Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam juce stigao u nemacku, prvi prizor kada sam usao u garazu aeodroma bio je kao da si usao u wv, audijev, mercedesov i bmw-ov salon za prodaju automobila odjednom....znaci a4, a6, passati 2.0 karavani, dzipci ml mercedesi, m trojke kolko ti dusa hoce...nista starije od 2004..meni usta do poda...doduse kad smo stigli u telgte situacija je bila malo ´bolja` , nasao se poneki stariji golf ili tako nesto... znaci raj sto se tice automobila...

dobrodosao u normalan svet

Е видиш ја гледам сада друго нешто... дакле, казна за прекорачење 30-50 ван насељеног мета је 3000дин. Даље, цајгери лажу око 10ак % и њихов радарски систем сигурно лаже неколико % што ће рећи да се за 3000 динара може цепати 190, а можда и 200км/х, а такође се може ићи до 140-150 без да обрате пажњу на тебе :)

Е видиш ја гледам сада друго нешто... дакле, казна за прекорачење 30-50 ван насељеног мета је 3000дин. Даље, цајгери лажу око 10ак % и њихов радарски систем сигурно лаже неколико % што ће рећи да се за 3000 динара може цепати 190, а можда и 200км/х, а такође се може ићи до 140-150 без да обрате пажњу на тебе :)

ma mozes koliko hoces - samo im lepo predstavis teoriju globalne zavere da cajgeri lazu i to je to, nemas cak ni tih 3000din da platis...

neznam leba ti kako si pomocu tih procenata uspeo da sebi povecas brzinu duplo a da ne obrate paznju na tebe... a o "cepanju" da i ne govorim.

ja sam GPSom merio svoj auto, na 60 je tacan. na 120 gps kaze 115
a na 165 gps kaze 151-152...

neznam leba ti kako si pomocu tih procenata uspeo da sebi povecas brzinu duplo a da ne obrate paznju na tebe... a o "cepanju" da i ne govorim.

ja sam GPSom merio svoj auto, na 60 je tacan. na 120 gps kaze 115
a na 165 gps kaze 151-152...
Па ако идеш 190 и цајгер ти лаже 10% то је онда 171 и колико год да њима лаже а мора бар мало измериће испод 170 и ето те у распону прекорачења 30-50 за које је казна 3000дин :)
Искрено нисам се много удубљивао у материју него сам написао онако из зезанције јер је ово јелте кафана па оно... може ми се :D

А што се тиче конкретног случаја за који сам чуо јуче ситуација је била оваква... возило се кретало брзином од око 150-160 када је обишао црни Пасат. Затим је тај исти црни Пасат претекао њега, а онда је он са неких 210-220 (вредности су по цајгеру) поново претекао тај исти црни Пасат који је потом кренуо за њим са ротацијом и блицањем да га заустави. Када су стали, полицајац му је понудио да погледа брзину, али овај није хтео него је признао кривицу одмах (гле чуда :lol: ) и питао само колика је казна, на шта му је овај рекао 3000дин. Дакле, не знам колику су му максималну брзину снимли, али ето... прошао је са 3000дин. ;)

Poenta je da se panduru vise isplati 3000din nego da tebi uzme dozvolu (ti ga lebom hranis) ;)
Preko 30 u naseljenom i 60 van-LETI DOZVOLA, ali ne kroz prozor.

Ja sam uporedjivo brzinu i od 0 do 120 mi cajger pokazuje tacnu brzinu(poredio sa GPSom) ili je razlika 1Kmh...Daleko je uznapredovala tehnologija. Ali cinjenica je da se za 10% moze cenkati sa pandurom, ako si isao 85 a ogranicenje 80, nece te ni zaustaviti(najverovatnije zbog toga). A i stvarno treba da bude debil da te zaustavi i kaze "vozili ste 86 u zoni ogranicenja 80." Mada sam licno bio zustavljen u zoni 50, a isao sam 65...i izvuko sam se;)

Sto se tice laganja cajgera mislim da Audi 80 laze jaaako mnogo.Pre neki dan me vozi taksista, a na cajgeru kazaljka na 160, a nema sanse da je isao 130.

A na taximetru ?

20080501-taximeter.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back