Ko su nefilimi?

Kao jos jedan dokaz i u prilog svega ovoga, vidimo da pretpotopni ljudi ne samo da su bili veliki, nego su i ziveli dugo sto se uklapa sa njihovom velicinom.

1.Mo 5:5 Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.

29 A svega požive Noje devet stotina pedeset godina; i umre.
1 Mojsijeva 9,29

3 I požive Adam sto trideset godina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit. 4 A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri; 5 Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre. 6 A Sit požive sto pet godina, i rodi Enosa; 7 A rodiv Enosa požive Sit osam stotina sedam godina, rađajući sinove i kćeri; 8 Tako požive Sit svega devet stotina dvanaest godina; i umre. 9 A Enos požive devedeset godina, i rodi Kajinana; 10 A rodiv Kajinana požive Enos osam stotina petnaest godina, rađajući sinove i kćeri; 11 Tako požive Enos svega devet stotina pet godina; i umre. 12 A Kajinan požive sedamdeset godina, i rodi Maleleila; 13 A rodiv Maleleila požive Kajinan osam stotina i četrdeset godina, rađajući sinove i kćeri; 14 Tako požive Kajinan svega devet stotina deset godina; i umre. 15 A Maleleilo požive šezdeset pet godina, i rodi Jareda; 16 A rodiv Jareda požive Maleleilo osam stotina trideset godina, rađajući sinove i kćeri; 17 Tako požive Maleleilo svega osam stotina devedeset pet godina; i umre. 18 A Jared požive sto i šezdeset i dve godine, i rodi Enoha; 19 A rodiv Enoha požive Jared osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri; 20 Tako požive Jared svega devet stotina šezdeset dve godine, i umre. 21 A Enoh požive šezdeset pet godina, i rodi Matusala;
The godliness and translation of Enoch
22 A rodiv Matusala požive Enoh jednako po volji Božjoj trista godina, rađajući sinove i kćeri; 23 Tako požive Enoh svega trista šezdeset pet godina; 24 I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga jer ga uze Bog.
The birth of Noah, etc
25 A Matusal požive sto osamdeset sedam godina, i rodi Lameha; 26 A rodiv Lameha požive Matusal sedam stotina osamdeset dve godine, rađajući sinove i kćeri; 27 Tako požive Matusal svega devet stotina i šezdeset i devet godina; i umre. 28 A Lameh požive sto osamdeset i dve godine, i rodi sina, 29 I nadede mu ime Noje govoreći: Ovaj će nas odmoriti od poslova naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod. 30 A rodiv Noja požive Lameh pet stotina devedeset pet godina, rađajući sinove i kćeri; 31 Tako požive Lameh svega sedam stotina sedamdeset sedam godina; i umre. 32 A Noju kad bi pet stotina godina, rodi Noje Sima, Hama i Jafeta.29 A svega požive Noje devet stotina pedeset godina; i umre.
1 Mojsijeva 9,29

Ovo su ljudi koji nisu imali nista sa andjelima.

SAZETIJE:
Adam. devet stotina trideset godina;
Sit devet stotina dvanaest godina;
Enos devet stotina pet godina
Maleleilo osam stotina devedeset pet godina;
Jared devet stotina šezdeset dve godine, i umre.
Enoh trista šezdeset pet godina; 24 I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga jer ga uze Bog.
Matusal devet stotina i šezdeset i devet godina; i umre:
Lameh svega sedam stotina sedamdeset sedam godina; i umre:
Noje devet stotina pedeset godina; i umre.

SVE SU TO BILI SILNI LJUDI KOJI SU SLUZILI BOGU I BILI SINOVI BOZJI.

Poslednja izmena:
Isus je bio i sin covecji i sin Bozji.

Jer je zastupnik i jednih i drugih.

Za koga je Isus dosao da umre?
Za gresnike.
A ko je gresnik?
Covek.
Isus je dosao da od nas ucini sinove Bozje.

Mt 5:9 Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati;
Gal 3:26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;

Zato sto je Isus i sin bozji i sin covecji, mogao je da nas ucini sinovima Bozjim i da premosti prepreku koja nas je odvojila od Oca kao njegove sinove i kceri.
Jes 59:2 Nego bezakonja vaša rastaviše vas s Bogom vašim, i gresi vaši zakloniše lice Njegovo od vas, da ne čuje.

Isus je obezbedio to pomirenje i ponovo spajanje kao sin covecji:
Röm 5:11 Ne samo, pak to, nego se hvalimo i Bogom kroz Gospoda svog Isusa Hrista, kroz kog sad primismo pomirenje.

Jer i je dosao je da spase izgubljene.

Kako je Isus tretiran radi naseg spasenja?

