Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znate ono sto sam rekao da mi volan ne stoji pravo?
danas sam bio do subotice pa sam obracao paznju na problem.
naime, kada pustim volan u voznji, on se ispravlja sam od sebe u ispravnu poziciju, ali onda mi auto bezi desno.
jel to nesto samo rastelovano i treba da se nasteluje? nesto tipa optika itd? mozda se raskantala od rupetina
Najpre proveri naduvanost\pritisak u gumama, da ti desna nije ispustila. Da li si primetio da je neki pneumatik pojeden vise po obodu ili uopste?
Ako odes na centriranje(i platis isto) sve ce ti reci;)

na koji nacin se vektorski racuna CB x AD? jel preko determinante? znam da preko determinante skalarno, a vektorski kako?

hm, nisi mi bas jasan. preko determinante se i dobijaju koordinate koje mnoze jedinicne vektore i j k.
ako hoces da izracunas intenzitet tog novog vektora, uradis koren zbira kvadrata tih koordinata, ili uradis ono intenzitet CB puta intenzitet AD puta sinus izmedju njih...

nije mi jasno tvoje pitanje

hm, nisi mi bas jasan. preko determinante se i dobijaju koordinate koje mnoze jedinicne vektore i j k.
ako hoces da izracunas intenzitet tog novog vektora, uradis koren zbira kvadrata tih koordinata, ili uradis ono intenzitet CB puta intenzitet AD puta sinus izmedju njih...

nije mi jasno tvoje pitanje

pa ovako. Kako sam ukapirao kolegu CB X AD mora da ispadne u obliku koordinata na kraju. Znaci radi se preko determinante.
CB: koor. tacke B - koor. tacke C (3, -4, 2)
AD: koor. tacke D - koor. tacke A (1, 4, 0)

i sad preko determinante radimo to.

i j k

3 -4 2

1 4 0

to na kraju ispadne -8+2j+16k odnosno samo (-8 +2 16)

ti mi nije bilo jasno. Znaci na koji nacin se izracunava i sad vidim da se racuna preko determinante

kod mene na masincu imas i umetnicki i pedagoski fax... tako da.... :D

no, jel moze neko da mi izracuna determinantu ovoga:

-1 -1 -1

4 -3 3

-1 -4 0

posto na dva nacina moze da se izracuna determinanta ja sam racunao na oba i izaslo mi na jedan nacin 4, a na drugi nacin 10. Pa se malo cimam tu. Ostalo znam, znaci povrsinu trougla, paralelopipeda i triedra.

hvala,

Мој стари данас возио промотивног Пасата ЦЦ... питам га какав је каже има 3000 кубука и 300 коња. Питам га како идфе каже има 3000 кубика и 300 коња. Питам јел' удобан каже има 3000 кубика и 300 коња. Да је женско и мало лепши помислио бих да је хостеса са сајма :dash:

Донео је неке каталоге па ћу мало да прелистам да видим шта има интересантно... иначе осим 3000 кубика и 300 коња зна и да ће му почетна цена бити око 40 000, а цена тог од 3000 кубика и 300 коња око 60 000еур :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back