Tom Jones 1
Poznat
- Poruka
- 9.058
Mario bi reko "lažne fleške".
Saranio bi ih kukanjem, sasvim opravdano.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tu bi bio u pravu, jer su se zaista prodavale kineske fleske, sa laznim kapacitetom...Mario bi reko "lažne fleške".Saranio bi ih kukanjem, sasvim opravdano.
Paaa///i nisi bas u pravu. Kako onda na SD karticu ide dosta brze? Nebitno...USB je spor, pojeo sam ***** s njim al'ajde.///
33 гигабајта не иде брзо и на диск а не на флешку. Да ли знаш шта је SLC кеш а шта драм?
У претходном посту, написао сам, флешка и диск су малтене једно те исто. Разлика је у томе што се NVMe диск повезује по PCI шини, SATA по конектору SATA где је највећа брзина за SATAIII 600mbps!
Флешка се повезује путем USB конктора који има ограничење брзине зависно од генерације.
На USB4.0 могуће су брзине од 40gbps, што одговара дисковима NVMe треће генерације!
Сем тога, лично не тнам ни једну флешку са драм меморијом.
И како ти мислиш да пребациш 33 гигабајта на флешку очас посла?
Да би то укапирао, прочитај ово: https://forum.krstarica.com/threads...va-preporuke-informacije.925822/post-42605708
Већ сам те упутио на кратко едуковање! Не постоји ни диск који на целом капацитету може држати максималну брзину записа!U redu je to. Ali nije u redu kad i i na pakovanju napises da mu je mnogo brža brzina upisa od USB 2.0 proseka.
Pogledajte prilog 1323832
Recimo za ovaj ultra flair, koji imam. Ne radi nešto sajt pa sam skrinsotovo lagariju. U stvarnosti, duplo je sporiji od USB fleske.
O Kingstonima u ovom pogledu ne treba ni trošiti reči, nego uzmi neku seriju videa od 10GB pa postuj koliko je trebalo vremena ako bi se prepirao oko toga.
Теби нешто није у реду са УСБ драјверима чим ти је бржи запис на СД картици!Paaa///i nisi bas u pravu. Kako onda na SD karticu ide dosta brze? Nebitno...USB je spor, pojeo sam ***** s njim al'ajde.///
Nisam ni pomenuo 25MBs kao maksimalnu brzinu nego neki prosek brzine Verbatim Store N Go.Већ сам те упутио на кратко едуковање! Не постоји ни диск који на целом капацитету може држати максималну брзину записа!
Флешке су тек инфериорне по том питању.
Eво ти теста флешке Netac 128gb: https://forum.krstarica.com/threads...va-preporuke-informacije.925822/post-45925146
a овде ти издвајам тест брзине записа, синтетички на AIDA, за флешку и SSD диск Kingston:
![]()
![]()
И јел видиш, флешка записује на максималној брзини 42mbps а диск на 77mbps а од диска много очекују далеко боље резултате.
Tebi nije jasno da su ovo teoretski maksimumi. Izguglaj real life usb speeds pa ćeš shvatiti da je od recimo USB2.0 interfejsa realno očekivati do 10MBs brzinu upisa.Теби нешто није у реду са УСБ драјверима чим ти је бржи запис на СД картици!
Pogledajte prilog 1323986
Pogledajte prilog 1323987
Другог објашњења нема!
Не, не варају било кога него ти не рфазумеш принцип рада. Лепо сам те питао да ли знаш шта је SLC кеш и још те упутио на тему у којој сам све лепо објаснио. Да си прочитао, схватио би да ту нема било какве преваре.Nisam ni pomenuo 25MBs kao maksimalnu brzinu nego neki prosek brzine Verbatim Store N Go.
A recimo na Sandisk Ultra, brz je prvi GB oko 45MBs pa padne na 4-5 a Ultra Flair pokazuje svojih 60MBs za oko prvih 3GB i posle takođe ispravi liniju na 4 do 5MB. Dakle, varaju malim baferom bržeg nanda.
Tebi nije jasno da su ovo teoretski maksimumi. Izguglaj real life usb speeds pa ćeš shvatiti da je od recimo USB2.0 interfejsa realno očekivati do 10MBs brzinu upisa.
