buudala
Stara legenda
- Poruka
- 83.954
Sedim napred samo kad vozim.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne razumem zašto je toliko bitno sedeti napred ukoliko nisi vozač u konkretnoj situaciji?Evo meni je iskreno svejedno...Ne patim od toga da sedim napred i nekako mi je normalno da starije ili bolesne pustim napred da sede...
Međutim očigledno je nekima bitno gde sede.
Da li je bitno? Da li to sedenje napred ima neki veći značaj?
Svekrva me proterala na zadnje sedište: Slavica (28) odbija "mesto pozadi" i pita se ko drži volan njene veze
Moj prvi utisak je da ne želim da moram da sedim nazad kada moj verenik vozi, kada je ona tu, jer mi to gotovo deluje kao da kaže "mama je tu i ona ima prioritet"
Slavica (28) i njenj verenik (29) su zajedno 3 godine. Nedavno su se verili. Njen verenik je iz Crne Gore, a ona iz Srbije, tako da su neko vreme imali vezu na daljinu, a onda se on prošlog leta doselio kod nje. Planiraju venčanje u Herceg Novom kako bi bili bliže njegovoj porodici.
Naša čitateljka međutim piše da je nedavni događaj naterao da se preispita:
"Verenikova porodica je generalno veoma ljubazna. Nedavno smo ih posetili da proslavimo našu veridbu. Na prethodnim posetama, verenikova majka je iznosila komentare u stilu "nećeš se ljutiti ako ja sednem napred, zar ne sine? Mama je sada ovde!". Ja sam ove komentare smatrala bezazlenim, imajući u vidu da ona sedi napred zbog problema sa kolenima. Međutim, nakon što sam stekla utisak da ona zapravo želi da bude blizu mog verenika, počelo je da mi deluje malo neprimereno.
Razgovarala sam o tome sa verenikom u kontekstu dužeg putovanja koje planiramo sa njegovim roditeljima. Ja patim od strašne mučnine u vožnji, koja se mnogo bolje kontroliše kada sedim napred jer mogu da vidim put itd. Pitala sam ga da li možemo da pomerimo sedište napred, i da li bi njegova mama mogla da sedne nazad sa njegovim ocem tokom puta. Verenik nije video problem u tome, posebno zato što se stanje njegove majke znatno poboljšalo i ona sada može sama da vozi, što potvrđuje da joj se mobilnost poboljšala.
Nakon što smo razgovarali o nekim njenim komentarima, složio se da je to malo čudno, i da će je ovog puta zamoliti da sedne nazad kako bi on mogao da bude pored mene.
Kada smo to uradili po dolasku, njegova majka je postala tiho, ali vidno nervozna i odbila je da razgovara sa njim tokom vožnje. Sledećeg dana, njegov otac mu je rekao da ne može da veruje da je majku stavio da sedne nazad i da to više ne bi trebalo da radi. Njegova majka mu je takođe rekla da je očekivala više poštovanja od njega i da ga nije dobro vaspitala.
Oboje roditelja takođe insistiraju da se ovo radi zbog majčinih bolova, a ne zbog ega, međutim, komentari o poštovanju sugerišu da to možda nije baš slučaj.
Moj prvi utisak je da ne želim da moram da sedim nazad kada moj verenik vozi, kada je ona tu, jer mi to gotovo deluje kao da kaže "mama je tu i ona ima prioritet". Takođe, imamo prostrano zadnje sedište, koje postaje još prostranije kada pomerimo moje sedište napred. Ovo, u kombinaciji sa činjenicom da svekrva može da vozi i da je prilično pokretna, smatram da je sasvim prihvatljivo. Međutim, zbog velike drame koju su napravili od ovoga, i komentara o poštovanju, počinjem da mislim da možda moj verenik i ja nismo u pravu, i da bi možda trebalo samo da joj damo ono što želi.
![]()
Зато што је различита удобност.Ne razumem zašto je toliko bitno sedeti napred ukoliko nisi vozač u konkretnoj situaciji?
Potpuna besmislica oko ove rasprave , i jedna i druga su zapravo sebični ljudi.
Najteže je izgleda u životu napraviti gest dobre volje i uviđajnosti.
Ukoliko bih i primetila da je majci stalo da sedi napred , bez razmišljanja bih sela pozadi.
posadila bih ja vas u prikolicu na drvenu klupu da kmečite zajedno hahahaЗато што је различита удобност.
Greota je da bude mir u kuci da se zene ne podzapaju,da im se uskrati ta bitnost u zivotu nema sanseA gde treba da sedi svekrva kad emancipovana žena vozi?Onda gazda
ide pozadi?
Onaj ko stavi majku pored sebe, a ženu pozadi, nije trebao ni da se ženi.![]()
Pa sedela je ceo zivot dok se mlada muckala u jajima,znas i ta mlada ce biti sutra nekom svekrva,znaci ti kazes da to treba tako u zivotu da se menja jelTreba da ga napusti ako on misli da majka treba da sedi napred pored njega.
Pa sedela je ceo zivot dok se mlada muckala u jajima,znas i ta mlada ce biti sutra nekom svekrva,znaci ti kazes da to treba tako u zivotu da se menja jel
Ali ces procenjivati da li je vaspitana da krene pozadi i podrazumeva da se nista ne menja medju vama njenim dolaskom,to jes da nece stavljati tvog sina na test kome daje prednostDa. I moj sin će nadam se za 5, 6 godina imati devojku i ne pada mi na pamet da njegovu devojku oteram da sedi pozadi, to bi baš bila provokacija.
Мени је природно да седим поред мужа, и то није инат, већ нормалан ток ствари.
Ali ces procenjivati da li je vaspitana da krene pozadi i podrazumeva da se nista ne menja medju vama njenim dolaskom,to jes da nece stavljati tvog sina na test kome daje prednost
Не могу да замислим, десило би се само једном.Zamisli, imaš verenika i kad god dođe njegova mama ona sedi Pored njega a ti pozadi... Pa ja uopšte nisam sujetna i to nema veze sa tim, već to znači simbolično da mu je majka ostala na prvom mestu.
Ima čak i u Svetom pismu, kaže ostaviće čovek oca i mater svoju i prilepiće se ženi svojoj i biće dvoje jedno telo.
Ja bih to primenjivala i na devojke. Jednostavno, kad on vozi, ona je prva i to je to.
Ne znam kako bi se neko slagao sa snajkom koja kaze ja sam potpisala da sedim napred,isutirao bih je iz kuce na keca,jer to nije samo taj postupak,jedva ceka da otera starce u dom ali njegove ,prema njenim je fina,njena majka i dalje sedi napred,misli o tomeKad je moj sin punoletan, ja jesam majka, ali sam svesna da su druge žene sad njemu bitnije. Ja mogu da pomognem i volimo se, no on ima svoj život. Ne očekujem da krene pozadi. Zahvaljujem se što su me povezli.
Pored kog vozača njena majka sedi napred? Pored svog muža?Ne znam kako bi se neko slagao sa snajkom koja kaze ja sam potpisala da sedim napred,isutirao bih je iz kuce na keca,jer to nije samo taj postupak,jedva ceka da otera starce u dom ali njegove ,prema njenim je fina,njena majka i dalje sedi napred,misli o tome
Ne znam kako bi se neko slagao sa snajkom koja kaze ja sam potpisala da sedim napred,isutirao bih je iz kuce na keca,jer to nije samo taj postupak,jedva ceka da otera starce u dom ali njegove ,prema njenim je fina,njena majka i dalje sedi napred,misli o tome