Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da, tako bi trebalo da bude, odnosno garancija proizvodjaca treba da vazi i za tebe a ne za preprodavce.
bas ovih dana histerisem od kineskih proizvoda. pa dobro majku mu jel to neko ovde kontrolise?? kako moze tako djubre da se prodaje. video sam onaj naslon za ruku izmedju prednjih sedista u metrou, i kad sam ga uzo u ruke zamalo da dobijem osip neki. ono je toliko skrnavo cak ni ne izgleda dobro a pogotvu sto i nije dobro...
kako me nerviraju ti kinezi. pa zasto mora SVE sto oni naprave da bude skrnavez

Ja sam moj USB poslao na adresu sa pakovanja, pošto je crko jedan dan po isteku naše garancije... Dobio sam paket posle mesec dana sa novim USB-om, popunjenim garantnim listom i objašnjenjem da nisu mogli da poprave stari i da mi zato šalju novi, uz savet da USB nikako ne držim blizu mobilnih telefona, jer je upravo on razlog zašto je onaj crko...
p.s. naša garancija: 2 godine, njihova na original pakovanju: 5

Хммм:think:, овако...
Колега, гањајте их до Божије куће док вам не замене плочу. У супротном, туците их док се не усеру, а онда их туците зато што су се усрали!:mrgreen:
kontaktiracu org. "zastita potrosaca" i videcu s njima.

Fala na odgovoru, ali probacu po mome:worth::hahaha::hahaha::hahaha:

inace damnjane, evo bas danas na fakultetu smo zapisali:
sila ne pravi moment za osu ako napadna linija sile (tj pravac) sece tu osu u nekoj tacki, i
onda kada joj je paralelna.
mislim da smo tako nesto vec ovde iskovali, al evo sad zvanicna defiMicija

OK to, resih. Pazi ovo:

imas u ravni pravougaonu plocu pod nekim uglom. Imas gajtan koji se drzi za neki nosac. Imas spreg koji tezi d'okrene plocu u zadati smer. Jel mozes da nadjes moment sprega, al preko determinante, a ne preko slike? ;) znaci, okozili smo se nas trojica kolega dok smo to izvalili. Mislim da smo jedini na faxu. Evo na sta mislim:

ovde moras da ispostujes pravac sprega. Ide u smeru kazaljeke na satu. E, sad, uzimas uglavnom dve tacke koje leze na osama ( tipa C(2a, 0, 0) i A (0,0,0)) i postujuci taj smer imas tacke: C, A i B. Da je u suprotnom smeru opet uzimas dve tacke koje su na osama (A i C), ali da bi ispostovao smer onda uzimas tacke B, A i C.

Znaci, na slici zbog tog smera uzimamo dve tacke na osama (A i C i postujuci smer dolazimo do B tacke (a, cos30 a, a/2) i radimo determinantu:

znaci, nama treba normala na ravan, neko n i izracunavamo ga:

CA X AB
---------- da je drugi smer bilo bi: BA X AC
|CAxAB|

i dobicemo konktretno u ovom slucaju: i j k ispod toga vektoc CA: -2a, 0,0 i ispod toga koordinate vektora AB: a, a koren iz tri/2 i a/2 i dobijemo

i*o + j * a na kvadrat - k * a na kvadrat pred korenom iz tri. Posle nadjemo intezitet svega toga i izadje da je 2ana kvadrat i delimo resenje determinante sa intezitetom i dobijamo:
(0,1/2, -koren iz tri/2)
m(spreg): m * n (0m, m/2, - koren iz 3/2m)

dobili smo moment za spreg, za momentne jednacine i dobismo znak bez da crtamo sliku koju ne znamo da crtamo :D jeste duze malo, al sigurnije je i to je to.

Jedini PROBLEM je to sto tesko se snalazim oko projekcija. npr tacku B kad sam odredjivao pogresio sam *** :( :( :( tu ako se syebem, nista onda. To me BRINE MNOGO.

Poslednja izmena:
sto je najgore razumeo sam sve sto si rekao :D

p.s. projektovanje sam ja skontao tek na fakultetu, i to na vrlo seljacki nacin. trigonometriju u trouglu ni dan danas ne znam ono naspramna kroz nalelga i te price ja to nista ne znam. vec znam kako se projektuje i iz toga uvek izvucem sve sto mi treba :D
tako da ako oces na seljacki nacin dat objasnim ako vec neko nije

aj recimo ovaj deo sa B tackom. Ja sam nacrtao, ti skini sliku i npr crvenom mi obelezi projekcije molim te. Sta cu, umoran sam ovih dana, ne mogu ni da razmisljam vise. Za vikend odo sa curom negde da odmorim.

Sinoc sam to lepo shvatio, a sad nista :(

prihvatjam seljacki nacin :D jer ovo sa momentom sprega je najseljackije :D hahah, sto je fax mogao da vidi.

Poslednja izmena:
na X se kanda ni ne projektuje posto je u YZ ravni
84177642gn4jl1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back