Koga jos tuče usamljenost?

ali to ne mogu da priustim sebi, toliko sam depresivan da vise ne znam zasto sam ziv, moja majka i sestra razmisljaju drugacije od mene i bezbroj puta smo diskutovali o Bogu (koga u praksi za mene nema), pa im je opet stalo do mene, a ja se i pored toga osetim usamljeno, jer nema nicega dubljeg od samo tog nekog osecaja duznosti, kojeg mi je vise dosta i zelim pravu slobodu. Razmisljam o zivotu bez novca, i gde bih mogao da nadjem te srodne duse, jer ne mislim da se novcem i placanjem dugova kupuje sloboda. I tu sam depresivan jer ne vidim nikoga, a smrt od mene bezi, jos mi bude tesko sto majka i sestra tuguju za mnom, jer opet, ne mogu tako hladan da budem.
Nisam shvatio temu kao tvoj apel za pomoc. Mislio sam da diskutujemo generalno o ovome. Zada iznosis vec neke privatne probleme.

Koliko si dugo depresivan? Kao sto sam rekao, razlika u razmisljanju je okej i to posebno kada je religija u pitanju. Svakako da im je stalo, njihova si krv. Ne osecaj se usamljenim jer nisi prvi na ovom svetu koji je pozeleo slobodu, slobodu od sistema.

Ne vidis nikoga. A koga trazis?
Zasto tvoja porodica tuguje za tobom? Nisi umro.

Nisam shvatio temu kao tvoj apel za pomoc. Mislio sam da diskutujemo generalno o ovome. Zada iznosis vec neke privatne probleme.

Koliko si dugo depresivan? Kao sto sam rekao, razlika u razmisljanju je okej i to posebno kada je religija u pitanju. Svakako da im je stalo, njihova si krv. Ne osecaj se usamljenim jer nisi prvi na ovom svetu koji je pozeleo slobodu, slobodu od sistema.

Ne vidis nikoga. A koga trazis?
Zasto tvoja porodica tuguje za tobom? Nisi umro.
Zelim da umrem jer konstantno osecam prazninu u sebi, i nekako se ne slazem sa bratom sto se tice pogleda, a sestra i majka ne bi zelele da umrem, a ja bih. Nervira me sto zivim u svetu gde sloboda nije kao "dobar dan"

Zelim da umrem jer konstantno osecam prazninu u sebi, i nekako se ne slazem sa bratom sto se tice pogleda, a sestra i majka ne bi zelele da umrem, a ja bih. Nervira me sto zivim u svetu gde sloboda nije kao "dobar dan"
Sve je u zivotu prolazno, pa i taj osecaj. Znam, veruj mi kada kazem da znam, kako ti meni ne verujes. Mislis da ves zauvek zeleti svoju smrt ali to nije tako. gledao sam dokumentarce o ljudima koji su skakali sa mosta i na prvi korak kada su skocili i poceli da padaju shvatili su da su pogresili i da im se zivi. Ti su govorili ovivsto su srecom preziveli.

Ko bi ti zeleo smrt? Koje normalno ljudsko bice, a posrbno sestra i majka bi mogle da ti pozele tako nesto?

Sloboda, bar ona apsolutna ne postoji i nije postojala u istoriji ljudi. I ja bih voleo da zivim u maloj zajednici paganskih uverenja, ali da li je yo realno? Posebno u Srbiji..

Toplo ti preporucujem, ako mozes, da ides kod psihologa na terapiju. Postoje i antidepresivi. Nije sramota ici tamo. Zivimo u ludim vremenima i nista cudno sto nam to treba. Neko ima prijatelje da ga pohuraju, neko porodicu, a nekome je lakse reci psihologu svoje probleme.

Nema potrebe da zuris za smrcu, ona dolazi neminovno. Na tebi je da pronadjes nacin kako da budes manje vise srecan. Nekim sitnicama. Vernicima je lakse jer veruju da ih ceka nesto, da vredi ziveti. Tebi kao ateisti je to teze.

