Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A na taximetru ?

20080501-taximeter.jpg

Taximetar, sta je to?:D
Mnogo stosta je u ovoj drzavi na crno...:whistling:

Poenta je da se panduru vise isplati 3000din nego da tebi uzme dozvolu (ti ga lebom hranis) ;)
Preko 30 u naseljenom i 60 van-LETI DOZVOLA, ali ne kroz prozor.

Ja sam uporedjivo brzinu i od 0 do 120 mi cajger pokazuje tacnu brzinu(poredio sa GPSom) ili je razlika 1Kmh...Daleko je uznapredovala tehnologija. Ali cinjenica je da se za 10% moze cenkati sa pandurom, ako si isao 85 a ogranicenje 80, nece te ni zaustaviti(najverovatnije zbog toga). A i stvarno treba da bude debil da te zaustavi i kaze "vozili ste 86 u zoni ogranicenja 80." Mada sam licno bio zustavljen u zoni 50, a isao sam 65...i izvuko sam se;)
Мене је недавно у Љигу зауставио са 65, а ограничење 50 и кажем ја њему да нисам видео знак за 50, али да сам видео знак за насељено место па да сам ишао 60 и он као па у реду слабо се види знак, али ипак постоји и ја ту нешто с њим преговарам и на крају као, 'ајде за минималну казну тј за појас да платим 1000дин и шта ћу... плаћаш и ћутиш :)
Takodje sam cuo, da kad ti navodno oproste prekrsaj, ali pritom uzmu podatke, postoji velika sansa da ce na kraju meseca (ako im zafali nekoliko prijava) ipak napisati kaznu!
Апсолутно истинито и због тога ја никако не дозвољавам варијанту ''видећемо'' него да решимо одмах на лицу места...

Има... кад не изађем из куће :D

Не, стварно, у последња два месеца су ме зауставили довољно пута за цео живот. Пре тога значи неке три године су ме зауставиули можда свега 5-6 пута од тога 3-4 пута рутинска контрола, а сад у последње време... и рутинске контроле и радари и алко-тест контроле (постоји и то) један ме чак зауставио јер ме је препознао, а нисмо се видели дуго, чак и када се шетам градом ме заустављају... ма шоу... а оно што је најгоре... пре неки дан сам ишао до Ужица и назад исти дан и сад већ полудео од сталног цимања јесу ли пандури или нису одлучим да возим све по пропису... значи моја мајка која ме увек јаше да успорим, говори да нисам нормалан итд била је у фазону, 'ајде убрзај или ћемо да погинемо... значи ризичних ситуација сам без претеривања имао бар 3-4 пута више него кад возим ''нормално''. :) Али ово у последње време је баш претерало... малер неки потерао ваљда, или шта већ... :think:

Званично потрвђено, виђено и доживљено:

на нашим ауто-путевима крстаре полицијска возила у цивилу, са уграђеним камерама и радарским системом, заустављају и наплаћују казне. За сада знам да се ради о црном Пасату најновије генерације 3,2FSI VR6 београдских регистарских ознака.

BG=895-057 ;)

ps. Skode Superb 2.8 su u upotrebi odavno, kao i Pug 607. Naravno mene to ne tangira uopste, jer se Fu-Ve buni na sve preko 115-120 km/h. :lol:

BG=895-057 ;)

ps. Skode Superb 2.8 su u upotrebi odavno, kao i Pug 607. Naravno mene to ne tangira uopste, jer se Fu-Ve buni na sve preko 115-120 km/h. :lol:

Чуо сам и ја за тај, а има и неки БГ 810 837

Иначе, сад ми је нешто пало на памет... како бих ја могао да будем возач у таквом једном возилу, или у неком возилу из пратње министара и слично где имају тако неке јаке аутомобиле и возе брзо? Има ли неко идеју како се уопште долази до таквог места?

