КО СУ РАКОВИ ?

• Začetnik teme Začetnik teme Gimli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo ovih dana praznimo kucu u kojoj su zivili moja baka i deda. Deda je umro u 92.godini prije par mjeseci, a baka prije 3 godine. Svako ce vam reci da nisu vidjeli lijepsi par gdje su se partneri razumijeli i voljeli tako dobro. Sve do kraja nije im izostajala paznja i ljubav. Toliko su postali slicni - kao jedna jedinka. Deda je jako tugovao za bakom kada je umrla. :cry:

Inace deda je bio Riba, a baka Rak.
Iznad svojh kreveta su imali goblene svojih horoskopskih znakova, koje sam upravo danas skinuo sa zida da si ponesem kuci za sebe. Znam da ce moja buduca zena, ako je ikada budem imao, morati biti Ribica. To je glavni uslov!!! :D
Pa mozda ce ti isti gobleni da budu i dalje u blizini dvoje zaljubljenih, predivno sukladnih znakova! ;-)

Moji Baka i Deda su imali ispunjen zivot. Iako je bio za vrijeme 2.svjetskog rata tezak, a takodjer i poslije kada se moralo sve iz pocetka. Medjusobno su si davali podrsku koja je urodila lijepim i ispunjenim zivotom, sve do kraja. A za lijepe stvari se ne treba plakati.
Za njih sam sretan sto su ponovo skupa. Na nebu. A jedino sto mogu je da im zavidim na njihovoj sreci i nadam se da ce mene nekada ista ispuniti.

Samo mjesec dana prije nego je Deda umro, pitao me je za misljenje o zivotu poslije smrti. Njegovo je bilo da u to vjeruje i da ce se naci sa svim svojim dragim osobama. To je bilo sve cemu je on u zadnjim trenucima svoga zivota strijepio.

DAKA76:
Moji Baka i Deda su imali ispunjen zivot. Iako je bio za vrijeme 2.svjetskog rata tezak, a takodjer i poslije kada se moralo sve iz pocetka. Medjusobno su si davali podrsku koja je urodila lijepim i ispunjenim zivotom, sve do kraja. A za lijepe stvari se ne treba plakati.
Za njih sam sretan sto su ponovo skupa. Na nebu. A jedino sto mogu je da im zavidim na njihovoj sreci i nadam se da ce mene nekada ista ispuniti.

Samo mjesec dana prije nego je Deda umro, pitao me je za misljenje o zivotu poslije smrti. Njegovo je bilo da u to vjeruje i da ce se naci sa svim svojim dragim osobama. To je bilo sve cemu je on u zadnjim trenucima svoga zivota strijepio.
stvarno divno....

Xopop:
...moje neskromno mishljenje - Rakovi su osetljivi onoliko koliko im je potrebno da se 'regenerishu', daleko od svih, u svoja 4. zida...
Neshto poput Lavljeg egoizma, samo mnogo zatvorenije i suptilnije...
Dakle, nikako u 'nja-nja' stilu, jer Rak isuvishe ceni svaku emociju da bi je tek tako 'proziveo'...
lepo receno,slazem se u potpunosti

DjuraMornar:
Rakovi nikada nisu sretni i zadovoljni.I ako je sve ok oni uvek nadju nesto da kukaju i izigravaju pacenike.Zbog toga ih ne volim.Bila sam sa "rakom" 5 godina ,i sto je dosta dosta je.Nikako da nauce da uzivaju u zivotu ,da se opuste....Uvek je neka melodrama uvucena u celu pricu.
najgora osobina je kod njih ipak to sto su edipovci. Bez mame ni u WC...pa cak i sa 40 .
ovo jeste pomalo generalizacija,zato sto nisu svi rakovi isti,pa cak ni svi muski rakovi,ali ovaj opis odgovara u potpunosti za 1 muskog raka sa kojima sam bila u vezi i prekinula istu kada sam skapirala kako stvari stoje....................................hipohondrija je bila stravicna stvar!

a ono ljubakanje za vreme tv slagalice,svaka ti cast sto si izdrzala toliko!od mene bi verovatno ostao samo trag u oblaku prasine

Ma nema veze...volela sam ga....dok nisam jednog dana nasla stan..prelepo potkrovlje...kazem ja njemu "Ajde idemo" ....on kao krene...kad uvece "E,ajde idemo kod keve ona je sama" tako danas tako sutra,nikada se nije preselio,jednostavno mamu nije mogao da ostavi....ja sam nastavila sama.....Sto je dosta dosta je....

ko su rakovi zaista???

