Kocka

Otkud sam znala da je labilan? Ne bi ni mene privuklo da sam znala šta radi. Kockari dobro kriju svoj porok pred ljudima koji to ne opravdavaju,a ja nisam nikada. Mislila sam da je sve pod kontrolom. Odgovoran je na poslu i cijenjen. Tu lošu stranu nisam vidjela na vrijeme. Mislila sam naiće neko sa sličnim problemom,a svi uglavnom pametujete. Ipak, osjećam se bolje jer ste vi neki izdvojili vrijeme za mene. Hvala svima.
Ти управо сваљујеш кривицу на нас, а ми те чак и не знамо. Имамо само реалнију лику о свему, јер посматрамо са стране. Ти чак и подвесно налазиш оправдање за њега. Замисли да се удаш за њега, добијеш дете и прокоцка ти кућу, бићемо ми криви, паметоваћемо тада?

Ти управо сваљујеш кривицу на нас, а ми те чак и не знамо. Имамо само реалнију лику о свему, јер посматрамо са стране. Ти чак и подвесно налазиш оправдање за њега. Замисли да се удаш за њега, добијеш дете и прокоцка ти кућу, бићемо ми криви, паметоваћемо тада?
Ne krivim ja nikoga,samo sam krivo protumačila Paulinu poruku. Kad je citirala i objasnila vidim da sam pogriješila. Zato sam i pisala ovde jer mi je značilo šta ćete vi sa strane reči. Niste pristrasni kao ja. Nemoj da se ljutiš.🙂

Ne krivim ja nikoga,samo sam krivo protumačila Paulinu poruku. Kad je citirala i objasnila vidim da sam pogriješila. Zato sam i pisala ovde jer mi je značilo šta ćete vi sa strane reči. Niste pristrasni kao ja. Nemoj da se ljutiš.🙂
Таман посла да се љутим;) Само, прођох све познате обуке у вези зависности, па знам шта те чека. Можда звучим строго, али "за твоје добро"

Таман посла да се љутим;) Само, прођох све познате обуке у вези зависности, па знам шта те чека. Можда звучим строго, али "за твоје добро"
Ne dao Bog nikome ovo. Čitala sam puno o ovom mom problemu i znam da je teško. Najteži dio je da on prizna i sebi i meni da je ovisnik.

Ne dao Bog nikome ovo. Čitala sam puno o ovom mom problemu i znam da je teško. Najteži dio je da on prizna i sebi i meni da je ovisnik.
Код таквих болести зависности, најтеже је, а уједно и најпотребније бити доследан у одлукама, постављати границе и држати их се. Ти си заиста у трауматској везаности са њим, неће бити боље, ти нећеш успети да га промениш, нити ћеш ти бити та због које ће прекинути, то је веома важно да схватиш, што пре то боље

Код таквих болести зависности, најтеже је, а уједно и најпотребније бити доследан у одлукама, постављати границе и држати их се. Ти си заиста у трауматској везаности са њим, неће бити боље, ти нећеш успети да га промениш, нити ћеш ти бити та због које ће прекинути, то је веома важно да схватиш, што пре то боље
Znam da se neće promijeniti zbog mene. Iz kockarske je porodice,otac okorjeli kockar. Sad znam da samo sebe moram mijenjati.

Znam da se neće promijeniti zbog mene. Iz kockarske je porodice,otac okorjeli kockar. Sad znam da samo sebe moram mijenjati.
Немој сада ти да се наљутиш, али никада не дате све информације на почетку, мора човек клештима да вам вади речи

pa ne znam da l bi baš to pomoglo.. problem je u njemu i on sam mora da donese odluku: dosta je više..
al ok možda grešim.. moje mišljenje
Не може, јер да је био карактер, не би ни заглибио толико...Веровао или не, углавном им је црква помагала

Pozdrav svima. Kao što naslov kaže u pitanju je kocka. Živim sa kockarom. U početku nisam znala koliko je ogrezao u tome, mislila sam da samo ponekad ode na tombolu. Prije tri godine shvatila sam da to nije bezazleno. Da je samo tombola bilo bi i podnošljivo. Navadio se na online kazino. Ulozi nisu mali. Pratim mu nalog i znam šta radi. Ponekad dobije,ali to je mizerno u odnosu na uloge. Pokušavala sam ga pričom od toga otrgnuti. Naše rasprave nerijetko završe svađom. Blokiram mu nalog,promijenim šifru,a on me obrlati i opet po starom. Opet sam prije par dana blokirala nalog. Nije mi ništa rekao,ali tražio je od rođaka pristup na rođakov nalog i sad sam vidjela da sam izgubila bitku protiv kocke. Znam da ništa ne mogu uraditi. Samo bih voljela da malo proćaskam sa vama o ovome. Nemam sa kim ovde jer me je sramota pričati o tome.
Beži dok vas nije uvalio kod kamatasa i ostavio na ulici. Nema goreg poroka od kocke, što se pre slažeš pre ces početi da živiš mirno. Neka ti je bog upomoć.

