Kocka

Evo je ta platforma, samo što se kad su shvatili da ima i takvih sjatilo dosta psihičkih bolesnika, na lekovima i na drogetinama raznim, pa napravili toksičnu sredinu. :)
Što onda ne napustiš ovu toksičnu sredinu? Ako trošiš svoje vreme u online zajednici koju smatraš toksičnom, onda te to čini mazohistom. A mazohizam je, kao što znamo, psihički poremećaj. ;)

dajte mi svežeg planinskog vazduha da se nadišem i iznenadim pluća i mozak
landscape-natural-beautiful-mountains-and-blue-sky-panorama-photo.jpg

Što onda ne napustiš ovu toksičnu sredinu? Ako trošiš svoje vreme u online zajednici koju smatraš toksičnom, onda te to čini mazohistom. A mazohizam je, kao što znamo, psihički poremećaj. ;)

Zato što su mi opisani u prethodnom postu na ignoru, a ni napuštanje nije daleko, pošto sa svega par ljudi imam dodirnih tačaka i možeš komunicirati.

Velika većina polusvet nesnađeni i neostvareni.

Pozdrav svima. Kao što naslov kaže u pitanju je kocka. Živim sa kockarom. U početku nisam znala koliko je ogrezao u tome, mislila sam da samo ponekad ode na tombolu. Prije tri godine shvatila sam da to nije bezazleno. Da je samo tombola bilo bi i podnošljivo. Navadio se na online kazino. Ulozi nisu mali. Pratim mu nalog i znam šta radi. Ponekad dobije,ali to je mizerno u odnosu na uloge. Pokušavala sam ga pričom od toga otrgnuti. Naše rasprave nerijetko završe svađom. Blokiram mu nalog,promijenim šifru,a on me obrlati i opet po starom. Opet sam prije par dana blokirala nalog. Nije mi ništa rekao,ali tražio je od rođaka pristup na rođakov nalog i sad sam vidjela da sam izgubila bitku protiv kocke. Znam da ništa ne mogu uraditi. Samo bih voljela da malo proćaskam sa vama o ovome. Nemam sa kim ovde jer me je sramota pričati o tome.
Beži od toga, tu sreće nema.

Zato što su mi opisani u prethodnom postu na ignoru, a ni napuštanje nije daleko, pošto sa svega par ljudi imam dodirnih tačaka i možeš komunicirati.

Velika većina polusvet nesnađeni i neostvareni.
znam i ja tako napuštam stalno ali se vratim posle dva tri meseca
imam ovde nekoliko nikova koje baš baš gotivim.

Ovo sada šta si napisao nije ok.
Bez obzira kakvih ljudi ima, uvredljivo je i omalovažavajuće. Ne moraš nikoga da hvališ ali nemoj ni da gaziš po ljudima.
Ne verujem da postoji čovek bez problema.
ne da nije ok nego je idiotski..
eto on je neka faca, ostvaren , uspešan a 99 % foruma ( pošto samo sa par njih ima komunikaciju ) su neostvareni. i jadni
lik je glup ko krac

Pozdrav svima. Kao što naslov kaže u pitanju je kocka. Živim sa kockarom. U početku nisam znala koliko je ogrezao u tome, mislila sam da samo ponekad ode na tombolu. Prije tri godine shvatila sam da to nije bezazleno. Da je samo tombola bilo bi i podnošljivo. Navadio se na online kazino. Ulozi nisu mali. Pratim mu nalog i znam šta radi. Ponekad dobije,ali to je mizerno u odnosu na uloge. Pokušavala sam ga pričom od toga otrgnuti. Naše rasprave nerijetko završe svađom. Blokiram mu nalog,promijenim šifru,a on me obrlati i opet po starom. Opet sam prije par dana blokirala nalog. Nije mi ništa rekao,ali tražio je od rođaka pristup na rođakov nalog i sad sam vidjela da sam izgubila bitku protiv kocke. Znam da ništa ne mogu uraditi. Samo bih voljela da malo proćaskam sa vama o ovome. Nemam sa kim ovde jer me je sramota pričati o tome.
За сваки однос, било које врсте је потребно двоје. Створила си трауматску везаност. Зависност од коцке је најтеже излечити јер нема физичке манифестације, као нпр зависност од наркоманије. Он се са те зависности вероватно неће никад скинути. За јавност можда и да, али стварно не. Оно што ти можеш је да будеш доследна у својим одлукама и да их се држиш.