na to pitanje pokusavam samoj sebi da odgovorim od kada znam za sebe...
ko su ta mila i cudna stvorenja...?

e pa reci cu vam ono sto znam... tj samo deo toga...

rakove kroz ceo zivot vodi samo njihova intuicija i njihova osecanja, kada to nebi bilo tako onda oni nebi bili oni... ako treba gazice i po upaljenom zaru, bez obzira na posledice ako su sigurni u to da je to ono pravo, ne slusajuci druge (moj otac je to nazivao - ko muva bez glave), ali budite sigurni u to da oni znaju sta rade i da se u tim trenutcima ne plase negativnog ishoda, oni jednostavno ni ne razmisljaju o tome. u zivotu su bez obzira na ono kako ih drugi vide i dozivljavaju veoma veliki borci i spremni su na velike zrtve za svoje voljene i za sebe same. veoma su tolerantni i imaju puno razumevanja za druge i njihove probleme (naravno i drugi itekako moraju da imaju puno razumevanja za njih), ali kada predjete njihovu veoma visoku granicu tolerancije i oprastanja - znajte da ste ih zauvek izgubili.ne vole ljude koji nisu iskreni i koji su koristoljubljivi, gade se i groze povredjivanja bilo kog zivog bica. da su teski - itekako, ali mislim da pre svega ako ih prihvatite onakve kakvi jesu zaista - uvidecete da su veoma jednostavni i da su puni zelje za zivotom. zarko zele unutrasnji mir i spokojstvo koje naravno proizilazi iz spoljasnjih faktora. velika mana im je sto nekada nemaju dovoljno volje da urade neke stvari - ali dosta puta to moze da znaci i da im nije toliko stalo do toga, jer kada jeste krecu odmah u akciju. nazalost ako vide u pocetku da nije krenulo bas kako treba - brzo odustaju. veliki su mislioci i veliki, ponavljam veliki sanjari. prosto, ne postoji nista lepse od tog carobnog momenta kada se prepuste svojim snovima, mogli bi ceo svoj zivot da prozive u svojim snovima. ali naravno, svesni su toga sta je realnost, i uvek ce patiti sto realnost nije onakva kakvu je zele. ipak, sitnice i male stvari su zapravo ono sto rakove cini srecnim. paznja je ono cime uvek mozete da ih privucete (naravno iz srca a ne ona isfolirana). pamte skoro sve, i dobro i lose, nisu osvetoljubljivi ali ce vam zapamtiti sve lose sto ste im mozda nekad uradili. veoma su prijatni, drustveni, komunikativni ali kada im nije dan, cute i gledaju u tu svoju cuvenu tacku. oni naravno ne gledaju tacku, nego jednostavno razmisljaju i sanjare. veoma su mastoviti i strasno radoznali. sve bi da znaju. jako im je tesko da upoznaju same sebe, tj njihova cesta promena raspolozenja i njihove jake emocije i osecanja ih zbunjuju kroz ceo zivot, zato uvek traze odgovor na svoja pitanja. ako treba proputovace i celu zemaljsku kuglu ne bi li nasli svoje toplo gnezdo. ono sto im je potrebno jeste da prihvate sebe onakve kakvi to zaista jesu i zivot im moze postati manje komplikovan, jer verujte da rakovski zivot nije ni malo lak, veoma je ironican, i cesto potseca na spansku seriju. nikako ne vole ljudsku nepravdu. u stanju su da se bore za nesto sto nema direktne veze sa njima, ali ima sa njihovim stavom. umeju da budu brzopleti - cesto. to je zato sto ih u vecini slucaja vodi njihovo srce a ne glava. glavom razmisljaju samo kada su ugrozeni.jednostavno je nemoguce za raka da ako se upusti u nesto, da to ne bude srcem, jer jedino tako to moze biti ono pravo i ono cisto. totalno su poetski i romanticno nastrojeni ka zivotu, ali to nazalost nije primer kada ih uhvati stanje depresije i melahonicnosti, sto se cesto desava jednom raku. on jednostavno nekad ne moze da prihvati zasto nesto ne moze da bude kako on hoce. tada se uglavnom isplacu, skupe snagu i krenu dalje. kada su zamisljeni imaju setan i tuzan pogled. veoma su nostalgicni.

