Koje strane jezike govorite?

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koji strani jezik govorite

• Ukupno glasova
    49
Ali interesantno je to...ucila sam ruski tolike godine u skoli...ali u zivotu mi ama bas nikad do sada nije zatrebao..niti sam ikad bila u Rusiji,niti znam ijednog Rusa,niti mi treba poslovno,a ni turisticki.
Doduse,mozda ce sad zatrebati.😂
Znaci,cak i da ga znam savrseno,ni za sta mi nije trebao i nemam s kim da ga pricam.
Jedino mi je drago sto mogu citati rusku poeziju u originalu.
To vazi i za bilo koji jezik ...dzaba ucis ako ga nemas priliku pricati.
Sta ce meni sad npr.norveski..a divim se onim strancima koji bez stvarne potrebe naucise srpski .🙂
Zapravo,da li postoje ljudi koji iz ciste ljubavi i entuzijazma nauce neki strani jezik,a da im on realno u zivotu nije potreban?
Na primer da sad pocnem ucit vijetnamski,a male su sanse da cu ikad stici tamo.🙂

Povela se rasprava oko toga da li većina učesnika foruma zna neki strani jezik, pa evo da proverimo...

Stepen znanja svakog i dodatne info možete ostaviti u komentaru.
Engleski pričam slabo ali razumem ga jako dobro, i govor i čitanje. Filmove i serije mogu da gledam bez prevoda, strance kad dodju u grad razumem ih,čitala sam knjige na engleskom ali da beknem slabo. Problem je vezba i gramatika.
Što je najgrdje učila sam nemački a jako ga slabo znam.. Tek poneke reči prepoznam.

Gdje nadje bas cecenski da ucis? 🙂
Da li ce ti ikad zatrebati?
Čečeni su moji omiljeni ljudi, izuzetni. Istorija im je neprocenjivo bogata. Slobodu vole više od svega. Vole Rusiju više od Rusa. To treba razumeti i treba ceniti. Da bismo razumeli ljude moramo razumeti i njihov jezik. Jeste težak, ali je lep. Ako ikada odem u Grozni, što mi je želja, trebaće mi, mada ću svakako moći odlično da prođem i sa ruskim.
Prosto mi mi se dopada, kao i Čečenija i Čečeni uopšte. Kad bismo gledali po tome šta će nam trebati, ne treba mi ni osnovna škola, znam da računam :)

Ожалла я маршо, шиннех цъа ёхкур ю?

I tako...

Čečeni su moji omiljeni ljudi, izuzetni. Istorija im je neprocenjivo bogata. Slobodu vole više od svega. Vole Rusiju više od Rusa. To treba razumeti i treba ceniti. Da bismo razumeli ljude moramo razumeti i njihov jezik. Jeste težak, ali je lep. Ako ikada odem u Grozni, što mi je želja, trebaće mi, mada ću svakako moći odlično da prođem i sa ruskim.
Prosto mi mi se dopada, kao i Čečenija i Čečeni uopšte. Kad bismo gledali po tome šta će nam trebati, ne treba mi ni osnovna škola, znam da računam :)

Ожалла я маршо, шиннех цъа ёхкур ю?

I tako...
Ovo je bilo na cecenskom?🙂
Lici na ruski.
Dobro,razumijem ucenje iz ljubavi...ali se jezik zaboravi ako se ne koristi uzivo,zato kazem.🙂

Isto je pismo pa zato liči na ruski. Rečenica iz Dudajevljevog govora 8.11.1991.-"Sloboda ili smrt, koji drugi put imamo"?
Pa, verovatno da se zaboravi kad se ne koristi. Prvo da naučim pa ćemo videti koliko brzo ću zaboraviti:)
A kako ucis sam tako dalek i nepoznat jezik?
Mislim,kako znas sta je tacno? 🙂
Nekako je lakse kad ti bar neko objasni nesto.

Engleski.

Žali Bože osam godina protraćenih na nemački koji mi nikada nije trebao i koji sam potpuno zaboravio. Sećam se onih deklinacija. Tri roda + množina, sve se to menja kroz četiri padeža. Naučiti to u školi u Srbiji i primenjivati u odgovaranju za ocenu bilo je mnogo zaheban posao.

Back