Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, da rezimiramo...

W126, kao sto rekoh, nije imao motor manji od 2600 kubika (benzin), odnosno 3000 (dizel). Cesto su ugradjivani dizel motori iz manjih Mercedesa, a najcesce 250D iz W124, cime se gubio obrtomer, tempomat i klima, a performanse su bile nikakve.

250 je ocigledno skinuto sa nekog Benza, W124 (koji je imao 250 D verziju) ili, sto je meni verovatnije, sa W123 (benzinjara od 2500ccm).

TDI potice sa Volkswagenovog vozila.

Nesha je pricao o TD motorima... Mercedes je, koliko znam, sa TD oznacavao atmosferski dizel u karavanima, dok je turbodizel imao upravo tu oznaku, Turbodiesel, a to su W123 od 3000ccm za americko trziste i W124 2500ccm od 1992. cini mi se (verovatno ih ima jos, ovo su oni za koje ja znam). Takodje, ta oznaka se mogla videti i na prvoj generaciji E-klase (W210), tzv Okonji.

Ok, da rezimiramo...

W126, kao sto rekoh, nije imao motor manji od 2600 kubika (benzin), odnosno 3000 (dizel). Cesto su ugradjivani dizel motori iz manjih Mercedesa, a najcesce 250D iz W124, cime se gubio obrtomer, tempomat i klima, a performanse su bile nikakve.

250 je ocigledno skinuto sa nekog Benza, W124 (koji je imao 250 D verziju) ili, sto je meni verovatnije, sa W123 (benzinjara od 2500ccm).

TDI potice sa Volkswagenovog vozila.

Nesha je pricao o TD motorima... Mercedes je, koliko znam, sa TD oznacavao atmosferski dizel u karavanima, dok je turbodizel imao upravo tu oznaku, Turbodiesel, a to su W123 od 3000ccm za americko trziste i W124 2500ccm od 1992. cini mi se (verovatno ih ima jos, ovo su oni za koje ja znam). Takodje, ta oznaka se mogla videti i na prvoj generaciji E-klase (W210), tzv Okonji.
Ma u pravu si ti, nego me mrzelo baš da pišem ''turbodiesel'' pa sam skratio. Mislim da je oznaka 250 ipak s W124, brojevi s W123 mi se čine oblijim, evo pogledaj ovde pa proceni.

Ja ću da pijem sama. :( Kakva kafana.:roll:
Nećeš, ne brini, tu smo mi.

Они старински се мени много више свиђају и стварно не знам зашто више нису у моди :(

Недавно сам морао једној девојци да издувам гуму и да чекам да крене негде да бих остварио контакАт :mrgreen:

Kad cela "Chernobyl" generacija odraste uz "škorpione", kašikare, reketiranja i ubistva u sačekušama, Mitsubishi Pajero-e i Audije A8sa zatamnjenim staklima, Arkana i onu nabeđenu damu - srpsku majku, turbo folk, Grand paradu...to je bilo neminovno...
Vidi ga opet ovaj Chernobyl...
boske.gif

Pre neko veče sam se vraćao kući i otprilike 15 minuta pre mene su u mom kraju izrešetali nekoga. I to odmah pored autobuske stanice, oko pola 7, znači kada se deca vraćaju kući i škole i ljudi sa posla. :shock: Crni Passat karavan, full, koža, klima, šes' rupa na šoferšajbni itd... Šta da vam kažem, devedesete se izgleda vraćaju, to i kažu oni koji su stariji od mene.

Bilo kakav redosled se danas preskače, ili ne postoji... Na sve je ili ništa... Još ako je tu Koka Kola Marlboro, Suzuki, brza kola (kako već beše tekst onih turbo folk grand injection "pesama")...da vidiš kako biva očas...

Globalna prica iz 50-tih , 60-tih, 70-tih , 80-tih.. - izivljena u vreme hipika , panka i kluba '54 , apsolutno prevazidjena 90 tih , samo sto Minimax , Vanja Bulic , Lepe Izaure i ostali nus produkti negativno-selektiranog SFRJ - Turbo Pink - Grand Dziberluk - Praziluk - drustva kapiraju sa 40 godina zakasnjenja ... otkrivaju toplu vodu koja se davno ohladila ...

Al' vratimo se automobilima ...

Zaboravili ste da pomenete W116 - 300 SD export ...

MHV_MB_W116_300SD_1980_02.jpg

Globalna prica iz 50-tih , 60-tih, 70-tih , 80-tih.. - izivljena u vreme hipika , panka i kluba '54 , apsolutno prevazidjena 90 tih , samo sto Minimax , Vanja Bulic , Lepe Izaure i ostali nus produkti negativno-selektiranog SFRJ - Turbo Pink - Grand Dziberluk - Praziluk - drustva kapiraju sa 40 godina zakasnjenja ... otkrivaju toplu vodu koja se davno ohladila ...

Al' vratimo se automobilima ...

Zaboravili ste da pomenete W116 - 300 SD export ...

MHV_MB_W116_300SD_1980_02.jpg
Ustvari za američko tržište. Prvi su imali 115 ks, kasniji 125.

Za ubacivanje menjača u rikverc mislim da postoje skoro sve varijante: gore preko prve, gore preko druge, gore preko četvrte, ispod prve, ispod druge, ispod četvrte, kroz prvu, kroz treću, kroz četvrtu...
Ranije sam čuo da je sve ovo nekako povezano sa položajem motora u zavisnosti da li je motor postavljen uzduž ili popreko. Šta je istina? I da li je?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back