ljubav - glavni izvor smisla njegovog postojanja. i nikad dosta ljubavi. mozete da ga volite i volite i to mu nikada nece dosaditi, naravno dokle god ste vi ta osoba kojoj je rak poklonio srce. potrebno mu je puno paznje, razumevanja, podrske, postovanja i naravno - da ga uvek gledate i volite onakvog kakav on zaista jeste. ne pokusavajte da ga menjate, time cete samo izazvati suprotne efekte. kao sto i svi znamo - mnogo su osetljivi i u dusi ce uvek biti i ostati detinjasti. morate ih uvek cuvati, maziti, paziti i brinuti o njima i budite sigurni da ce vam to trostruko vratiti za uzvrat. kada vole onda stvarno vole i to bez ikakve rezerve. svesni uvek toga da ce posle patiti, jednostavno ne mogu da izdrze a da ne prihvate ponudjenu ljubav - jer ti trenutci, ma koliko boleli posle, su nesto sto je cudesno za njih, nesto sveto, nesto mnogo duboko. a zasto to reskirati i ne proziveti - kada naravno da je zivot samo jedan. mogu se zaljubiti u istu osobu i po nekoliko puta. upravo zbog toga ispadaju povodljivi sto je naravno daleko od istine, a istina je ta da je njima zarko potrebana ljubav i razumevanje. umeju da budu ljubomorni, ali mislim pre da su vise posesivni, ma kao deca su. ali, u stvarnom zivotu su to zaista osobe koje cvrsto stoje na zemlji bez obzira na to sto to mozda nekad ne deluje tako. mozda ne znaju uvek sta zele, ali sigurno znaju sta ne zele. ono sto traze je neizmerna i beskonacna ljubav, puna paznje, sigurnosti i naravno da ste uvek tu za njih kada ste im potrebni. materijalne stvari im nisu ni od kakvog znacaja. nazalost, muskarci rakovi cesto, svesni svojih emocija i osecanja

strasno vole vodu, sunce, prirodu... sve ono sto ima svoju unutrasnju snagu i sto zraci... jer verujte rakovi osecaju vise nego sto je to uobicajeno... sve im mozete videti u ocima, ako dovoljno duboko i cisto pogledate u njih... tada cete znati "ko su oni ustvari"...

mogu danima pisati o njima, jer sam i sama takva...

vecina karakteristika i osobina koju su svi naveli mogu se naci u mnogim rakovima, tek poneke sitnice se razlikuju... ali jedno je isto - a to je da su to jedna divna stvorenja, vecna deca zeljna ljubavi...

tako da ako zelite da volite a da pritom budete beskrajno voljeni - onda je jedan rak prava osoba za vas...

elem, jos jedna losa osobina rakova... kada im se misli usmere na nesto, zaborave sve sto su radili u trenutku... sva sreca pa se uvek sete... :)

tako da ne dovrsih recenicu..."

nazalost, muskarci rakovi cesto, svesni svojih emocija i osecanja, ne mogu sebe da prihvate takve kakvi jesu, jer kakav je to muskarac koji ima osecanja, jake izlive emocija i pritom mu cesto zasuze oci, tako da mlad muskarac rak moze se ograditi od svega toga, zatvoriti u svoju ljusturu i ziveti pod maskom (postati svalercina ili se pak bavi nekim nezakonitim stvarima cime dokazuje da je on ipak jak, hrabar i hladan). to naravno ne znaci za sve muske rakove, ali sam nazalost ih srela dosta u zivotu koji ovako reaguju. priznace ustvari kakvi su, ako osete da mogu da vam se povere, i bice takvi kakvi jesu prema vama, ali nazalost za ostatak sveta - pokazivace svoje drugo lice, koje ustvari nisu oni.

ali, naravno, od svih znakova, muskarci rakovi su zaista najnezniji...

Puno puta su mi rekli da zivim u oblacima samo zato sto cesto uzdizem ljubav.
Nemam pojma sta je sa tim ljudima. Inace znam sve u zivotu raditi i skrbiti se sam za sebe. Da li ti ljudi koji tako govore o nama rakovima nista ne osjecaju? ili nisu u stanju da osjecaju? Da li je za njih bitan prvenstveno novac i posao?
Cim im spomenes ljubav ili osjecaje - odmah se uzrujaju i kazu kao: "od ljubavi se ne zivi". "Ti zivis u oblacima!"

Ako oni ne znaju kako i sta sa osjecajima, nek barem druge ne ubedjuju u njihovu propalu teoriju o tome sta je stvarni zivot.

Stvarno mi je dosta takvih ljudi koji nemaju blage veze o zivotu!
Da je Bog htio da budemo bezosjecajni, napravio bi od nas robote. A onima koji se sa osjecajima ne snalaze dobro, predlazem da bolje zasute, a ne da kritikuju nas, ili ako vec zele nesto da nauce, neka nas pitaju za savjet, a ne da trabunjaju gluposti jer misle da su postali zreli onog trenutka kada su zatamili osjecaje.

