oko 25 minuta sam uradio sve i onda mi je 10 minuta trebalo da rešim ona 2 pitanja upiši kao sličnu frazu od 4 reči koristeći reč what i not, tu ko debil gledam u ekran šta je bre ovo, dok nisam ukapirao koliko je prosto :mrgreen:

Nisam radio zvanični test, al ovo nije teško.

Francuski sam učila institucialno, ali mi nije dobro išao. Znam po automatizmu neke osnovne fraze, ali će mi zauvek ostati u sećanju kao jedan od najtežih jezika sa kojima sam se susrela.
Pored francuskog, odustala sam i od nemačkog brzo jer nisam imala ''osećaj za feeling''.
Prosto... zgadi mi se kad čujem i jedan i drugi! :mrgreen:
Bog da 'prosti!
Nemacki je lak za ucenje za razliku od francuskog jer je pisanje i citanje jednostavno.
I j sam pokusavala da ucim francuski, ali sam brzo batalila, presla sam na spanski koji je isto kao lak za
citanje i pisanje, ali ako jezik , svejedno koji, ne koristis, sve zaboravis.

Nemacki je lak za ucenje za razliku od francuskog jer je pisanje i citanje jednostavno.
Kako kome... eto, ja sam zapela i na nemačkom, i na francuskom, a baš sam bila jako motivisana. To ne znači da u nekom trenutku neću ponovo poći na neki kurs ako mi to vreme i finansije dozvole. Mnogo je i do predavača vezano za redovni obrazovni sistem, pa dobar predavač ima talenat da učini da nešto što ne voliš-zavoliš, a nešto što voliš da ti se ogadi.

Kako kome... eto, ja sam zapela i na nemačkom, i na francuskom, a baš sam bila jako motivisana. To ne znači da u nekom trenutku neću ponovo poći na neki kurs ako mi to vreme i finansije dozvole. Mnogo je i do predavača vezano za redovni obrazovni sistem, pa dobar predavač ima talenat da nešto što ne voliš-zavoliš, a nešto što voliš da ti se ogadi.
Ma nemacki i francuski batali, to su jezici koji se uce i neguju celog zivota, a na kraju zivota opet shvatis da ih bas i ne znas dobro.

Sve manje...ucila sam engleski,ruski i njemacki,ali zaboravljam i to sto sam znala nekad.
Nigdje mi ne treba i nigdje ne koristim.
Na ruskom znam samo pjesme. 🙂
Baš me zanima motiv da se u životu uči korejski.
Ja Korejca ni na slici nisam vidjela 🙂, ni Koreju, a i neću, ne znam čemu trud ako se nema namjera boraviti tamo.Ali dobro,nekom je to možda hobi.
ako ga ni na slici nisi videla onda si slepa,kod mene na temama i blogovima...

Back