Koje marke ssd-a kupiti 🙋

Прикажи брзину после 25-30% а не 2%!
На 2% није испуцао SLC кеш!
Zadnji ali zaista zadnji put/.....Brzina posle 2 % i posle 50 % posto....skoro pa ista....80Mb/s +
brzina SD2.png

brzina SD.png

Могуће је да има MLC меморијски чип?
Sam pitas sam odgovaras. Ako toliko puno znas ti mi kazi./ Mene to u prinicpu NE ZANIMA-cela stvar i jeste krenula od toga da:
za mene LICNO Samsung diskovi su ODUVEK bili nesto najbolje za ulozeni novac sto mogu kupiti. Brzi su, traju dugo....Itd.itd.
Drugo je bilo-nerealna pljuvacina po Sandisku-koji je, pored Toshibe jedan od boljih (opet-za uilozen novac)

Poslednja izmena:
Sam pitas sam odgovaras. Ako toliko punn o znas ti mi kazi./ Mene to u prinicpu NE ZANIMA-cela stvar i jeste krenula od toga da:
za mene LICNO Samsung diskovi su ODUVEK bili nesto najbolje za ulozeni novac sto mogu kupiti. Brzi su, traju dugo....Itd.itd.
Drugo je bilo-nerealna pljuvacina po Sandisku-koji je, pored Toshibe jedan od boljih (opet-za uilozen novac)
Шта да ти кажем?
По питању пљувачне, погрешио си адресу. Нисам пљувао било шта.

Često mi se dešavalo prethodnih godina da mi drugovi donesu neki stari laptop da im zamenim standardni disk sa SSD-om, dok god je bilo tih laptopova sa standardnim diskovima. Često se desi da im stari disk više ne treba, pa sam ih ređao u kutiju kao backup i čuvao. Ovako izgleda ta kutija danas:

1681132925810.png

Ono što je zanimljivo, to je da sam diskove menjao obično Kingstonom u budžetskim varijantama a Samsungom u boljim laptopima, i da mi nikada nijedan Samsung nije crkao, a ubacio sam ih na desetine i u laptopove i stotine u servere.

Zato danas za mission critical operacije koristim samo i jedino Samsung SSD-ove. Ne kažem da nema jednako dobrih i pouzdanih u drugim brendovima, ali nemam ni vremena ni želje da se kockam, a razlika u ceni nije prevelika.

Ma evo ga surak, kupio kinston a400, nema nikakvih problema 2 godine… cuo sam samo da su Patrioti ovi sada losi
i da se brzo kvare. Taj iz 2014. koji imam, to je bio sam pocetak SSD-ova, pa tako je kostao neverovartnih 100
evra za 240GB. Tad je SSD od 240+GB bio najmanje 200 evra...
Tada je bila nova tehnologija 1 evro za 1 Gb tako se kretalo u pocetku znaci disk od 120 je bio 120 evra, ustvari to je krenulo negde 2009-2010 ako se ne varam tada je bilo najskuplje.

Cuj, 24/7 upis. Vrlo brzo to ode… ne znam koji im je wear bio, to su oni prvi pro samsunzi...
Pa to što ti ne znaš je zapravo ključno pitanje. Ako kvalitetan SSD crkne u serveru, to je najverovatnije zato što nije rađen pravilan monitoring.

Mogu da razvalim svaki disk za par dana, samo ga pustim da krlja i piše dok ga ne sahranim.

Zato postoje monitoring alati, ja sam napravio da dobijam upozorenja na velikom ekranu iznad mene čak i ako skoči temperatura nekog diska, a kamoli kad pređe preporučeni TBW threshold ili ode offline.

Back