Necu ti davati primere ljudi koji su bili u uzasnim situacijama u zivotu i nisu se ubili ili odustali zato sto depresivan covek vidi samo svoju muku i ne moze ili ne zeli razumeti tudju.

Toplo ti preporucujem, ako mozes, da ides kod psihologa na terapiju. Postoje i antidepresivi. Nije sramota ici tamo. Zivimo u ludim vremenima i nista cudno sto nam to treba. Neko ima prijatelje da ga pohuraju, neko porodicu, a nekome je lakse reci psihologu svoje probleme.
bio sam i bilo mi je samo gore, ne volim pravila, radi ovo da bi postigao ovo. Kod mene to ne pali. Gledam to kao lutkarsko pozoriste, to sto ce mi "pomoci" psiholog. Dokazi. Isao sam kod njih, trazili su uput. Znaci zivce sam dodatno pokidao zbog njih, **** im bezdusnu mater
Nema potrebe da zuris za smrcu, ona dolazi neminovno.
ovo nije uteha brate
Na tebi je da pronadjes nacin kako da budes manje vise srecan.
ne zelim da budem srecan, zelim da budem mrtav.
Nekim sitnicama. Vernicima je lakse jer veruju da ih ceka nesto, da vredi ziveti. Tebi kao ateisti je to teze.
sitnice su za budale. Iskren sam.
Necu ti davati primere ljudi koji su bili u uzasnim situacijama u zivotu i nisu se ubili ili odustali zato sto depresivan covek vidi samo svoju muku i ne moze ili ne zeli razumeti tudju.
Pa i da je razume, sigurno je nece izleciti. Da je tako, ne bi postojalo depresivnih.

bio sam i bilo mi je samo gore, ne volim pravila, radi ovo da bi postigao ovo. Kod mene to ne pali. Gledam to kao lutkarsko pozoriste, to sto ce mi "pomoci" psiholog. Dokazi. Isao sam kod njih, trazili su uput. Znaci zivce sam dodatno pokidao zbog njih, **** im bezdusnu mater

ovo nije uteha brate

ne zelim da budem srecan, zelim da budem mrtav.

sitnice su za budale. Iskren sam.

Pa i da je razume, sigurno je nece izleciti. Da je tako, ne bi postojalo depresivnih.
Znas kako, otvorio si temu podelivsi pricu o ovome, precutno trazeci pomoc. Sama cinjenica da to cinis ukazuje da ti se zivi i da zelis da ti neko od nas da taj razlog, da te odvrati od smrti.

Dalje, kroz tvoje pisanje naslucujem da u kontinuitetu tvrdis da zelis smrt, zasto je nisi odabrao onda? Dokazano je da ljudi koji su pocinili samoubistvo nisu nikome najavljivali ili caskali da ce to uciniti. Znaci..

Nisu sitnice za budale. Mene cine sretnim, a budala nisam.

Znas kako, otvorio si temu podelivsi pricu o ovome, precutno trazeci pomoc. Sama cinjenica da to cinis ukazuje da ti se zivi i da zelis da ti neko od nas da taj razlog, da te odvrati od smrti.
ima istine ali to ne znaci da imam dovoljno inteligencije da se ubijem
Dalje, kroz tvoje pisanje naslucujem da u kontinuitetu tvrdis da zelis smrt, zasto je nisi odabrao onda? Dokazano je da ljudi koji su pocinili samoubistvo nisu nikome najavljivali ili caskali da ce to uciniti. Znaci..
imam samo problem sto ce mozda majka i sestra biti tuzni, inace bih verovatno odavno cak i bolno sebe razvalio. Kako su pocinili samoubistvo? Meni to nije dokazano.
Nisu sitnice za budale. Mene cine sretnim, a budala nisam.
Ja tu sitnicu, posto sam takav, zelim da pretvorim u nista, jer je to sitnije i od sitnice, jer ipak je to skromnost, a posto ne mogu, ne mogu u poredjenju sa nepostignutim "nicim" da se pomirim sa sitnicom, jer to sitnica u takvoj komparaciji nije, nego nesto veliko, a samim tim sto je veliko mi se gadi, jer je licemerno

