Ко су Мила Пајић и Динко Грухоњић?

Pa vi iz Pubke uopšte ne razumete koncept jednakosti i koegzistencije sa nečim što se promil razlikuje od vas, tako da mi je jasno zašto se na tu pomisao mrštite kao dete kad namiriše nešto zdravo i zeleno, npr brokoli ili zelenu beretku
Pa evo, zašto se onda vi Hrvati mrštite?
Možda jer prolazite kroz vegansku torturu, pa na tanjiru jedva da ima crvene, bijele i plave, već samo zeleniš.
Pod Nikšić mislim Srpski Svet. Nedavno je Patrijarh izjavio da je Beogradu potrebnu još zilion hramova.

Pa eto, isto tako i njihov Islam ide zajedno sa Zabranjenim Pušenjem i Elvisom

Teraš me da eksploatišem citate ovog čoveka, ali "Ne može meni biti preči musliman iz Pakistana nego Srbin iz Istočnog Sarajva", tako da porediti bošnjači Islam u sred Europe, koji je prošao kroz drenažu komunizma i rnr-a, sa Pakistancima i Gazimestancima (bez obzira što se Bošnjaci naivno identifikuje s njima) je suludo.
Pa i ja mislim na srpski svijet kada kažem Nikšić, i hvala na tim lijepim riječima, znači mi.

Elem, Beograd ima...koliko crkvi? Evo neka bude 50.
Sarajevo ima 125 džamija.
Nije ni čudo što se patrijarh nada da će biti izgrađeno novih, za početak, hiljadu crkvi, ali to je i dalje nekako u magli.
E sad, ti i Dinko strahujete da ću vas krstiti vodom ali krvlju, ali zato u Sarajevu ne vidite islam već malo tuc tš Dubioza kolektiv samo urbano.

Ja i ne poredim islam Dobrih Bošnjaka i Pakistanaca, jer i sam znam koliko vole pršut i rakiju, ali ti si taj koji mlati o njima kao nekoj ateističkoj skupini ljubitelja muzike, dok istovremeno ne smiješ da izađeš do prodavnice da te ne bi neki pop blagosiljao.

Pa evo, zašto se onda vi Hrvati mrštite?
Možda jer prolazite kroz vegansku torturu, pa na tanjiru jedva da ima crvene, bijele i plave, već samo zeleniš.
Zeleniš nikome nije naškodio, vidiš kako Beograd truli i sahne od kako je sve posečeno.

Hrvati u BiH nemaju moju podršku, dobro ti je poznato da sam ja onaj tip "i Jugoslavija i unitarna BiH i neovisno Kosovö" tip Jugoslavena.
Pa i ja mislim na srpski svijet kada kažem Nikšić, i hvala na tim lijepim riječima, znači mi.

Sarajevo ima 125 džamija.
Nije ni čudo što se patrijarh nada da će biti izgrađeno novih, za početak, hiljadu crkvi, ali to je i dalje nekako u magli.
E sad, ti i Dinko strahujete da ću vas krstiti vodom ali krvlju, ali zato u Sarajevu ne vidite islam već malo tuc tš Dubioza kolektiv samo urbano.
Ima mnogo više od 50, ali nije to poenta, nego što se pomamljeni Patrijarh neće smiriti dok svaki stambeni objekat ne bude imao svog sertifikovanog sveštenika sa malom kapelicom u prizemlju.

Ti si baš prebrojao sve džamije u Sarajevu izgleda, ja nisam još stigao. Nego, poenta je da čak i taj Patrijarh, takav zatucan, kad dođe kući odvrne Mamas And Papas, u svoja četiri zida.
Ja i ne poredim islam Dobrih Bošnjaka i Pakistanaca, jer i sam znam koliko vole pršut i rakiju, ali ti si taj koji mlati o njima kao nekoj ateističkoj skupini ljubitelja muzike, dok istovremeno ne smiješ da izađeš do prodavnice da te ne bi neki pop blagosiljao.
Zar ti ta činjenica da se ne ustručavaju rakije i pršuta ne govori o njihovoj vjerskoj fluidnosti i relaksiranosti po tom pitanju? Samim tim, dalje sledi da nisu preterano zainteresirani da sebi postavljaju inhibicije koje ta verska dogma zahteva, kao što mladi u Srbiji sve više rade - ako kaže pop Spira da ne meru Doorsi onda ne meru.

Без посебног интересовања за милозвучне азане у Сарајеву, било би лепо да се у Београду чују звона. То је звук цивилизације и урбаног живота, за мене.