Poznaješ li nekog kome je crkva pomogla? Da mi malo pojasniš kako je to išlo i kakvo je stanje bilo poslije.
Човеку који је пристао да изађе пред нас и призна кроз шта је све прошао. Њему је помогла црква, не психотерапија. Дуго му је требало, било је тешко, али је имао воље, због себе, не других.
Код тебе неће ићи баш тако, јер му је отац коцкар, па му је то нормалан образац понашања, са тим је живео и такво понашање сматра нормалним, још ако је мајка, упркос свему остала са његовим оцем, то му је порука, да постоје особе које ће трпети и налазити оправдање за њега и "прихватити"га таквог какав јесте

Pozdrav svima. Kao što naslov kaže u pitanju je kocka. Živim sa kockarom. U početku nisam znala koliko je ogrezao u tome, mislila sam da samo ponekad ode na tombolu. Prije tri godine shvatila sam da to nije bezazleno. Da je samo tombola bilo bi i podnošljivo. Navadio se na online kazino. Ulozi nisu mali. Pratim mu nalog i znam šta radi. Ponekad dobije,ali to je mizerno u odnosu na uloge. Pokušavala sam ga pričom od toga otrgnuti. Naše rasprave nerijetko završe svađom. Blokiram mu nalog,promijenim šifru,a on me obrlati i opet po starom. Opet sam prije par dana blokirala nalog. Nije mi ništa rekao,ali tražio je od rođaka pristup na rođakov nalog i sad sam vidjela da sam izgubila bitku protiv kocke. Znam da ništa ne mogu uraditi. Samo bih voljela da malo proćaskam sa vama o ovome. Nemam sa kim ovde jer me je sramota pričati o tome.
Ako neće da se leči diži ruke od njega. I nema čega da te bude sramota nisi ti ni za šta kriva. 👍

Moje komšije, sin i otac, prvi od 25, drugi od 55 su uspeli da iskockaju imovinu vrednosti oko 60 000 evra pre desetak godina. Sada to vredi više od 100 000e. Sve su im uzeli zelenaši, otac je u međuvremenu umro, a sin ostao i bez kuće.
Ja bih probala da ga nagovorim da ide na lečenje.

Човеку који је пристао да изађе пред нас и призна кроз шта је све прошао. Њему је помогла црква, не психотерапија. Дуго му је требало, било је тешко, али је имао воље, због себе, не других.
Код тебе неће ићи баш тако, јер му је отац коцкар, па му је то нормалан образац понашања, са тим је живео и такво понашање сматра нормалним, још ако је мајка, упркос свему остала са његовим оцем, то му је порука, да постоје особе које ће трпети и налазити оправдање за њега и "прихватити"га таквог какав јесте
Da, majka je ostala sa ocem do njegove smrti. Čak su mi on i njegova majka pričali o golgoti kroz koju su prolazili dok je stari kockao. Bilo je dana kad nisu imali šta da jedu. Osuđivao je očeve postupke,a sad ide njegovim stopama.

Da, majka je ostala sa ocem do njegove smrti. Čak su mi on i njegova majka pričali o golgoti kroz koju su prolazili dok je stari kockao. Bilo je dana kad nisu imali šta da jedu. Osuđivao je očeve postupke,a sad ide njegovim stopama.
Он од тебе очекује исто, да се жртвујеш зарад неке љубави. Вероватно ћеш то и урадити, вртећеш око њега док се не потрошиш, а питање је и да ли ћеш га тада оставити. Твоје схватање да треба да га оставиш је на само вербалном нивоу, јер да си била довољно јака да то и урадиш, ми сад не би куцали о томе. Неке ствари мораш сама да схватиш, не може то да неко уради уместо тебе

Знам човека који пије. Он је рекао да није проблем у томе што неко пије, већ што пије ћубре и отров.

Постоје коцкари који од тога живе. Не раде нигде, не иду на посао, немају радно место. Само коцкају и некако зараде. Тикети, покер, рулет итд. Да л варају, да л имају дојаве, да ли стварно умеју да играју - немам појма, али имају паре од тога.

Цео дан један еспресо и кашичица у зубима.

porazgovaraj sa psihologom ili možda još bolje sa psihijatrom kako da ga smotaš na brzinu da pristane na lečenje
jwe, što je kontradiktorno, ne mogu da leče nikoga bez ličnog pristanka, a nijedan zavisnik neće da prizna da ima problem
neko je spomenuo palmotićevu, to je dobra bolnica za lečenje bolesti zavisnosti
verovatno ćete morati zajedno da idete tamo. ti kao saradnik, jer je to problem cele porodice
naoružaj se strpljenjem, puuuno strpljenja. to je višemesečna, ako ne i vešegodišnja borba
i veruj u pozitivan ishod

Upravo tako,pokušavam naći drugo rješenje. Ionako živimo u mojoj kući pa bi mi noga u dupe i bilo najlakše rješenje. Pokušavam spasti čovjeka od propasti. Vrijedi pokušati, najlakše je stisnuti zube,spakovati mu kofer, ali prvo bih probala težim putem.
Једино одрасло решење је да делујеш сад и овде.
Сама га не можеш извући из тога, мора се код стручњака за зависности.
И то заједно.
Оно што видим је да ти обилато играш игру спасиоца.
Вероватно се повремено претвараш у прогониоца па у жртву.
Има ту простора пуно за рад, пре свега, на самој себи.
Зашто си изабрала таквог човека, која је твоја секундарна добит, који образац понављаш и сл.
Научени образац се увек понавља, на жалост. Не мора имати исту форму али важна је суштина.
Не верујем да ће на твоје претње реаговати јер чим коцка емоционално је незрео и ту нема превише простора за емоционално саосећање с тобом.
Дакле, посаветуј се са људима који се баве том проблематиком и питај за реалне исходе.
На основу тога донеси одлуку шта даље с тим односом, а собом свакако мораш да се позабавиш. Јер кључ твоје среће је у теби и твојим изборима, не у људима около.

Back