Kao gresni sin covecji:

2.Kor 5:21 Jer Onog koji ne znaše greha nas radi učini grehom, da mi budemo pravda Božja u Njemu.

Isus je zastupnik te dve grupe, da bi sto vise iz ove druge, ucinio sinovima Bozjim...

Sa njime se postupalo kao sa gresnikom nas radi.

SA NJIME SE POSTUPALO KAO STO JE GRESNI SIN COVECJI, COVEK, ZASLUZIO DA SE PSOTUPI. nas radi.

Da bi smo se njegovom ranom izbavili.

Markus 2:17 I čuvši Isus reče im: Ne trebaju zdravi lekara nego bolesni. Ja nisam došao da dozovem pravednike no grešnike na pokajanje.

1.Tim 1:15 Istinita je reč i svakog primanja dostojna da Hristos Isus dođe na svet da spase grešnike, od kojih sam prvi ja.

A kako je to postigao???

Pa tako sto je postao jedan od njih buduci i sin bozji.

Heb 2:14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola;

Da bi Isus spasio gresnike, on je postao kao jedan od njih.
Umro je kao sin Bozji koji ne zasluzuje kaznu za greh a i kao sin covecji koji zasluzuje kaznu za greh.

Ustao je kao sin Bozji, da bi sve nas ucinio sinovima Bozjim.

Umro je nasom smrcu kao da je gresnik, kao sin covecji.
Vecnom smrcu kojom smo mi trebali da umremo.

Ustao je kao bezgresni msin Bozji, ne vise u gresnom covecjem telu vec kakvi i mi treba da postanemo kroz njega njegovom zaslugom.

Gal 4:7 Tako već nisi rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si Božji kroz Isusa Hrista.

Poslednja izmena:
Kada bi to bili andjeli, ti ljudi bi poprimili mnoge druge andjeoske sposobnosti ne samo visinu..................

Medjutim bilbijski tekst jasno kaze da su ti predpotopni ljudi bili divovi i pre tog mnozenja sa Kainovcima.

Osim toga i ame zivotinje su iloe velike, da se nisu i one mnozile sa andjelima???

Cinteza pogledaj predavanje Dr. Kent Hovinda koje sam postavio gore, pa ces videti skelete velikih ljudi koji su nadjeni.

Nikako da vidim linak tvog omiljenog šarlatana. Jel nije problem da ga ponoviš? :)

Ти си ко онај Скерлић што је говорио да су Дис и Сима Пандуровић шарлатани, а момци су најбољи песници постали.:mrgreen: Мени су јако готивне њихове песме, поготово Дисове. Испаде да је Скерлић највећи шарлатан, иако је био цењен у то време. Тако и са тобом.

Иначе ево ти линк од ''шарлатана'' Ховинда, био је на првој страни. ;)

Ти си ко онај Скерлић што је говорио да су Дис и Сима Пандуровић шарлатани, а момци су најбољи песници постали.:mrgreen: Мени су јако готивне њихове песме, поготово Дисове. Испаде да је Скерлић највећи шарлатан, иако је био цењен у то време. Тако и са тобом.
Niti ja imam veze sa Skerlićem, niti ti imaš veze sa Pandrovićem. :)

Иначе ево ти линк од ''шарлатана'' Ховинда, био је на првој страни. ;)
Blagodarim. :D
I sad, gledam ja to i vidim da se dotični šarlatan diči da je Robert Wadlow iz države Ilinois bio najveći čovek ikada.
I sad... taj najveći poživeo je 22 godine. Nije baš reklama za vezu dugovečnosti i visine kao što bi hteli da nas ubede Glasnik i njegov šarlatan. :lol:
Inače, ima tamo crtež nekog navodnog 3,5 metra dugačkog skeleta.
Čuj, crtež. :mrgreen: Očekivao bi čovek da su našli kakvo predpotopsko groblje puno takvih dugajlija. :kafa:

Niti ja imam veze sa Skerlićem, niti ti imaš veze sa Pandrovićem. :)

Али се понашаш као он. За тебе је свако шарлатан, а поготово они који немају завршен факс, а филозофирају нешто. И ја бих се сложио са тобом, али треба чути и остала мишљења. Ни ови на власти немају завршене средње, а уче нас како да живимо и воде нам живот.

Blagodarim. :D
I sad, gledam ja to i vidim da se dotični šarlatan diči da je Robert Wadlow iz države Ilinois bio najveći čovek ikada.
I sad... taj najveći poživeo je 22 godine. Nije baš reklama za vezu dugovečnosti i visine kao što bi hteli da nas ubede Glasnik i njegov šarlatan. :lol:
Inače, ima tamo crtež nekog navodnog 3,5 metra dugačkog skeleta.

