Holy1
Ističe se
- Poruka
- 2.671
Ovo je letopis Matice Srpske..
Koje je ovo pismo? Slavenosrbski?
Kako se izgovaraju ova slova sto sam podvukao?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izgovara se je ,djelo,djeli....Kako se izgovara ovo jeri? je?
Ja kada sam to ucio kao prvak sam bio i onda za par meseci usavrsavao ima i te reci koje moraju pravilno da se akcentuju .zasto je uopste morala da se izvesi reforma knjizevnog jezika, ako su ovo pismeni kjudi koristili.. Kazu zato sto je Vuk hteo narodni jezik, pa zar nije lakse narod nauciti ovom pismu nego sve menjati?
То је руска грађанска ћирилица илити гражданский шрифт. Текст је писан на мешавини српскога и рускословенскога, тј. на славеносрпском, што је језик, а не писмо. Слово ѣ тада се, по узору на руски, читало као /је/, слово ы у руском означава посебан глас, али Срби су га читали као обично /и/, а т је /т/.Ovo je letopis Matice Srpske..
Има.Staroslovenski jezik uopste nema psovki ,cist je.
Eto sta nam je donela reformacija .....
Stvarno to prvi put cujem i vidim .
Старословенски је пре свега био литургијски језик, стога не изненађује што су записи псовки на њему ретки, али има их. Ево још једног примера (премда на народном језику, на маргини кодекса):Stvarno to prvi put cujem i vidim .
Jel ima jos takvih reci ili samo to?
To je tacno ,ali u sustini mnogo manje psovki ,sve se svodi manje vise na ebi gaСтарословенски је пре свега био литургијски језик, стога не изненађује што су записи псовки на њему ретки, али има их. Ево још једног примера (премда на народном језику, на маргини кодекса):
![]()
Pa bilo je desetoro pismenih i 5 miliona ovih koji su bilizasto je uopste morala da se izvesi reforma knjizevnog jezika, ako su ovo pismeni kjudi koristili.. Kazu zato sto je Vuk hteo narodni jezik, pa zar nije lakse narod nauciti ovom pismu nego sve menjati?
Боже како су лепа.Pogledajte prilog 972725
Ovo je letopis Matice Srpske..