Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam sine vozio taj auto kad je tek usao u serijsku proizvodnju, to je bio Renault Vel Satis (prethodnik Megana verujem) i sve sam to znao mnogo pre tebe, zapravo pre 8 godina.
Ja mogu da se pohvalim da sam vecinu danasnjih automobila upoznao iz kanala, u garazi, a tek samo 50% i na putu. Pa ti sad vidi sto se ja drzim malog Volvo-a 440 turbo koji je punoletan...
Ti treba da malo odrastes jer izgled i performanse nisu sve, a pogotovo ne te glupe brojke koje ti imas u glavi kao pesmicu.
Pocni ovako - za svaki auto koji vidis ti se zapitaj kako bi u njemu izgledalo putovati do Hamburga (1600km) ili Ankare (1400km). Kapiras?

jako je to lepo sto poznajes vecinu kola. al da ti kazem nest. vel satis nema veze sa meganom... osim sto je renault. velsatis i avantime su prvi zapoceli taj dizajnerski pravac koji ima danasnji novi megan, inace nista drugo nemaju zajednicko. vel satis je 5 puta veci od megana. u vel satisu sedis u foteljama. bukvalno.
a ja kada gledam auto, upravo i razmisljam o pan-evropskim putovanjima, zato i ne volim male automobile, zato i gledam vel satis kao ikonu. jer mislim da je bas auto za gospodu. sad dizajn je vec druga stvar. ali auto tehnicki je odlican, i udoban ko i svaki reno.

nego kad smo vec kod shoferske kafane...
Ljudi, el pijete dok vozite, ili...el sedate pod dejstvom alkohola za volan? :)

Ја иначе генерално не пијем никако, а кад возим још мање :) једном сам се довезао из града до куће (~4км) у изузетно алкохолисаном стању срећом без икаквих проблема, а једном сам сметнуо са ума да возим па сам попио неколико пића и зауставили ме пандури на алко-тест... тада сам се истриповао гадно, али било ми је нешто типа 0,1 па сам прошао, али од тада оно потпуно никако не пијем кад возим... уствари, престао сам да пијем у животу па ни не обраћам пажњу на то да ли возим или не :)

Ја иначе генерално не пијем никако, а кад возим још мање :) једном сам се довезао из града до куће (~4км) у изузетно алкохолисаном стању срећом без икаквих проблема, а једном сам сметнуо са ума да возим па сам попио неколико пића и зауставили ме пандури на алко-тест... тада сам се истриповао гадно, али било ми је нешто типа 0,1 па сам прошао, али од тада оно потпуно никако не пијем кад возим... уствари, престао сам да пијем у животу па ни не обраћам пажњу на то да ли возим или не :)

Brate, nikako ne kontam šta ovo "tada sam se istripovao gadno" znači to u okviru rečenice...:think:

Od 1992 kada sam imao trovanje (pola kg glukoze u venu :lol: ), organski ne podnosim alkohol u većim količinama, pa izbegavam da pijem... Od piva se rastresem (pada šećer), pa na njega i ne pomišljam...

Poslednja izmena:
Evo ti iz Halo oglasa:
MEMORIJSKA kartica Sony Memory Stick Pro Duo High Speed, 1BG, original ful pakovanje, sa hologramom, garancija 1 god, 18 EUR + DVD sa dodacima.
Na 1GB ti staje izmedju 1000 i 700 minuta muzike, sve zavisi koliki kvalitet (tj bitrate) pesma ima.
Jedino je mana brzina prebacivanja, koja iznosi nešto više od 0.3 megabajta po sekundi po sekundi.
Ali je u svakom slučaju dobar izbor. Msm, ne moraš da vučeš još jedan uredjaj sa sobom, u telefonu imaš i radio, handsfree...
Ja bi to jos jednom proverio...USB1.1 je ~800KBs, 0,3MB je oko 300KBs:think:
Inace bilo sta od memorija na USB2.0 ide od 5-15MBs(highspeed i do 20)

