Koeljo I žene

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
71.483

Evo čega bi svaka žena trebalo da se PLAŠI U STAROSTI: Mudro UPOZORENJE Paula Koelja - zbog ove greške savićete se kao visibaba i ODBIJAĆETE muškarce​

Mnoge žene nakon okončanja teške veze suočavaju se s izazovom oslobađanja tereta prošlosti i često nose taj teret sa sobom dugo vremena. Shvate da povratak u odnos koji je bio štetan nema smisla, ali jedan od glavnih razloga za to je strah od samoće. Evo šta kaže Paulo Koeljo gde žene greše u životu.


Evo na šta Paulo Koeljo upozorava žene Foto: MICHAL ŠULA / MFDNES + LN / Profimedia / Profimedia

Nakon određenog vremena, magla se razilazi, a spoznaja dolazi. Shvataju da osoba s kojom su bili ima duboko ukorenjene psihološke karakteristike koje im ne odgovaraju. Shvate da se ta osoba neće promeniti, ali da mogu promeniti svoj život.
To je trenutak kad Paulo Koeljo, čuveni brazilski pisaca, dolazi u igru sa svojim mudrim rečima:
"Ako ne nađete snage da budete srećni sami sa sobom, uvek ćete biti usamljeni i zavisni." Svaka žena treba da teži harmoniji sa samom sobom i da se oseća udobno čak i kad je sama. Inače, počinje da komplikuje svoj život i krivi druge za svoju nesreću.

Usamljenost počinje kada izgubite sebe​


Ključno je preuzeti odgovornost za svoje postupke i ne prebacivati je na partnera, kao i prihvatiti sebe takvom kakva jeste i ne osvrtati se unazad. Usamljenost počinje kada izgubite sebe.
Čak i udate žene sa decom, prijateljima i rodbinom mogu da se osećaju usamljeno, dok postoje i oni koji potpuno uživaju u svojoj samoći. Biti samac i osećati se udobno u svojoj koži je izuzetno važno.
Ovo stanje je privremeno i ne bi trebalo da se plašite tog osećaja.
"Osoba koja se oseća dobro sama sa sobom zaštićena je od grešaka."

To može odbiti muškarce​


Usamljena žena koja nije uspostavila harmoniju sa samom sobom može odbiti muškarce, jer se takvo stanje lako primeti.
Svaki muškarac prirodno teži ženi koja ima samopouzdanja, koja je mudra i razumna. Kada žena prođe kroz proces suočavanja sa svojom prošlošću, napuni se pozitivnim emocijama i ponovno uspostavi kontakt sa sobom, tada će pronaći vitalnost i privući partnera koji će je ceniti.
Kada se suoče s izazovima, deca odrastu i krenu da vode svoj život, a supružnici odu, ženama je od vitalne važnosti da se podsećaju na svoju vrednost i ponovno ožive sebe. Samo tada će život ponovno zasijati novim bojama, a žene će pronaći svoju istinsku sreću.
 
Svaka žena treba da teži harmoniji sa samom sobom i da se oseća udobno čak i kad je sama. Inače, počinje da komplikuje svoj život i krivi druge za svoju nesreću.
Ovo važi za svako ljudsko biće, ne samo za žene.

Ključno je preuzeti odgovornost za svoje postupke i ne prebacivati je na partnera, kao i prihvatiti sebe takvom kakva jeste i ne osvrtati se unazad.
Ovo je klasična stoistička filozofija. Ništa novo nije izmislio.

"Osoba koja se oseća dobro sama sa sobom zaštićena je od grešaka."
Kakvih grešaka?

a žene će pronaći svoju istinsku sreću.
Dakle, to što je bila majka nije istinska sreća, nego kada deca porastu ona će tražiti neku novu sreću? Nebuloze.
 
Pa šta, ženski pisac i pornografija se slažu. Verujem da bi više voleo nekog psihijatra kao pisca, da obradi svoje slučajeve u nekim knjigama.
Koeljo je samo dobar trgovac koji je nasao temu koja se prodaje. Piše o ženama iz ženske perspektive, čak i kada su mu junaci muškarci.
 
Dakle, to što je bila majka nije istinska sreća, nego kada deca porastu ona će tražiti neku novu sreću? Nebuloze.
srećna dok su deca pored nje , kada deca odlepršaju , što je sasvim normalno , i tako btreba da bude , žena majka osećaj odlazak dece doživljava emotivnije , kada ostane bez njih mora da se okrene ka samu sebe , sada već na drugačiji način
 
srećna dok su deca pored nje , kada deca odlepršaju , što je sasvim normalno , i tako btreba da bude , žena majka osećaj odlaska dece doživljava emotivnije , kada ostane bez njih mira da se okrene ka samu sebe , sada već na drugačiji način
Bez obzira što su otišla deca, za nju ne postoji veća sreća od toga što je majka. Ona može naći zamenu jer deca nisu tu, ali ništa ne može nadmašiti to. Na to sam mislio kada sam rekao da je nebuloza.

pa to i jeste cilj , ponovo doći na isto mesto i ponoviti početak :kez:
Dog Chasing GIF by Maryanne Chisholm - MCArtist
 

Back
Top