Нисам слушао, реално хебе ми се шта прича. :mrgreen:
Само треба узети у обзир да можда говори истину. Шта ако је у праву?

Али се понашаш као он. За тебе је свако шарлатан, а поготово они који немају завршен факс, а филозофирају нешто.
Ništa dalje od istine. Za mene je šarlatan svako ko nema pojma o čemu priča, a priča. Mož da ima i doktorat i Nobelovu nagradu. Nema to veze.

И ја бих се сложио са тобом, али треба чути и остала мишљења. Ни ови на власти немају завршене средње, а уче нас како да живимо и воде нам живот.
Oni na vlasti su došli na vlast zato što ih je narod izabrao. Kao takvi su legitimni narodni predstavnici. Ako su dobri narodu, dobri su i meni. Druga je stvar da li je izborni sistem najbolje što može da se napravi u tom smislu. Svakako nije pitanje za religiju.
Ostala mišljenja smo čuli. Mnogo puta. I uvek se pokazalo da su "ostala mišljenja" gomila koještarija.

Нисам слушао, реално хебе ми се шта прича. :mrgreen:
Само треба узети у обзир да можда говори истину. Шта ако је у праву?
A moš misliti kolko se tek meni hebe šta priča. :lol:
Istina se ne prodaje na parče, već u kompletu. Njegova "istina" zahteva da suviše blagonaklono prelazimo preko njegovih gluposti.

A jeli Isus bio nevernik pa ga Bog oslovlljava sa sinom covecjim, to jest i on sam sebe?
Ali i sa sinom Bozjim kao coveka.
Tebe briga da imamo mnostvo mesta gde se ljudi nazivaju sinovima Bozjim?
Ti zapeo da primetis samo ove stihove sa sinivima covecjim kao da ono drugo ne postoji?
A jeli se to GB i zivotinje parile sa andjelima posto su i one bile velike?
Da li je bilo divova pre tog mnozenja sa kcerima covecjim?
Zasto nisu dobili druge andjeoske sposobnosti?
Na tekst u Jezekiji sledi dalji odgovor.

Poslednja izmena:
Verni su sinovi Bozji ali i covecji jer im je poreklo ljudsko.
Dok su neverni samo sinovi covecji.
Kada se Bog obraca Jezekiji on zagovara njegovo poreklo, jer preko njega ima poruku 3. stih, za one koji su se odmetnuli od Boga.
To jest nisu vise sinovi Bozji.
U slucaju 1 Mojsijeva 6 glava Bog govori o dve grupe istog porekla ali ih deli po tome sto jedne naziva sinovima Bozjim, jer kao sto smo videli, to su zaista i bili jer su mu sluzili verno nasuprot zlim Kainovcima.

Poslednja izmena:
Oni na vlasti su došli na vlast zato što ih je narod izabrao. Kao takvi su legitimni narodni predstavnici. Ako su dobri narodu, dobri su i meni. Druga je stvar da li je izborni sistem najbolje što može da se napravi u tom smislu. Svakako nije pitanje za religiju.
Ostala mišljenja smo čuli. Mnogo puta. I uvek se pokazalo da su "ostala mišljenja" gomila koještarija.

Па некоме нису добри. Велики број њих се жали и буни, доста њих нема посао, увозимо лук, шаргарепу итд док нам земља пропада, а једино што раде ови на власти је грађење путеве и мостова. Наравно, западњацима као и увек требају добри путеви за транзит Западна Европа - Блиски Исток. А ови на власти су само марионете. Ја рецимо се противим Тадићевој политици. Исто тако нисам ни љубитељ радикала, нити Николића. Кад буду избори, на гласачки листић ћу само да напишем да могу да ми га по*уше. Сви су исти. За нашу земљу је најбоља монархија, и то су се показало и у историји. Кад смо били краљевство и царство, и имали једну династију на власти, увек смо били јаки и стабилни.
Него, тема за неки други пут, у политици. :mrgreen:

A moš misliti kolko se tek meni hebe šta priča. :lol:
Istina se ne prodaje na parče, već u kompletu. Njegova "istina" zahteva da suviše blagonaklono prelazimo preko njegovih gluposti.

