Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ime i ono sto sa njime dolazi se placa, to je jednostavno tako. I Toyota pravi kvalitetne automobile, pa dok nisu stvorili Lexus nisu mogli ni da prismrde na trzistu automobila najvise klase. VW Phaeton i Audi A8 su u osnovi jedno te isto, a znamo kako se koji prodaje.

A ovo poredjenje sa Jaguarom nije na mestu iz prostog razloga sto je S-klasa za broj veca od njega, tako da po defaultu mora biti skuplja, ali treba imati u vidu da najslabija oprema u najvisoj klasi cesto ne zaostaje mnogo za najvisom opremom u klasi ispod.

A ovo poredjenje sa Jaguarom nije na mestu iz prostog razloga sto je S-klasa za broj veca od njega, tako da po defaultu mora biti skuplja, ali treba imati u vidu da najslabija oprema u najvisoj klasi cesto ne zaostaje mnogo za najvisom opremom u klasi ispod.

Jaguar XF: duzina 4961 mm, sirina 1877 mm
S klasa: duzina 5079 mm, sirina 1872 mm
E klasa: duzina 4856 mm, sirina 1822 mm

Poredjenje je sasvim na mestu, jer klasifikacija glasi: do 4,6 m srednja klasa; do 4,8 m srednja visoka klasa; i do 5 m visoka klasa. E sad sto svi automobili imaju tendenciju da rastu zadnjih godina, to ne znaci da Jaguar spada u nizu klasu od Mercedesa S klase, jer je cak za dlaku i siri od mecke.

A sto se tice opreme, obidji oba sajta, pa procackaj malo i videces da Jaguar u full opremi ima mnogo, mnogo vise od mecke u osnovnoj, a jos uvek je jeftiniji za 5000€!!!

I stvarno bi trebao da se informises malo vise pre nego sto pobijas tudje stavove i tvrdnje, jer u suprotnom, uopste nije interesntno voditi diskusiju! Voleo bih da cujem prave argumente, a ne da mi neko vadi dve - tri reci iz konteksta i da na to postavlja kontra-argument. To ti je isto kao da ja kazem da je auto na nekoj slici plave boje, a ti zumiras felnu i kazes da nije plave nego je sive boje?!?!?:dash:

Malopre kazem: "Jaguara nisam ni pomenuo jer Mercedes nikad nece moci ni da sanja o luksuzu i prestizu koji ovaj auto pruza, a cena mu je daleko ispod mercedesa!!!!"

A ti mi na to kao kontra argument kazes da je Jaguar stavljao Mercedesov menjac???:dontunderstand:

Ovo mi deluje kao posao za Superbirda:!: :lol:

Bas tako, kad ti kazes da vozis Reno, odmah te pitaju koji, a kad kazes da vozis Benz... to je to. ;)

e upravo je tu problem. to NIJE to.
evo primer
renault::worth::worth::worth:
newtitel.jpg

int2005velsatis.jpg

"benz" :
117285532_fce70c550e.jpg

i jel to to sad? :rtfm:
:lol::lol::lol:

Kakva je ovo rugoba od kola? :eek::eek::eek: A joj ko da ga je neki drvoseca sklepao sekirom, PIH! :thumbdown:
MB ne podnosim iz duse ali ti je poredjenje stvarno smesno.:dash:

Vala ako si mu reko :rotf:

@Alaman - Sto gubis zivce uzalud? Ne kapiras da neki ljudi iz neznanja nece nikad da pogledaju nista drugo osim onoga na sta su navikli jer unapred znaju da ce samo da se obrukaju koliko nista ne znaju.
A i o ukusima se ne raspravlja...

]Kakva je ovo rugoba od kola? :eek::eek::eek: A joj ko da ga je neki drvoseca sklepao sekirom, PIH! :thumbdown:

MB ne podnosim iz duse ali ti je poredjenje stvarno smesno[/COLOR] .:dash:

Vala ako si mu reko :rotf:

@Alaman - Sto gubis zivce uzalud? Ne kapiras da neki ljudi iz neznanja nece nikad da pogledaju nista drugo osim onoga na sta su navikli jer unapred znaju da ce samo da se obrukaju koliko nista ne znaju.
A i o ukusima se ne raspravlja...

ukusi su razliciti, a ta rugoba od kola sije samo tako vecinu gluposti na tockovima koje se za te pare mogu kupiti. ne znam da li si imao prilike da provedes vreme sa jednim takvim. pojam komfora i luksuza. jednostavno osetis da te(vozaca) auto voli :D.

... odrasti

Da znaš... Kol'ko je kartica od 1GB i kol'ko tu pesama staje...?

Al bre to treba sve da se prebacuje...:eek::eek:

Evo ti iz Halo oglasa:
MEMORIJSKA kartica Sony Memory Stick Pro Duo High Speed, 1BG, original ful pakovanje, sa hologramom, garancija 1 god, 18 EUR + DVD sa dodacima.
Na 1GB ti staje izmedju 1000 i 700 minuta muzike, sve zavisi koliki kvalitet (tj bitrate) pesma ima.
Jedino je mana brzina prebacivanja, koja iznosi nešto više od 0.3 megabajta po sekundi po sekundi.
Ali je u svakom slučaju dobar izbor. Msm, ne moraš da vučeš još jedan uredjaj sa sobom, u telefonu imaš i radio, handsfree...

