Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pitanje za odgaivace Sar peja.dali nedostatak zuba mislim da je P1 ili P2 diskvalifikacija? kakvo treba da je zubalo?Kompletno ili sme da fali zub?? Pas je star 1 godinu.Unapred zahvalan.

Мислим да је сваки недостатак зуба за дисвалификацију! Једино ако је неки зуб механичким путем оштећен, а види се да је ту, онда није проблем. Значи, поломљен и слично. Не сме да фали.

Nemacki ovcar definitivno.
Medjutim malo ce ti mozda biti problem zbog stan.
Ipak znam nekoliko ljudi koji imaju nemackog ovcara u stanu i prilicno su zadovoljni,uz stalne setnje ne bi trebalo da imas problema ako izaberes ovu rasu.

Srecno

Pa ja za pocetak mogu da ti napisem neke prednosti i mane te dve rase, a ti napisi nesto detaljnije, tipa zasto bas njih, koji su uslovi u kojima ces drzati psa, itd...
Meni su obe rase lepe, i ono sto im je zajednicko je da se obe dosta linjaju u periodima menjanja podlake, medjutim mislim da haskijima leto mnogo, mnogo teze pada nego retriverima. Obe rase retko laju. Takodje su obe rase sklone lunjanju, znaju da budu dosta nezavisni kad su u pitanju setnje, mada mi se cini da su retriveri malo vise vezani za svoju porodicu.

Pa ja za pocetak mogu da ti napisem neke prednosti i mane te dve rase, a ti napisi nesto detaljnije, tipa zasto bas njih, koji su uslovi u kojima ces drzati psa, itd...
Meni su obe rase lepe, i ono sto im je zajednicko je da se obe dosta linjaju u periodima menjanja podlake, medjutim mislim da haskijima leto mnogo, mnogo teze pada nego retriverima. Obe rase retko laju. Takodje su obe rase sklone lunjanju, znaju da budu dosta nezavisni kad su u pitanju setnje, mada mi se cini da su retriveri malo vise vezani za svoju porodicu.

Prelijepe su obje rase, mada bih radije izabrao reta, jer su mi nekako cakani, mada ne kazem da haskiji nisu!
Ma kao sto rece mackic, moras prvo da kazes uslove u kojima ces ih drzati pa cemo ti reci, i oces li ih uopste drzati, ili je ovo tema kao ono anketa da vidimo koju rasu vise volimo!

vjeruj mi, jos nisam naisao na vlasnika koji se pokajao na svog retrivera!
dok kod haskija je bilo drugacije!
da sad ne bih sirio pricu na duugacko i na siroko, bilo je vlasnika koji i nisu bas zadovoljni svojim haskjem!

siberian_husky_03_puppies_for_sale.jpg
golden_puppies.jpg

Bas nesto gledam haski kao mali mi se uopste ne dopadaju:think:

Joooooooj da mi je jedan mali zlatni retriver, obozavam tu rasu... oni su sve najjjj i lepi i pametni i ... ma sve.
Kako bih volela da imam jedno kucence, al nemam uslova da ga cuvam, jer zivim u stanu i moji bi se slogirali kad bih ga kupila:cry:

Goldena bih uzeo jer vima lepu dlaku ,poslusan ,voli da se mazi ,miran .......
A haskija zato sto sam ga vec imao i znam neshto o njima(imao sam i goldena ali kratko oko 1god dok haskija 3)

Šta, imao si haskija 3 godine? I misliš da je to dugo? Haski mog ujaka je uspavan zbog agresivnosti (jer nisu umeli da mu na pravi način nametnu svoj autoritet) kad je imao 8 godina i još uvek je bio vrlo vitalan.

Zlatnim retriverima dlaka treba na nekim delovima tela da se trimuje (ne sećam se tačno gde) i zbog prevelike popularnosti su počeli da pare svakakve pse što za rezultat ima drastičan pad kvaliteta (pre svega zdravstvenog stanja) štenaca ali o tome će ti Mačkić kao iskusni vlasnik više reći od mene.

U suštini su u pitanju dve totalno različite rase a ti nisi naveo koje to sve uslove imaš tako da i ne možeš da očekuješ neko detaljno objašnjenje šta i kako. Smisli konkretna pitanja pa ih postavi na temama o dotičnim rasama, sigurna sam da ćeš dobiti odgovor.

George, otkud ti na ovom pf? U svakom slučaju, srećan ti rođendan.

dobro, mozda tebi jesu ljepsi, ali ima ljudi koji vise vole retove, sta vise, retriver spada u najljepse i najpametnije rase na svijetu!
a sto se tice haskija, moram priznati da je lijep, ali ni u jednom pogledu ga ne mogu uporediti sa retriverom!

Back