- Poruka
- 33.100
Na osnovu čega se onda donosi odluka, rešenje? Šta presudi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najruznije odradjen rikverc od auta koje sam vozio ima 1990 Toyota Corolla XL - nalazi se pored cetvrte brzine, a nije potrebno ni potapanje ni nista. Ja sam pomislio da sa cetvrtom nesto nije u redu, jer nikako nisam mogao da prebacim, tek sam posle nekog vremena skontao sta je
za mene je uvek bilo najbolje prsten gore i u prvu i da imas servo i da okrenes gde hoces.
moj brat ima volvo 740GLE i rikverc je prsten gore i u prvu. I naravno, kad mu je radio servo mozes da okrenes volvinu gde hoces, jer ima ono na "A" da smota volan, ogroman.
Kao i w123. Kad smotas volan do kraja njemu se tockovi nakrenu na tu stranu i dobio jos vise "A".
Tako meni bilo s Polonezom. Pritiskao sam ko mutav jer je na Zastavinim kolima išlo tako, a ono neće. Skontao sam sasvim slučajno.Najruznije odradjen rikverc od auta koje sam vozio ima 1990 Toyota Corolla XL - nalazi se pored cetvrte brzine, a nije potrebno ni potapanje ni nista. Ja sam pomislio da sa cetvrtom nesto nije u redu, jer nikako nisam mogao da prebacim, tek sam posle nekog vremena skontao sta je
Kod većine auta je tako jer ''rikverc'' uglavnom nije sinhronizovan.Pa na skoro svim japancima je tako. A u vožnji je nemoguće ''slučajno'' ubaciti u R. Ček i na silu bi bilo potrebno baš potegnuti, mada sumnjam da je uopšte moguće.
Nije to kod svih slučaj, ali samo oni to i mogu, kod prednjih s homokinetikom bi tom bio priličan problem. Međutim sećam se da se recimo kod starijih Volvoa točak nije naginjao uopšte.Mislim da se tockovi uvek nakrenu kod automobila sa zadnjom vucom - konkretno za W124 znam da je ugao pod kojim tockovi stoje kad je volan namotan do kraja 9 stepeni...

Čini mi se da su Sierre imale potapajući, pa u drugu rikverc.
Inače, to jeste rikverc nije sihronizovan, barem nije na kolima koja ja vozim.
Na Taunusu se u rikverc ubacuje tako što se menjač izvuče, pa se ubaci u prvu (note: menjač je na volanu). Dosta nepraktično rešenje, moraću da stavim jednu lampicu za rikverc u tablu, jer se često prilikom promene iz R u 1 dešava da on u stvari ostane u R.

Da, tako je.
Inače, kako se lepši pol snalazi sa rikvercom?![]()
Rikverc je nekada sasvim ok, ali nekada potpuni užas i onda samo malo izbacim, tek toliko da mogu da se vratim u prvu, pa dalje.
Mada ova kola koja vozim imaju rikverc takav da se mora pritisnuti, pa pored prve, gore levo. I treba mi snaga. I sa ručnom imam problema zbog snage. Slabe ruke.
ops: Ali nije tragično.Čini mi se da su Sierre imale potapajući, pa u drugu rikverc.
Inače, to jeste rikverc nije sihronizovan, barem nije na kolima koja ja vozim.
Na Taunusu se u rikverc ubacuje tako što se menjač izvuče, pa se ubaci u prvu (note: menjač je na volanu). Dosta nepraktično rešenje, moraću da stavim jednu lampicu za rikverc u tablu, jer se često prilikom promene iz R u 1 dešava da on u stvari ostane u R.

Ne brini se, ta kola o kojima ja pričam su prestala da se proizvode još 1970.Ovo što si pisao za R je užasno. Moram da pazim kada budem kupovala kola. Ovo je baš lako za zez.

Po cenu da ispadnem glupa u društvu, koja su ti to Pobednik vremena, a koja Grba?
Hvala na odogovoru. 
)