- Poruka
- 42.818

Jutros sam bila kod doktora jer je prošle sedmice bilo bas vruće i boljela me glava, kontam šta je majku mu sad, jer me nikad ne boli i izmjerim pritisak a on visok
Izmjeri on jutros pritisak dobar ali dodaje još malo moraš smrsati , kažem ne ide , ne jedem puno , pazim šta jedem i sve vagam i pišem
Evo vidi , zatim kaže da izvadim krv i da vidi štitnu
Nalaze sutra stižu
Uglavnom kaže on nemoj nikako jesti ugljani hidrate već samo meso, riba, povrće i voće
Gledam ja njega i kazujem nas dvoje kao da se danas prvi put vidimo , godinama dolazim i znaš da meso ne jedem tačnije u mjesec dva jednom, pitam “oceli biti ukljucena tableta za pritisak “ kazuje da je dobar i da neće biti tableta, kažem ja dobro ali odma ti kažem tu krisku crnog hleba koju doruckujem ili to 50 grama pahuljica ili ta dva krompirica sto pojedem 1x sedmicno neću odustati od toga
I tako se nešto zamislim
Bog otac više tu nije pametan oko te ishrane, kad pročitaš eksperte na netu jedno kažu treba jesti normalno brojis kalorije izbaciš slatko i leb setas , plivas i das sebi vremena , opet drugi kažu samo proteine biljne životinjske i šejk pa ja taj šejk nebi popila nema tih para, zatim treci iskaču da kažu možeš jesti šta oćeš samo 16 sati gladuj a to kad čuju ovi prvi i drugi odmah se stvori gamba nije zdravo toliko belančevine nije zdravo gladovati, zatim iskaču ovi sto savetuju voće ne jesti zbog fruktoze ako jedino jabuku, pa sad je ljudi moji sezona svega imamo breskve, kajsije , lubenicu, trešnje, bobičasto voće i treba da glodjem jabuku
Ko uopšte još da kapira te silne eksperte i njihove savjete ?