Прикажи брзину после 25-30% а не 2%!I ja sam budala sto se ubedjujem kad znam da sam u pravu al 'ajde.
Pogledajte prilog 1324055Pogledajte prilog 1324057
A onaj nesrecni USB pokazuje oko 16-18 Mb/sec i to na USB 3.1 portu. a na 3.0 oko 12-14...A ovo cudo 82,7. I sad mi kazi da to nije DRASTICNO brze?
Pročitao sam, ne brini. Ne očekuje niko potpuno ravnu liniju tokom celog upisa. Ono o čemu ja pričam se odnosi na izvikani SanDisk I većinu modela koje prave, kod kojih, posle početnih nekoliko GB upisa, kriva strmoglavo pada i biva zakucana na 4-5MBs baš kao što je RIA takođe primetio. A nisu jeftini jer sam za ultra flair 64GB izdvojio oko 1000 manje nego za jeftiniji SSD duplo većeg kapaciteta. O Kingstonima isto sve najgore ali bar nisu skupi.
Мени није јасно?! Да ли си ти прочитао било шта од тога што сам ти написао и на чега сам те упутио?
Vidi...Nemam nameru da gubim pola sata vremena da bih tebi nesto dokazivao sto ja vec znam...Прикажи брзину после 25-30% а не 2%!
На 2% није испуцао SLC кеш!
Ne verujem da se njemu moze bilo sta dokazati...Vidi...Nemam nameru da gubim pola sata vremena da bih tebi nesto dokazivao sto ja vec znam...
Трећи пут те питам, знаш ли шта је SLC кеш?Vidi...Nemam nameru da gubim pola sata vremena da bih tebi nesto dokazivao sto ja vec znam...
За тебе исто питање. Немој само да сад у причу убацујеш небулозе, по твом старом обичајуNe verujem da se njemu moze bilo sta dokazati...
Да толико падне брзина могуће је ако је у питању одсуство SLC кеша и ако је у питању QLC меморија.Pročitao sam, ne brini. Ne očekuje niko potpuno ravnu liniju tokom celog upisa. Ono o čemu ja pričam se odnosi na izvikani SanDisk I većinu modela koje prave, kod kojih, posle početnih nekoliko GB upisa, kriva strmoglavo pada i biva zakucana na 4-5MBs baš kao što je RIA takođe primetio. A nisu jeftini jer sam za ultra flair 64GB izdvojio oko 1000 manje nego za jeftiniji SSD duplo većeg kapaciteta. O Kingstonima isto sve najgore ali bar nisu skupi.
Ne znam sta je SLC cache...За тебе исто питање. Немој само да сад у причу убацујеш небулозе, по твом старом обичају
To je ono što krš diskovima daje ubrzanje pri pisanju da bi rezultati bili impresivni u prvih par GB.Ne znam sta je SLC cache...
Znam da imaju cache, samo nisam znao da se zove SLC. E sad i OS to isto radi, ako je po defaultu podesen write back rezim.To je ono što krš diskovima daje ubrzanje pri pisanju da bi rezultati bili impresivni u prvih par GB.
Posle vidiš kako score opada
Pogledajte prilog 1324179
Da , ništa bez os podrške.Znam da imaju cache, samo nisam znao da se zove SLC. E sad i OS to isto radi, ako je po defaultu podesen write back rezim.
Имао сам 17mb на USB 2.0Tebi nije jasno da su ovo teoretski maksimumi. Izguglaj real life usb speeds pa ćeš shvatiti da je od recimo USB2.0 interfejsa realno očekivati do 10MBs brzinu upisa.
То ми је било јасно од самог почетка али ти си упоран да дискутујеш а да при томе не владаш материјом.Ne znam sta je SLC cache...
Ja najviše 11 što sam ikad video.Имао сам 17mb на USB 2.0
Kod kuće ne koristim Linux pa ne mogu a malo me i mrzi jer sam već imao prilike da probam na 3,4 različite mašine i svuda isto. A sad i kod RAIA.Да толико падне брзина могуће је ако је у питању одсуство SLC кеша и ако је у питању QLC меморија.
Ајде исчитај хардвер флешке са Flash Drive Information ако те не мрзи?