Koje su vam Napolitanke omiljene

Od napolitanki volim najviše domaće oblande ili što bi rekli ovi ujedno naši i ne-naši komšije-oblatne :zcepanje:, mada kad na tacni ima išta drugo od kolača, oblande tj. oblatne i ne pipnem. Da baš nisam pravi Đole-namćor, hajd', ove ponekad kupim. Pojedu se brzo, mada niko u familiji nije fan napolitanki.

1730660866958.png

Od napolitanki volim najviše domaće oblande ili što bi rekli ovi ujedno naši i ne-naši komšije-oblatne :zcepanje:, mada kad na tacni ima išta drugo od kolača, oblande tj. oblatne i ne pipnem. Da baš nisam pravi Đole-namćor, hajd', ove ponekad kupim. Pojedu se brzo, mada niko u familiji nije fan napolitanki.

Pogledajte prilog 1636564
I meni je oblande smiješno do pišanja :D

Pola kile 7 eura, pa radije kupim pola kile teleće šnicle i veliki mileram za iste pare :D
Shvaćam, ali očito oni koji su voljni platiti visoke cijene i dalje ih kupuju. Da nema tih ljudi, cijene bi sigurno pale. Više puta sam u europskim zemljama naletio na jeftinije domaće proizvode koji ovdje koštaju više.

Ama ko se ovde bavi sportom, ja ili ti? :p
Znam koliko ima šećera ali prirodno je prirodno.
Previše šećera i kalorija

Sušeno voće je koncentrat šećera i kalorija. Iz tog razloga, mora se konzumirati u izuzetno odmjerenim dozama, inače postoji mnogo rizika: od debljanja do sticanja dijabetesa melitusa ili kardiovaskularnih bolesti.
Znači pst!

Ama ko se ovde bavi sportom, ja ili ti? :p
Znam koliko ima šećera ali prirodno je prirodno.
Dok se voće suši, gubi vodu, skuplja se i poprima ne baš lijep izgled. Snalažljivi proizvođači nisu bili zatečeni i odlučili su da voće obrade specijalnim hemijskim jedinjenjima koja sadrže sulfite, što voću daje savršen izgled. Međutim, sulfiti mogu naštetiti vašem zdravlju. Zbog toga, prilikom izbora sušenog voća, ne bi trebalo da se fokusirate na njihov svijetao izgled.:manikir:

Previše šećera i kalorija

Sušeno voće je koncentrat šećera i kalorija. Iz tog razloga, mora se konzumirati u izuzetno odmjerenim dozama, inače postoji mnogo rizika: od debljanja do sticanja dijabetesa melitusa ili kardiovaskularnih bolesti.
Znači pst!
Pa i ja sam rekao umereno. Suvo voće ima vlakna i ostale nutrijente koje slatkiši od rafinisanog šećera nemaju. Razlika drastićna ;)

Dok se voće suši, gubi vodu, skuplja se i poprima ne baš lijep izgled. Snalažljivi proizvođači nisu bili zatečeni i odlučili su da voće obrade specijalnim hemijskim jedinjenjima koja sadrže sulfite, što voću daje savršen izgled. Međutim, sulfiti mogu naštetiti vašem zdravlju. Zbog toga, prilikom izbora sušenog voća, ne bi trebalo da se fokusirate na njihov svijetao izgled.:manikir:
Sve to znam ali recimo šljive kod nas ne sumporišu to znam, barem većina. Nekad su sušili na dimu ali je to zabranjeno zbog kancerogenosti pa sad suše u komorama na vrućem vazduhu. Pio sam i rakiju od suvih šljiva.
Jedino ako sam ubereš voćku, tj. ne ubereš je nego sačekaš da plod sam otpadne kad mu bude ćeif i sam osušiš voćku.
Odmah da si bacio sve što imaš ako je fabrički pakovano.
E to je idealno ali koliko sam pročitao, ni ti ne praviš domaće napolitanke nego kupiš u marketu :D

Preslatke su sve i ne jedem ih.
Tačno. Prirodno sušene kajsije bi trebalo da izgledaju kao na prvoj slici, ne kao na drugoj.
1730662575017.jpeg
1730662616600.jpeg

Back