Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
dobro, mozda tebi jesu ljepsi, ali ima ljudi koji vise vole retove, sta vise, retriver spada u najljepse i najpametnije rase na svijetu!
a sto se tice haskija, moram priznati da je lijep, ali ni u jednom pogledu ga ne mogu uporediti sa retriverom!

Plavooki retriveri ne spadaju u najlepse pse na svetu,nemoguce je napraviti takvu selekciju jer nije svim ljudima isti pas najlepsi. Isto tako ne spada ni u najpametnije,ni takvu selekciju ne moze niko da napravi,jer su odredjene rase pasa stvorene za odredjene zadatke.

A ovo je jos jedna besmislena tema

Plavooki retriveri ne spadaju u najlepse pse na svetu,nemoguce je napraviti takvu selekciju jer nije svim ljudima isti pas najlepsi. Isto tako ne spada ni u najpametnije,ni takvu selekciju ne moze niko da napravi,jer su odredjene rase pasa stvorene za odredjene zadatke.

A ovo je jos jedna besmislena tema

i bogami u najpametnije spadaju, to sam ja licno procitao u knjizi koju imam o psima!
a u najljepse ne pise, ali sam ja pisao to sto se mene tice!

kod mene u gradu covek ima malamuta i uvek ga seta po nekom brdu i nekad ga sretnemo i culi smo da njegov malamut ume da laje...to je zato sto se valjda mnogo druzio sa obicnim psima,tako su barem neki objasnjavali...

znao sam da haski voli da bjezi, ali zasto nikad nisam znao?
da li neko zna zasto im je to u krvi ili mi barem recite sta mislite zasto haski voli da bjezi?

P.S ja znam dvije osobe i objema je njihov haski pobjegao, ali zasto ne znam!

znao sam da haski voli da bjezi, ali zasto nikad nisam znao?
da li neko zna zasto im je to u krvi ili mi barem recite sta mislite zasto haski voli da bjezi?

P.S ja znam dvije osobe i objema je njihov haski pobjegao, ali zasto ne znam!

Haski je pas stvoren da vuce sanke po nepreglednim sneznim ravnicama,pa ga valjda vuce sloboda.

Mada,moj licni stav je da je to budalastina. I meni su za bigla rekli da ga nikako ne setam bez povodca i da on nije pas koji se moze dresirati. Ja imam tri bigla i sva tri setaju bez povodca i jos su svi na broju. Bili je dresiran i hoda uz nogu,zna da sedne,legne,baci pet i jos svasta.

Sve zavisi od vlasnika i toga koliko je truda taj vlasnik ulozio u vaspitanje svog psa. Ima ljudi koji se u startu pomire sa tim da,recimo,haski voli da pobegne pa ne rade na njgovoj obuci i vaspitanju.

hvala vilus, a sto se tice haskija, obozavam da gledam njihove slike u snijegu kako vuku sanke!
stvarno je predivno!

billeltoncolor.jpg

2ls8ww2.jpg

bolje retriver,haskiju je leti mnoooogo vruce...
pogotovo sada kada su leta sve vrelija...

*** ... zhivim u budzavom stanu ... tako da ne mogu da imam psa ...ali ... imam jednog lika koji drzhi bash HASKIJA ...
kako bi se haski rashladio u vrelim letnjim danima potrebno je da se sve skloni sa poda iz kuhinje/kupatila/wc-a i na kraju posuti MALO ledene vode po plochitzama i staviti 2 LEDENA peshkira ... on ce tu leci i uzhivati :):):) ...

*** ... zhivim u budzavom stanu ... tako da ne mogu da imam psa ...ali ... imam jednog lika koji drzhi bash HASKIJA ...
kako bi se haski rashladio u vrelim letnjim danima potrebno je da se sve skloni sa poda iz kuhinje/kupatila/wc-a i na kraju posuti MALO ledene vode po plochitzama i staviti 2 LEDENA peshkira ... on ce tu leci i uzhivati :):):) ...

...Aha, i biće non-stop prehlađen i posle će da dobije artritis... :whistling: Neću da budem pesimista ili baba-žvaka, samo sve što pišem znam provereno iz struke i iskustva.

lol ... pa nisam mislio da mu stavljash LED na plochitze ... vetj malo da ih rashladish ...

Pa znam, i to im je previše, haskija mog ujaka smo svi redom na smenu vodali te prve dve godine kod veta zbog prehlade da je na kraju postao alergičan na penicilin koliko ga je isprimao. Ne smeta njima hladnoća ali vlaga u kombinaciji sa hladnoćom je pogubna.

To jeste. Klima u kojoj je stvoren haski je izuzetno hladna ali i izuzetno suva. Tako da njima vlazna klima, pogotovo kisa, prilicno smetaju. I tu je opet bolje imati retrivera, jer su oni rodom iz Velike Britanije, a tamo je vlaga skoro stalno prisutna. Tedi je pregurao proslo leto prakticno sve vreme mokar i bilo mu je super.

Back