Ја сам само један видео са Ховиндом прегледао и то онај кад се расправља са оним атеистом. Ту ме је овај ''шарлатан'' одушевио. Поврх свега, занимљиво ми је било тада тренутно понашање и психологија обојице, а атесита је очигледно био нервозна, стално се смешкао, чешао итд, док је овај други био миран и заиста је имао леп говор. Треба сагледати и психолошко стање човека при неком говору. Онај човек који је сигуран шта прича није нервозан нити се чешка. Говор тела има јако битну улогу и ја сам на основу тога закључио да атеиста није био сигуран шта прича. Повероваћу оном који је сигуран у себе.
Исто тако не бих поверовао потпуно оном Мирославу Петровићу, који је тако нешто причао о Потопу и другим стварима, јер је човек ужасно нервозан и мени је смешан. Многи су се овде на форуму наложили на његова предавања и стално га цитирају. Можда си приметио, ако си пратио предавања дотичног Петровића. Ако јеси, приметићеш ове наше форумаше да доста користе његове речи и цитирају њега. Ја делимично верујем Петровићу. У неким стварима лупа, а у неким говори истину.

On je samo bio svedok posete svemirskog broda :aha:

Ма да, вероватно је разговарао са малим зеленима који су за себе говорили да су анђели. А ти исти анђели су у Библији представљени попут људи и јако су лепи. Можда су неким људима малени зелени лепи, ко зна, данас постоје свакви ''сексуалци'' :mrgreen:

За нашу земљу је најбоља монархија, и то су се показало и у историји. Кад смо били краљевство и царство, и имали једну династију на власти, увек смо били јаки и стабилни.
Uvek je na vlasti samo jedna dinastija. :lol:
Ajde da vidimo da li si u pravu. da li smo uvek bili stabilni kao monarhija? Počev od dinastičkih sukoba između Obrenovića i Karađorđevića. Ili da počnemo od zlatnih pet minuta koje su počele i završile se sa Dušanom? Ili da vidimo koliko je trebalo da se razbuca mali Perica koji je zamišljao da je kralj? Nekih par nedelja. Jel tako? Ili njegov deda kojeg su jurili ko besnu keru po Albaniji? Nekih par meseci, ako se dobro sećam i to samo zato što su ondašnje Švabe imale sporiju artiljeriju. :lol:

Ја сам само један видео са Ховиндом прегледао и то онај кад се расправља са оним атеистом. Ту ме је овај ''шарлатан'' одушевио. Поврх свега, занимљиво ми је било тада тренутно понашање и психологија обојице, а атесита је очигледно био нервозна, стално се смешкао, чешао итд, док је овај други био миран и заиста је имао леп говор.
O, čova je dobar govornik. To mu je posao. Problem sa kreacionističkim teorijama je da su gomila koještarija. Lako je lupiti "ljudi su nekada živeli 965 godina i imali su po 3-3,5 metra svaki". Ovo je, naravno, glupost. Ali može da se izrekne ako ti je obraz dovoljno debeo. Vrlo je moguće da tvoj sagovornik neće u tom trenutku moći da odgovori na ovu spektakularnu, bezočnu i bezobraznu glupost. Ili na bilo koju drugu glupost koju kreacionista izvali.

Треба сагледати и психолошко стање човека при неком говору.
Pre svega treba sagledati da li čovek lupa.

Ја делимично верујем Петровићу. У неким стварима лупа, а у неким говори истину.
Po čemu zaključuješ kada lupa, a kada govori istinu? Po govoru tela? :lol:

Ja nikad nisam razumeo da su to bili andjeli kada sam citao Postojanje. U samom kontekstu teksta podrazumeva se da su to bili ljudi, potomci Adame i Eve koji su opstili sa zenama covecjim a sve u kontekstu vernici koji su bili sa nevernicima i ceo taj "greh" koji se pominje dosta puta u Bibliji gde vernik uzima zenu nevernika i samim tim kvari "prlja" sebe i svoj porod.

Sinovi Boziji koji se tu pominju su sigurno potomci Adama i Eve a ne andjeli jer u nijednom kontekstu u celom postojanju se ne pominju andjeli u vezi sa ljudima.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam razumeo da su to bili andjeli kada sam citao Postojanje. U samom kontekstu teksta podrazumeva se da su to bili ljudi, potomci Adame i Eve koji su opstili sa zenama covecjim a sve u kontekstu vernici koji su bili sa nevernicima i ceo taj "greh" koji se pominje dosta puta u Bibliji gde vernik uzima zenu nevernika i samim tim kvari "prlja" sebe i svoj porod.

Sinovi Boziji koji se tu pominju su sigurno potomci Adama i Eve a ne andjeli jer u nijednom kontekstu u celom postojanju se ne pominju andjeli u vezi sa ljudima.
Sinovi Bozji su andjeli a takodje u septuaginti pise da su to andjeli...

Da su to samo ljudi zasto bi to nesto bilo neobicno a sto je naglaseno da su Sinovi Bozji uzimali kceri covecje
i kako bi se radjali divovi iz obicnih brakova......
Takodje to potomstvo je bilo jako nasilno i zlo... ne ukazuje na obicne ljude...

Back