Brate, nikako ne kontam šta ovo "tada sam se istripovao gadno" znači to u okviru rečenice...:think:

Od 1992 kada sam imao trovanje (pola kg glukoze u venu :lol: ), organski ne podnosim alkohol u većim količinama, pa izbegavam da pijem... Od piva se rastresem (pada šećer), pa na njega i ne pomišljam...
Па када су ме зауставили сконтао сам шта све може да се деси ако установе да сам пијан, чак сам и у свом маниру додао неких 50% на реално стање... нешто попут овога што је Дача исписао само у блажој варијанти :)

Znači "uplašio"...? A što ja sve znam da fraza "tripovati" znači umišljati...
a015.gif

sto je nekih 68000 evra, dok u Mercedesovoj brosuri stoji da S 350 kosta 62200 evra ;)

ha ha ha ha ha ha, dobra fora, stavio si Mercedesovu cenu bez poreza, a Jaguarovu sa porezom, i posle sam ja neinformisan... Ko se mnogo pravi pametan, ispadne glup na kraju!

Sto se tice klasifikacije, to sto sam napisao nisam ja izmislio, nego sam procitao na vise mesta! Danas su automobili mnogo veci, i tolerise se odstupanje, ali prvobitna postavka glasi: srednja klasa do 4,6 m; srednja visoka klasa do 4,8 m i visoka klasa do 5 m.

Drugo: Zasto uporedjujes audi A6 i A8, kad mi pricamo o Mercedesu i Jaguaru????

I da jeste kako ti kazes, Jaguar XF je bolji i od Mercedesa E klase (ako uporedimo njihov odnos cena - kvalitet), mozda razlika u ceni nije vise tolika, ali je i dalje sa istim motorom i opremom Jaguar jeftiniji 5000€ od mecke, tako da kako god okrenes Mercedes gubi!

p.s. Nego... tamo u onim referencama koje si citirao stoji kao nesto "Jaguar XF best-in-class over the BMW 530i, the Audi A6 3.2 FSI and the Mercedes-Benz E350."

Znaci li to da si potajno priznao da je Jaguar bolji od Mercedesa????:lol::lol::lol:

Zaboravih da pomenem da je Jaguar XF veci od E klase za isto onoliko koliko je S klasa veca od Jaguara XF.

Slag na tortu bi bio Jaguar XJ koji je duzi od Mercedesa S klase i opet jeftiniji za 10 000 € sa istim motorom i opremom!!!!

Zakljucak: Mercedes nikad nece moci ni da sanja o luksuzu i prestizu koji Jaguar pruza za osetno manje para!!!

da, to znaci uplasio, ali u kafani ne pricas da si se uplasio,
vec da si TI uplasio pandure :lol:

;)
"E tu ga ja nabodem"- citat sa B92:rotf:

ma te kartice su sad dzabe. secam se pre 3godine kad sam za karrticu od 512MB dao ni manje ni vishe nego 3500dinara.. i to shto sam kupio kod distributera, prva ruka znachi. a inache se kretale oko 60e
25eur 4GB SanDisk sa USB citacem-komplet...pre par nedelja;)

To, to! :klap: Ovo je kao ona kafana iz domaćih filmova '70-ih i '80-ih.
mislim da smo vec jednom ovde opisivali ovu kafanu, kada smo opisivali i truckerovu radionicu buducu :D

uglavnom, konobarica je debela i nosi onaj kostim crni sa belim cipkama, zna nas sve po imenu, pusi uvek, nosi onu tacnu od rostfraja okruglu sa obodom, dole na podu su zute plocice, zidovi su pozuteli, na zidu onako od vlage savijen kalendar iz 1989 sa slikom triglava na sebi i sa onim crvenim plasticnim okvirom za brojeve u mesecu, sank ima horizontalno od poda prvo furnir, pa ploca od rostfraja, pa opet furnir, i tako do gore, a vrh i ploca sanka su isto rostfraj. iznad visi po koja casa onako naglavacke, flase su poredjane iza, kafa se kuva u onim minijaturnim mesinganim dzezvama...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back