Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A šta mu je tačno? :confused:

Па не знам ни ја тачно само сам у пролазу обавештен... објашњење је ишло отприлике овако...

''Враћам се из Ниша око 150 и одједном осетим да не може да прима гас, али и даље иде 150. Излети ми камион успорим на 120 и после тога одржава на 120 али не прима гас да иде брже. Станем на пумпу чујем нешто звецка мало. Попијем кафу, поједем сендвич упалим га опет оно удара јаче. Кренем ја полако неких 10ак км станем на следећу пумпу кад оно удара жестоко... брже боље кренем ка Јагодини, искључим се са аутопута стигнем у Јагодину, таман паркирам и како сам паркирао и стао тако се угасио и више није хтео ништа. Зовем мајстора он дође из БГ-а, погледа и каже да су пробили вентили и да то хоће код 1,9ТДИ.''

Ето... и сад га шатро поправљају... :)

sto se korenja tice.
jeste da gadno izgleda ali nemas sta da radis sa njim. on ti je ko promenljiva.
znaci kad imas npr koren iz 6 + koren iz 3 , ti tu nista ne mozes ukoliko ih ne izracunas digitronom.
to ostaje tako kako je napisano. koreni se mogu mnoziti samo onda kada su istog stepena (znaci obican koren je drugi stepen, pa mozes imati treci koren itd) pa kad imas koren iz 6 puta koren iz 3 to je jednako koren iz 18. koren iz 18 takodje moze da se napise kao koren iz dva puta devet (i 2 i 9 su pod korenom). tada mozes da kazes aha koren iz 9 jeste 3, ali koren iz dva mi ostaje, i onda je to koren iz dva, i sve to puta ona trojka sto je izasla iz korena.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back