Чуо сам и ја за тај, а има и неки БГ 810 837

Иначе, сад ми је нешто пало на памет... како бих ја могао да будем возач у таквом једном возилу, или у неком возилу из пратње министара и слично где имају тако неке јаке аутомобиле и возе брзо? Има ли неко идеју како се уопште долази до таквог места?

Cccc... pa zar sa ETF-a u obezbedjenje? :lol:

Ne verujem da na takvo mesto mozes upasti eto tek tako, verovatno je pored vozackih sposobnosti potrebna i i neka vrsta vojne ili policijske obuke, poznavanje borilackih vestina, rukovanja oruzjem i sl.

Što se tiče cajgera koji lažu - na starijim tipovima je to normalno. Postoji jedna opruga koja teži da vrati kazaljku na nulu (tj, na 10, 20). Da ne zalazim previše u detalje, što više kazaljka pokazuje, sve je veća sila zatezanja te opruge i onda je greška sve veća.
Kod novijih tipova je izbegnuta sajla kao način veze izmedju menjača i cajgera. Umesto nje, koristi se elektronski davač koji se šrafi u pinjon na menjaču i mehaničke obrtaje pretvara u električne impulse. Na cajgeru je onda instrument sa kretnim kalemom, koji pokazuje na osnovu napona iz davača. Na taj način, greška je skoro eliminisana ili smanjena na minimum.
Kako razlikovati stari i novi tip? Kod starog kazaljka ne pada na nulu, već postoji graničnik koji je zadržava na 10 ili 20 kmh. Kod novih kreće baš od nule.

Ne verujem da na takvo mesto mozes upasti eto tek tako, verovatno je pored vozackih sposobnosti potrebna i i neka vrsta vojne ili policijske obuke, poznavanje borilackih vestina, rukovanja oruzjem i sl.

u normalnoj drzavi da. a kod nas mislim da je sve moguce:thumbdown:.
vidjam ovde u novom sadu sofere od NIS-a koji vozaju audije a6 i a8, to su sve bar V6 motori sve besno, izivljavaju se po gradu kad su sami u kolima:otkacio:.
kako su dobili taj posao neznam:rtfm:, ali pretpostavljam da je preko plemenskih :worth:veza opet

Ма 'ебеш ЕТФ... сморио је више... сад сам у фазону само да завршим, а све је више изгледа да се нећу бавити програмирањем... а иначе верујем да су потребне обуке, али како, где, код кога???

Sto se tice situacije da vam uzmu podatke, ne napisu zapisnik za ucinjeni prekrsaj, vec vam resenje ili poziv kod sudije za preksaje stigne nakon nekoliko dana, branite se jednostavno da to nema veze sa vama. Pokupite par komsija, prijatelja, poznanika da kazu da ste tog dana bili na pecanju/svadbi/sahrani i slicno. Njih niko ne proverava, daju izjavu i oni su slobodni a vama ostaje veoma velika sansa da prijava padne u vodu. Licno uradjeno dva puta, s tim sto je oba puta bio isti drot, tj jednom on, drugi put kolega koji je bio u smeni se potpisao kao osl a ovaj iz prvog puta kao svedok.

Moj zetonja vozi a6 3.2, i sa sve audijem je dobio nekog glavonju iz NIS-a.
Odveze glavonju ujutru na pos'o, i slobodan je do 3-4, dok ovaj ne zavrsi.
I onda u 9 uvece ga vozi kod svalerke.To mu je zadatak, svakodnevni.
I, da...Auto je ceo dan kod njega, niko ne proverava kilometrazu, niti potrosnju...

Autor: Srna-Rojters | 20.06.2008 - 19:18

Pijani ruski vozač udario je automobilom saobraćajnog policajca i potom ga je na krovu vozio još kilometar, saopštila je danas policija iz regiona Habarovsk na ruskoj obali Pacifika.

U saopštenju se navodi da je vozač zaustavio automobil tek kada je policajac ispalio osam hitaca iz pištolja. Vozač nije povređen i nalazi se u zatvoru gde čeka optužnicu, dok je policajac zadobio lakše povrede.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back