jednostavno sam fantazer. Zelim sinergiju, da neko ne naplacuje nekom uslugu, vec da uradi uslugu jer je potrebna, i tako ne treba nista ni placati - vrlo jednostavno. Ali, posto nemam nista, i posto sve sto zaradim, dam, ne vidim poentu u zivljenju sa ljudima koji traze novac da bi dali uslugu, odnosno, da bi kruzila materija u prirodi. To je zakrcenje, i posto ne mogu da silujem druge da zive bez novca, a ne mogu ni da dodjem do neke komune gde to postoji, a ne znam ni gde se nalaze ni da li postoje, znaci ja zelim da umrem, i moja fantazija ce se odigrati bez gledanja ovog uzasa na ovoj planeti. Neka svako kaze da sam sizofrenik, to nije moj problem, moj problem je sto sam ziv u paklu, a pakao ne podnosim

jednostavno sam fantazer. Zelim sinergiju, da neko ne naplacuje nekom uslugu, vec da uradi uslugu jer je potrebna, i tako ne treba nista ni placati - vrlo jednostavno. Ali, posto nemam nista, i posto sve sto zaradim, dam, ne vidim poentu u zivljenju sa ljudima koji traze novac da bi dali uslugu, odnosno, da bi kruzila materija u prirodi. To je zakrcenje, i posto ne mogu da silujem druge da zive bez novca, a ne mogu ni da dodjem do neke komune gde to postoji, a ne znam ni gde se nalaze ni da li postoje, znaci ja zelim da umrem, i moja fantazija ce se odigrati bez gledanja ovog uzasa na ovoj planeti. Neka svako kaze da sam sizofrenik, to nije moj problem, moj problem je sto sam ziv u paklu, a pakao ne podnosim
"i moja fantazija ce se odigrati bez gledanja ovog uzasa na ovoj planeti" - u smislu, umrecu i necu morati da gledam ono lose sto ljudi ocigledno zele i u cemu uzivaju

"i moja fantazija ce se odigrati bez gledanja ovog uzasa na ovoj planeti" - u smislu, umrecu i necu morati da gledam ono lose sto ljudi ocigledno zele i u cemu uzivaju

Hej, suviše si strog prema sebi, rekla bih. Naiđe ponekad to i nadam se da nećeš dopustiti da ti pređe u neki lajtmotiv življenja... jer nije dobro. Nije dobro ni očekivati neku potvrdu samog sebe u ovakvom nekako... disperzivnom društvu.
Očekivati da te svi u potpunosti razumeju kad govoriš o svetu bez novca posle jednog sasvim običnog radnog dana za većinu...
je ravno tome da svi treba da priznamo da smo budale jer imamo redovne poslove preko kojih zarađujemo novac da platimo račune, između ostalog.
Veliko otkriće za mnoge je da u svakom trenutku mogu da se razvedre i nađu beskraj lepog u životu.
Izvini, ne pratim te posebno, ali nije mi drago kad otkrijem da se bilo ko nalazi u nekom vrtlogu ka autodestrukciji.

Kad malo bolje pogledaš, život je proces... a umiranje tek trenutak. Kroz život imamo opcije, prilike, dinamiku...
a smrt se samo desi. Zar nije normalno koristiti život dokle god je moguće? Na smrt nikad niko nije zakasnio.

Samo kad bismo svi imali otvorenija srca jedni prema drugima...
citao sam onomad jedan clanak u Politikin Zabavnik. Astronaut doso na neku planetu u svemiru u bazu a tamo bila zena-robot koja je tako napravljena da funkcionise samo pod uslovima na toj planeti. Nikog drugog nije bilo osim njih. I tip se posle duzeg vremena i zajednickog rada zaljubi u tog robota. Doslo vreme da se vrati na zemlju a put do zemlje traje pola zivota, sto znaci, ako sada ne ode sa te planete, nece vise nikada moci.Ljubav je pobedila i astronaut je ostao sa tom zenom-robot do smrti na toj planeti. Da dodam da je zena-robot imala i program za emocije pa je zavolela tog astronauta.