За сваки однос, било које врсте је потребно двоје. Створила си трауматску везаност. Зависност од коцке је најтеже излечити јер нема физичке манифестације, као нпр зависност од наркоманије. Он се са те зависности вероватно неће никад скинути. За јавност можда и да, али стварно не. Оно што ти можеш је да будеш доследна у својим одлукама и да их се држиш.
tako je. to je jedini izlaz. Ali ako je i ona labilna... tu je problem.

Kocka je zavisnost kao alkohol, droga ili cigarete. Borba sa tim porocima nije laka ali ako se ima želje, volje i snage može se uspješno izboriti sa tim. Zapitaj se da li je samo to kamen spoticanja u vašoj vezi jer ako sve ostalo funkcioniše onda se potrudi da radite na njegovom ozdravljenju. Gdje ima volje ima i način, a gdje nema postoji izgovor.

Kocka je zavisnost kao alkohol, droga ili cigarete. Borba sa tim porocima nije laka ali ako se ima želje, volje i snage može se uspješno izboriti sa tim. Zapitaj se da li je samo to kamen spoticanja u vašoj vezi jer ako sve ostalo funkcioniše onda se potrudi da radite na njegovom ozdravljenju. Gdje ima volje ima i način, a gdje nema postoji izgovor.

Ali za to je potrebno dvoje.
Koliko kapiram, on i ne želi da ostavi, on je sav u tome.

Volim kada nisam mod na nekom podforumu :)

Elem, da, kocka, to je psihilički labilna konstitucija i mene takvi muškarci ne privlače.
Otkud sam znala da je labilan? Ne bi ni mene privuklo da sam znala šta radi. Kockari dobro kriju svoj porok pred ljudima koji to ne opravdavaju,a ja nisam nikada. Mislila sam da je sve pod kontrolom. Odgovoran je na poslu i cijenjen. Tu lošu stranu nisam vidjela na vrijeme. Mislila sam naiće neko sa sličnim problemom,a svi uglavnom pametujete. Ipak, osjećam se bolje jer ste vi neki izdvojili vrijeme za mene. Hvala svima.

Ali za to je potrebno dvoje.
Koliko kapiram, on i ne želi da ostavi, on je sav u tome.
Svaki zavisnik je sav u svom poroku 🤷‍♀️ Na njoj je samo da odluči da li je vrijedno borbe. Naivno je misliti da će to uspjeti sami, potrebna je pomoć psihologa i grupa za podršku prvo da on shvati da ima problem a tek onda kreće put ka izlječenju.

Otkud sam znala da je labilan? Ne bi ni mene privuklo da sam znala šta radi. Kockari dobro kriju svoj porok pred ljudima koji to ne opravdavaju,a ja nisam nikada. Mislila sam da je sve pod kontrolom. Odgovoran je na poslu i cijenjen. Tu lošu stranu nisam vidjela na vrijeme.

Ali ovo nije bila primedba na tebe .. i izbor njega. I ja imam kojekakve izbore, pa dođe neki momenat kada stvari isplivaju.
Mislila sam naiće neko sa sličnim problemom,a svi uglavnom pametujete. Ipak, osjećam se bolje jer ste vi neki izdvojili vrijeme za mene. Hvala svima.

Aha, znači ne znači ti mišljenje?
Pa ok.
Nije mi cilj da pametujem zaista.
Slični problem svi imamo više ili manje u situacijama kada nešto izmakne kontroli.. niti je ovde ko bolji ni lošiji, već sa strane gledamo stvar. A to je nekada bolje nego iznutra. Za promenu je potrebno dvoje. Smatram da je bilo pametnih saveta.

Kocka je zavisnost, bolest, kao i narkomanija. Moraš biti baš jak karakter da bi se izlečio od toga, ja još takvog, ili takvu nisam upoznao.
Treba biti realan, i stajati na zemlji. Ono što zaradiš svojim trudom, i zalaganjem je tvoje i možeš da uživaš u tome. Sve drugo, nije sreća.

Back