Koja religija je, po vašem mišljenju, najbolja i zašto?

Najbolja religija je...

• hrišćanstvo

• islam

• judaizam

• budizam

• hinduizam

• taoizam

• konfučijanizam

• šintoizam

• đainizam

• nije navedeno

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Moja religija je

Jehovini Svedoci

a najbolja je jer je jedina prava

Jer se drzi pravog Boga JHVH Jehove i njegovog zakona koji je zapisan u Bibliji.

Jer prava VERA podrazumeva drzanje u svom zivotu Bozjeg moralnog zakona......
:zcepanje: monce...dakle nikakve veze sa hriscanstvom nemate?
jehovizam...to je moj predlog za ime religije.
bas me interesuje sta ce pravoslavac da napise :think:

Moja religija je Jehovini Svedoci ( a VERA hriscanstvo ))

Jer se drzi pravog Boga JHVH Jehove i njegovog zakona koji je zapisan u Bibliji.

Jeste, samo vi verujete u Boga ovi ostali da umru svi :D Jedina prava :D Jeste ja sto pijem sok to je jedini pravi sok na svetu i samo to da se pije , a takodje nacin na koji jedem pohovanu piletinu je jedini pravi i tako svi treba da jedu inace se ne racuna da su jeli i gladni su :D Mozda treba da svi vole iste boje i nacin oblacenja kao ja jer je to jedini pravi LOL :D

Hrist kad je sve uradio sta je trebao i tako dalje je rekao " Samo za Jehovine svedoke" kao da narucuje pesmu u kafanu ili za sve ljude kao sto i jeste... ? :D

Nisi morala da navedes 137 istocnjackih religija... hriscanstvo se svakako ne moze gledati samo kao hriscanstvo, tu imas katolike, pravslavce, protestante, anglikance, evandjeliste, jehovine svedoke... sve je to vrlo razlicito. Onda imas i mormone, neopagane, rastafarijance, sajentologe... kad si vec stavila sintoizam, djainizam, taoizam i sve ostalo mogla si uneti i malo varijacija u zapadnjacke religije.

Nisi morala da navedes 137 istocnjackih religija... hriscanstvo se svakako ne moze gledati samo kao hriscanstvo, tu imas katolike, pravslavce, protestante, anglikance, evandjeliste, jehovine svedoke... sve je to vrlo razlicito. Onda imas i mormone, neopagane, rastafarijance, sajentologe... kad si vec stavila sintoizam, djainizam, taoizam i sve ostalo mogla si uneti i malo varijacija u zapadnjacke religije.
poenta je da je sve to hrisanstvo. sad sto hriscani ne mogu da se sloze oko tumacenja svetih spisa...

Moja religija je Jehovini Svedoci ( a VERA hriscanstvo ))

Eto, bruke, samo oni znaju sta je pravi bog. Mislis na onog jevrejskog boga. On porice da je Mariji napravio vanbracnog sina i nece da placa alimentaciju. Kaze da ce to, ako treba, dokazati na osnovu genoma.

Ko je izabran Boziji narod?

Izaija 43:5-7 - Ne boj se, jer ja sam s tobom! S istoka ću dovesti potomstvo tvoje i sa zapada ću te sabrati. Reći ću sjeveru: ‘Daj!’ a jugu: ‘Ne zadržavaj ih! Dovedi sinove moje izdaleka i kćeri moje s kraja zemlje, svakoga tko se zove imenom mojim i koga sam stvorio na slavu svoju, koga sam sazdao i koga sam načinio!’

Može objašnjenje razlike ?

moze. kada ne ko kaze upoznati onda ima u vidu antropomorfnog boga, licnost.
a kada neko kaze spoznati misli se na entitet koji je nepojmljiv u materijalnom svetu.
znas kako se upoznaje - pruzis ruku kazes zovem se...
znas kako se spoznaje - radom na sebi.
jedno je spoznaja, a sasvim drugo je upoznavanje.

Najbolja vera je Hriscanska i najlepse je biti Pravoslavni Hriscanin.
Ovde je Istina, mir, radost, ljubav, mudrost i SPASENJE.
Upoznajmo Pravoslavlje.
Istina je samo jedna, i Istini se ne moze oduzeti ni dodati.

Katolici "braca hriscani" su vuci u jagnjecoj kozi, Muslimani u zabludi, Jevreji otpadnici od Boga (oni i danas cekaju svog mesiju, mi znamo to je Antihrist)
Budisti, Hindusi nesrecnici prizivaju demone svojim "svetim ritualima", meditacijom jogom. Dobro ih necisti duhovi varaju da imamo vise zivota na Zemlji,
pa ako sad ne uspemo, imamo sansu u drugom zivotu na Zemlji da spasemo dusu!

Tek sektasi Jehovini svedoci, nastali su 1870 od nekog tamo amerikanca.
A do tada sve je bilo lazno, i Proroci i Stari i Novi Zavet? I eto, Bog je amerikancu tada otkrio istinu? Jadno i smesno.

Back