sta ovo ima veze sa tvoj slucaj? Pa , ocu reci, fali ti neka "zena-robot" sa kojom bi podelio svoj zivot . Ona bi te oslobodila pritiska ovog sveta i sistema, i u njoj bi otkrio novi svet, onaj pravi, i razlog da zivis i da se radujes zivotu.
Pretpostavljam da si mlad i da tek trazis "razlog za dalji zivot" i zato poslusaj "iskusnog" deda Miluna i izadji u svet, potrazi nekog ko isto tako trazi razlog za zivot.................u dvoje je lepse i lakse.........i ima sretniji zavrsetak od onog o kome ti razmisljas.

citao sam onomad jedan clanak u Politikin Zabavnik. Astronaut doso na neku planetu u svemiru u bazu a tamo bila zena-robot koja je tako napravljena da funkcionise samo pod uslovima na toj planeti. Nikog drugog nije bilo osim njih. I tip se posle duzeg vremena i zajednickog rada zaljubi u tog robota. Doslo vreme da se vrati na zemlju a put do zemlje traje pola zivota, sto znaci, ako sada ne ode sa te planete, nece vise nikada moci.Ljubav je pobedila i astronaut je ostao sa tom zenom-robot do smrti na toj planeti. Da dodam da je zena-robot imala i program za emocije pa je zavolela tog astronauta.

sta ovo ima veze sa tvoj slucaj? Pa , ocu reci, fali ti neka "zena-robot" sa kojom bi podelio svoj zivot . Ona bi te oslobodila pritiska ovog sveta i sistema, i u njoj bi otkrio novi svet, onaj pravi, i razlog da zivis i da se radujes zivotu.
Pretpostavljam da si mlad i da tek trazis "razlog za dalji zivot" i zato poslusaj "iskusnog" deda Miluna i izadji u svet, potrazi nekog ko isto tako trazi razlog za zivot.................u dvoje je lepse i lakse.........i ima sretniji zavrsetak od onog o kome ti razmisljas.
А може да купи лутку у секси шопу, да се не баца у превелик трошак да иде у свемир. Само треба да пази да је не пробуши.

Ни корњача није лоша идеја.
jedna mi je umrla od infekcije (imala je naduvene oci) kad sam bio mali, i bila je mlada. Ne zelim da posedujem bilo sta, evo dobre pesme sa kojom me je @Metronomy upoznao
, takav zivot zelim, ne znam sta bi bilo najbolje, sve me trenutno podseca na tugu pa zadjem u fantaziju, i lenj sam bilo sta da uradim, jer znam da bilo sta da uradim, necu da inspirisem nikoga koji je u dusi pokvaren i zao, i ni moje najbolje delo, kao sto ni Isusovo, ne moze da popravi losu osobu dok ona kroz svoje sopstveno iskustvo to ne shvati.