Alaman:
I stvarno bi trebao da se informises malo vise pre nego sto pobijas tudje stavove i tvrdnje, jer u suprotnom, uopste nije interesntno voditi diskusiju! Voleo bih da cujem prave argumente

Vazi. Sam si trazio.

Alaman:
Jaguar XF: duzina 4961 mm, sirina 1877 mm
S klasa: duzina 5079 mm, sirina 1872 mm
E klasa: duzina 4856 mm, sirina 1822 mm

Poredjenje je sasvim na mestu, jer klasifikacija glasi: do 4,6 m srednja klasa; do 4,8 m srednja visoka klasa; i do 5 m visoka klasa. E sad sto svi automobili imaju tendenciju da rastu zadnjih godina, to ne znaci da Jaguar spada u nizu klasu od Mercedesa S klase, jer je cak za dlaku i siri od mecke.

Ta podela nema mnogo veze sa zivotom, jer je onda recimo A6 (4916 mm) ista klasa kao i A8 (5062 mm). Takodje,

EurotaxGlass’s figure of 50% for the 2009 Jaguar XF 2.7-litre diesel Luxury is best-in-class ahead of the BMW 525d at 48% and the Audi A6 3.0 V6 TDI Quattro SE at a rating of 49%. The 2009 Jaguar XF 3.0-litre V6 petrol is expected to retain 45% of its original value making it best-in-class over the BMW 530i, the Audi A6 3.2 FSI and the Mercedes-Benz E350.

Uzgred, ti si taj koji nije dovoljno informisan, jer

2009 Jaguar XF Luxury 2.7-litre V6 diesel £33,900 - 2009 Jaguar XF Luxury 3.0-litre V6 petrol £33,900 - 2009 Jaguar XF Premium Luxury 2.7-litre V6 diesel £37,500 - 2009 Jaguar XF Premium Luxury 3.0-litre V6 petrol £37,500 - 2009 Jaguar XF Premium Luxury 4.2-litre V8 petrol (naturally aspirated - n/a) £45,500 - 2009 Jaguar XF SV8 4.2-litre V8 petrol supercharged (s/c) £54,900

sto je nekih 68000 evra, dok u Mercedesovoj brosuri stoji da S 350 kosta 62200 evra ;)

nego kad smo vec kod shoferske kafane...
Ljudi, el pijete dok vozite, ili...el sedate pod dejstvom alkohola za volan? :)

od onih sam shto ne piju dok voze. imao sam saobracajku pre godinu dana gde sam udario u audi S3 2002 goishte i zatim pokupio jedan znak i zakucao se u kucu. da sam imao GRAM alkohola najebao bi, platio bi kompmletnu shtetu na audiu(retrovizor 300e, a da ne pricham ovo ostalo....kompletan stayling odradjen na njemu), shtetu na kuci, kaznu...shtetu na mom autu.....itd,itd....sreca te je dechko u audio imao 0.5 promila a ja nisam imao gram alkohola te cu da prodjem najverovatnije sa nekom kaznom 20-30.000. Mislim, sreca shto smo preziveli ja i moji drugari, pre svega! tad sam reko, ne pijem dok vozim...(imam osecaj da cu ovo da prekrshim bash zato shto *****m ovoliko :) )

druga situacija je kad mi se biciklista zakucao u zadnji kraj pre mesec dana....tad da sam imao alkohol, najebao bi...poshto je dechko prosho sa lakshim povredama.....ovako je on ispao kriv zato shto ne gleda gde vozi :)

poz

ukusi su razliciti, a ta rugoba od kola sije samo tako vecinu gluposti na tockovima koje se za te pare mogu kupiti. ne znam da li si imao prilike da provedes vreme sa jednim takvim. pojam komfora i luksuza. jednostavno osetis da te(vozaca) auto voli :D.

... odrasti

Ja sam sine vozio taj auto kad je tek usao u serijsku proizvodnju, to je bio Renault Vel Satis (prethodnik Megana verujem) i sve sam to znao mnogo pre tebe, zapravo pre 8 godina.
Ja mogu da se pohvalim da sam vecinu danasnjih automobila upoznao iz kanala, u garazi, a tek samo 50% i na putu. Pa ti sad vidi sto se ja drzim malog Volvo-a 440 turbo koji je punoletan...
Ti treba da malo odrastes jer izgled i performanse nisu sve, a pogotovo ne te glupe brojke koje ti imas u glavi kao pesmicu.
Pocni ovako - za svaki auto koji vidis ti se zapitaj kako bi u njemu izgledalo putovati do Hamburga (1600km) ili Ankare (1400km). Kapiras?

nego kad smo vec kod shoferske kafane...
Ljudi, el pijete dok vozite, ili...el sedate pod dejstvom alkohola za volan? :)

Kako kad brate, imam tu "ludu srecu" da mi onaj alko test retko sta kad registruje, sto jemeni zbun totalni ali ok, ne bunim se :lol:
Vozim auto i pijan i trezan, ali kamion samo trezan. Tu mi nije do zezanja nikako.
Cesto mi se desavalo da pravo iz grada dodjem do kamiona u 6 ujutru, odspavam tu dva-tri sata i odem na turu. Naravno, gledaju me kao belu lisicu kad se pojavim na stovaristu u cipelama i kosulji ali sve prodje uz neku zaebanciju ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back