Ko voli gitare?

Seymour Duncan je upravo izbacio magnete koji po kvalitetu pariraju P90, ali bez pratece buke koju originalni P-90 prave uz "high gain". Takozvani "Phat Cat" hambakeri, P90 autenticnog tona i dizajna ali bez "hum" buke
Pa nije baš da je skoro izbacio. Ja imam gitaru sa tim magnetom još od 2017.

Nego, SD ima još atraktivniji (i skuplji) P90 magnet - Antiquity P90. Kao što se da pretpostaviti, zalomio mi se u jednoj gitari :)

Poslednja izmena:
Kako doći do jako dobre gitare za dosta manje para...

EPIFON INSPIRISAN GIBSONOM CUSTOM

Razvijena u partnerstvu sa Gibson Custom, premium kolekcija epiphone rekreirava neke od najpoznatijih električnih i akustičnih gitara u istoriji

1719461118431.png

P 90 nije nov, ali P 90 "Silencer" o kome pricaju u videu je nov. U videu i kaze novi P 90 "Silencer" dizajn.
A dobro. Ti si u teksu samo napisao P90 Phat Cat a to je stariji model. Sada vidim da imaju i Phat Cat Silencer.
Nisam probao.
Meni ni jedan od mojih P90 ne pravi buku da bi mi skrenuo pažnju. Za razliku od single coil koji svi do jednog imaju hum

Pogledajte prilog 1592877

Ne znam šta da mislim, SG telo i Flying V headstock
Poklopac za elektroniku u obliku Teksasa sa druge strane tela....tipicno za Billy Gibbonsa. Boje su odbojne. Izgleda mi kao cokolada umotana u celofan, tipa Mocart kugle i slicno. A i taj poklopac za bridge....izgleda kao iz filma "Transformers". I Flying V headstock je bez veze...Ne svidja mi se ni malo.

Gibson Les Paul Recording. Samo jedan prototip model je napravljen 1969/70 i taj model sa brojem 001 je prodat na aukciji za $187.500 US dolara. Pravljen serijski izmedju 1971-79, "Recording" je bio jedan od najvecih Gibsonovih promasaja, jer se nije prodavao. Zanimljivo da je ovo bila najomiljenija gitara samog Les Paul-a. Dzimi Pejdz je jedini poznati gitarista koji je koristio ovu gitaru. Tokom serijeske proizvodnje izmedju `71 pa do `79 napravljeno je oko 5.400 gitara. Danas se ovaj model moze naci polovan za oko $5.000 US dolara.
gibson-lp-recording-natural-1972-cons-full-front.jpg

Ne znam zasto ovaj model nije bio popularan. Mislim da ima fenomenalan zvuk.

Back