Očekivati da te svi u potpunosti razumeju
ne ocekujem da me svi razumeju, to je proces, ali taj proces sam toliko puta u sopstvenoj glavi preziveo da sam izgubio skoro svu volju za zivotom koji ide pravilom. Ne mogu vise pravila. Mogu samo instinktivno da pratim sta je dobro a sta lose. A posao koji je za mene dobar, a koristi nesto sto je nekome bilo mozda lose, je lazno dobar, zar ne?
kad govoriš o svetu bez novca posle jednog sasvim običnog radnog dana za većinu...
izvini, sta znaci "posle jednog sasvim obicnog radnog dana"?
je ravno tome da svi treba da priznamo da smo budale jer imamo redovne poslove preko kojih zarađujemo novac da platimo račune, između ostalog
pa, meni je to besmisleno, i sam bi sebi bio budala ako bih radio, zato i zelim da umrem. Jer vidim da novac neko zloupotrebljava, i ljudi vecinom pristaju na to, a ja se ne slazem sa tim. Evo, nista od ispitivanja onog Teslinog vezano za besplatnu energiju za ceo svet, za to bih bio, ali kao da niko ne zna, pa ni ja, kako to sprovesti u delo, kako funkcionise taj izum, kako koristiti energiju elektromagnetnog polja Zemlje a da se ljudi ne muce radom? Dakle, ovde je pitanje da li je (po meni) monoton rad za druge nesto u cemu oni zapravo uzivaju (na primer, lepljenje deklaracija na kutije lekova za neku tamo privatnu firmu kao sto su inace poslovi za omladince tog tipa), pa ja onda gresim sto zelim da promenim svet? E, pa ako drugi uzivaju u onome sto meni predstavlja dosadu, ja zelim smrt.
Veliko otkriće za mnoge je da u svakom trenutku mogu da se razvedre i nađu beskraj lepog u životu.
Ne mogu, sanjarim, i onda me drugi ljudi (van porodice) kritikuju. Samo me u kuci NE kritikuju, ali opet, cudan je odnos u kuci u kojoj zivim...
Izvini, ne pratim te posebno, ali nije mi drago kad otkrijem da se bilo ko nalazi u nekom vrtlogu ka autodestrukciji.
ja iskreno smrt ne gledam kao autodestrukciju, tu se ne slazemo, to vidim kao oslobodjenje fizickog tereta, verujem u zivot posle smrti. A tudje sumnje, neka ljudi cuvaju za sebe. Ja za sebe znam.

Kad malo bolje pogledaš, život je proces... a umiranje tek trenutak. Kroz život imamo opcije, prilike, dinamiku...
a smrt se samo desi. Zar nije normalno koristiti život dokle god je moguće? Na smrt nikad niko nije zakasnio.
ne dokle god sam usamljen. Imam traume, ne znam da li je dinamika koja postoji u porodici uopste normalna, dolazi do razilazenja u veri sto se tice Boga. Smrt jeste samo trenutak, ali ja zelim da izadjem iz ove planete, i nastavim zivot drugde.

Hvala ti Milune. Pricam sa jednom prijateljicom iz Amerike, ni sa njom se u potpunosti ne slazem. Poslao sam poruku simpatiji iz srednje skole, jos uvek nije odgovorila. Sve su ovo pokusaji, naravno da pokusavam. I onda me hvata strah, ako bilo gde zakoracim, da cu da zaboravim na one uspostavljene potencijalne odnose koji su ostali iza mene, a odgovorili mi i cekaju moj odgovor, i to me zaboli u dusi.

jedna mi je umrla od infekcije (imala je naduvene oci) kad sam bio mali, i bila je mlada. Ne zelim da posedujem bilo sta, evo dobre pesme sa kojom me je @Metronomy upoznao
, takav zivot zelim, ne znam sta bi bilo najbolje, sve me trenutno podseca na tugu pa zadjem u fantaziju, i lenj sam bilo sta da uradim, jer znam da bilo sta da uradim, necu da inspirisem nikoga koji je u dusi pokvaren i zao, i ni moje najbolje delo, kao sto ni Isusovo, ne moze da popravi losu osobu dok ona kroz svoje sopstveno iskustvo to ne shvati.
Ради нешто што ће чинити тебе срећним, ако си већ одлучио да се дистанцираш од људи.

ne dokle god sam usamljen. Imam traume, ne znam da li je dinamika koja postoji u porodici uopste normalna, dolazi do razilazenja u veri sto se tice Boga. Smrt jeste samo trenutak, ali ja zelim da izadjem iz ove planete, i nastavim zivot drugde.
Nije to veliki problem, Musk traži dobrovoljce za koloniju na Marsu. Odlično je plaćeno, povratak na Zemlju nije predvidjen, predvidjen e dugotrajni život na Marsu ali realno gledajući dugotrajni život na Marsu i nije baš realan. Tako tvoja vjerovatna pogibija na Marsu bi bila protumačena kao junački pionirski čin, dok samoubojstvo znaš već da se ne bi blagonaklono gledalo na to.

Back