Solidno engleski i ruski. Ne mogu da kažem da ih govorim tečno ili poput maternjeg, ali mogu da vodim normalnu konverzaciju i imam fin izgovor. Učila sam još neke jezike ali njih ovde ne ubrajam jer je to svega nekoliko reči i izraza.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
brate kad njima pocnes da dizes revolucije![]()
Engleski pričam slabo ali razumem ga jako dobro, i govor i čitanje. Filmove i serije mogu da gledam bez prevoda, strance kad dodju u grad razumem ih,čitala sam knjige na engleskom ali da beknem slabo. Problem je vezba i gramatika.Povela se rasprava oko toga da li većina učesnika foruma zna neki strani jezik, pa evo da proverimo...
Stepen znanja svakog i dodatne info možete ostaviti u komentaru.
Kojoj porodici jezika pripada čečenski?Na visokom nivou srpski, francuski i engleski.
Na srednjem nivou ruski i turski.
Na osnovnom nivou staroslovenski, persijski i čečenski (čečenski sam neki dan počeo da učim)
Kavkaskoj. Oni su tu već 5000 godina.Kojoj porodici jezika pripada čečenski?
Konkretnije, Severoistočnokavkaskoj.Kavkaskoj. Oni su tu već 5000 godina.
Svaka čast za entuzijazamKonkretnije, Severoistočnokavkaskoj.
Hvala/БаркаллаSvaka čast za entuzijazam
Ali nema šanse da mrdnem ni na srednji a kamoli visok nivo, jedan jezik iz te porodice (ozca) ima 74 padeža...Svaka čast za entuzijazam
Gdje nadje bas cecenski da ucis?Ali nema šanse da mrdnem ni na srednji a kamoli visok nivo, jedan jezik iz te porodice (ozca) ima 74 padeža...
Jako su teški, ukratko.
Čečeni su moji omiljeni ljudi, izuzetni. Istorija im je neprocenjivo bogata. Slobodu vole više od svega. Vole Rusiju više od Rusa. To treba razumeti i treba ceniti. Da bismo razumeli ljude moramo razumeti i njihov jezik. Jeste težak, ali je lep. Ako ikada odem u Grozni, što mi je želja, trebaće mi, mada ću svakako moći odlično da prođem i sa ruskim.Gdje nadje bas cecenski da ucis?
Da li ce ti ikad zatrebati?
Ovo je bilo na cecenskom?Čečeni su moji omiljeni ljudi, izuzetni. Istorija im je neprocenjivo bogata. Slobodu vole više od svega. Vole Rusiju više od Rusa. To treba razumeti i treba ceniti. Da bismo razumeli ljude moramo razumeti i njihov jezik. Jeste težak, ali je lep. Ako ikada odem u Grozni, što mi je želja, trebaće mi, mada ću svakako moći odlično da prođem i sa ruskim.
Prosto mi mi se dopada, kao i Čečenija i Čečeni uopšte. Kad bismo gledali po tome šta će nam trebati, ne treba mi ni osnovna škola, znam da računam
Ожалла я маршо, шиннех цъа ёхкур ю?
I tako...
Isto je pismo pa zato liči na ruski. Rečenica iz Dudajevljevog govora 8.11.1991.-"Sloboda ili smrt, koji drugi put imamo"?Ovo je bilo na cecenskom?
Lici na ruski.
Dobro,razumijem ucenje iz ljubavi...ali se jezik zaboravi ako se ne koristi uzivo,zato kazem.![]()
A kako ucis sam tako dalek i nepoznat jezik?Isto je pismo pa zato liči na ruski. Rečenica iz Dudajevljevog govora 8.11.1991.-"Sloboda ili smrt, koji drugi put imamo"?
Pa, verovatno da se zaboravi kad se ne koristi. Prvo da naučim pa ćemo videti koliko brzo ću zaboraviti![]()
Slušam pesme i govore, tu ima prevoda pa povezujem. A ima i kanala na yt-u koji prilično dobro obrađuju osnovni deo.A kako ucis sam tako dalek i nepoznat jezik?
Mislim,kako znas sta je tacno?
Nekako je lakse kad ti bar neko objasni nesto.
Gde si učio turski?Знам доста добро енглески,немачки сам учио,али доста сам заборавио,а знам помало и шпански и турски.
Gledao Sulejmana VelicanstvenogGde si učio turski?
Раније сам помало гледао турске серије,па сам научио нешто.Gde si učio turski?