Pa kada se jednog dana takvi ljudi okrenu oko sebe i kazu kako su svoj citav zivot potrosili samo na posao i kako je sve to tesko i da im je zao sto nisu ucinili nesto sto ce ih ispuniti, ostvarili svoje snove i zelje... E, takvih ljudi mi nije uopce zao, jer bas su oni takve pridike i drzali, nama koji zivimo punim plucima u svijetu ljubavi - u oblacima! :-x

Strah je ono (kroz lose iskustvo) sto tjera ljude da ne zele ispoljiti svoje osjecaje.
A mi Rakovi smo po tome rodjeni HRABRI! :!: 8-)

~~~RAK & STRELAC~~~

Vatreni Strelac, vatreni znak Zodijaka, je podanik Jupitera, planetarnog
gospodara isceljenja i spasa, expanzije i filozofije, dok je gospodar senzualnog
Raka, vodenog znaka Zodijaka, promenljivi Mesec. Pri pokusaju spajanja vode
s vatrom, postoji veliki rizik nastanka nereda, mada ako dobro pripremljen,
ovaj spoj moze proizvesti dovoljno vruce pare da pokrene lokomotivu! Razliciti
nacini na koje ovo dvoje ispoljavaju svoju energiju postojanja, podudaraju se u nekim
komplementarnim fasetama i daju sansu za opstanak ovom inace veoma nejednakom paru.
Ovo dvoje moraju nauciti da pomazu jedno drugome u otkrivanju i pronalazenju izgubljenih
i nedostajucih delova sebe. Inace nemiran, slobodoljubivi Strelac i konzervativni,
domacinski nastrojen Rak imaju malo toga zajednickog: dele ljubav prema putovanjima i
interes prema drugim ljudima, ali dok je Rak potrazi za emocionalnom podrskom, Strelac
je zainteresovan za nove pustolovine i izazove. Problemi mogu nastupati na dnevnoj bazi,
u slucaju da ovo dvoje odluce da zajedno zaplove bracnim vodama, (osim ako su oboje
disciplinovani i voljni da iz korena promene svoje licnosti i navike). Rak je u stanju da se
divi Strelcu i bas u tome i lezi problem, jer ako jednom uspe da ga uhvati i osvoji za sebe,
Rak ce uraditi sve sto je u njegovoj moci da poletnom i slobodoljubivom Strelcu otkine
krila i zadrzi ga u svom dvorcu, dok dom leprsavom Strelcu sluzi samo kao mesto gde ce
okaciti svoj sesir. Oprezno sa ovom kombinacijom! Strelceva potreba za slobodom i
nezavisnoscu moze doci u sukob sa Rakovom potrebom za stabilnoscu i domacom sigurnoscu.
Rak bi Strelcu trebao (morao) dopustiti slobodu kretanja i interese externo od nihove
zajednicke veze. Rak moze pomoci da Strelceve ideje urode plodom, cak i kada Strelac
izgubi strpljenje i volju i predje na sledecu zanimljivu stvar, a Strelac moze pokazati Raku
da svestranost ponekad ume bolje da se isplati od neflexibilnih odluka i ogranicenih determinacija.
Zbog opstanka ove veze, ovo dvoje bi trebali cesto putovati zajedno, ali ipak uvek imati i siguran
dom za vracanje. U suprotnom, ova veza ce podsecati na dug put bez odredjenog cilja.
Njihova kombinacija jacanja i expanzije, i zenske i muske energije, moze podkrepiti vezu,
mada ipak moraju imati zajednicke ciljeve i razviti timski rad na zajednickim projektima,
da bi se energije njihovih razlicitih licnosti mogle pretvoriti u posao umesto u nemir i ljubomoru.
Sa druge strane, oboje poseduju plemenitost velikodusnost:Rakova senzualnost i romantika
podstice i izaziva Strelca, koji voli rizik, za razliku od Raka. Uglavnom oprezan i emocionalan,
Rak ce imati poteskoca da nadje zajednicki jezik sa pustolovnim i razigranim Strelcem.
Ako je ljubav u pitanju i zelja jacanjem zajednicke veze, Rak ce biti u stanju da Strelcu
pruzi puno slobode i prostora za njegovu nezavisnost, a uz to i topli dom kojem ce se
Strelac-lutalica uvek moci vratiti, kada se umori od jahanja na vetru.

Back