Zeleniš nikome nije naškodio, vidiš kako Beograd truli i sahne od kako je sve posečeno.

Hrvati u BiH nemaju moju podršku, dobro ti je poznato da sam ja onaj tip "i Jugoslavija i unitarna BiH i neovisno Kosovö" tip Jugoslavena.

Ima mnogo više od 50, ali nije to poenta, nego što se pomamljeni Patrijarh neće smiriti dok svaki stambeni objekat ne bude imao svog sertifikovanog sveštenika sa malom kapelicom u prizemlju.

Ti si baš prebrojao sve džamije u Sarajevu izgleda, ja nisam još stigao. Nego, poenta je da čak i taj Patrijarh, takav zatucan, kad dođe kući odvrne Mamas And Papas, u svoja četiri zida.

Zar ti ta činjenica da se ne ustručavaju rakije i pršuta ne govori o njihovoj vjerskoj fluidnosti i relaksiranosti po tom pitanju? Samim tim, dalje sledi da nisu preterano zainteresirani da sebi postavljaju inhibicije koje ta verska dogma zahteva, kao što mladi u Srbiji sve više rade - ako kaže pop Spira da ne meru Doorsi onda ne meru.
Kada ne znam, pitam, pa šta bude.
Prema podacima koje je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo ustupio časopisu Stav, trenutno na području kantona Sarajevo ima 198 džamija. Na području Sarajeva (općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad) trenutno je 125 džamija, od čega u Starom Gradu 67, općini Centar 20, Novom Sarajevu 12 i Novom Gradu 26 džamija. Od toga su 1996. godine u Starom Gradu bile 62 džamije, a do danas je sagrađeno još 5 novih; u općini Centar je bilo 13, a do danas je sagrađeno 7 novih; u Novom Sarajevu bile su 2, a do danas je sagrađeno 10 novih; i u Novom Gradu su bile 3, a do danas su sagrađene još 23 nove džamije. To znači da je u Sarajevu od 1996. godine do danas sagrađeno ukupno 45 novih džamija, iako se nekim “analitičarima” priviđa da je u ovom gradu u tom periodu niklo na stotine džamija.
https://sr.wikipedia.org - ukupno 47, rekao bih

Sada više uopšte i nije poenta u brojkama, muzici ili čemu već, već u prostoj činjenici koju si o sebi sam istakao, a koju potpisnici Apela Heil Hitler, Emir i Dinko, ipak ne mogu toliko otvoreno, valjda jer su javne ličnosti: U bilo kojoj situaciji, mimo bilo kakvih generalnih principa, prava ili logike, uvijek se podrška daje onoj soluciji koja proizvodi najveću štetu za Srbe.
To se može uzeti i kao definicija mržnje.

Da, nisam se bavio brojanjem crkava i džamija, to su litijaška posla.

Baj d vej, ako si u Beograd uračunao samo Krug Dvojke, onda možda i ima 47

Screenshot_20250110_185316_Chrome.jpg

Sada više uopšte i nije poenta u brojkama, muzici ili čemu već, već u prostoj činjenici koju si o sebi sam istakao, a koju potpisnici Apela Heil Hitler, Emir i Dinko, ipak ne mogu toliko otvoreno, valjda jer su javne ličnosti: U bilo kojoj situaciji, mimo bilo kakvih generalnih principa, prava ili logike, uvijek se podrška daje onoj soluciji koja proizvodi najveću štetu za Srbe.
To se može uzeti i kao definicija mržnje.
Kako im mogu želeti loše, ako im želim da se manu vjerskog fundamentalizma, kao da ja tebi kažem da nama Hrvatima želiš loše zbog toga što nisi ljubitelj Pavelića. Nonsens.

Bavio si se teološkim pitanjima, tj. slatkoćama bošnjačkog islama (patent pending), pa ne znam kako te je iznenadila džamija u svemu tome.
Baj d vej, ako si u Beograd uračunao samo Krug Dvojke, onda možda i ima 47

Pogledajte prilog 1669718

Kako im mogu želeti loše, ako im želim da se manu vjerskog fundamentalizma, kao da ja tebi kažem da nama Hrvatima želiš loše zbog toga što nisi ljubitelj Pavelića. Nonsens.
Pa to je definicija Pavelićevog, a i Dinkovog ne želim vam ništa loše.
Ne samo to, trećini ću naći bolji smještaj, trećina će postati bolji ljudi (bez tog pravoslavnog vjerskog fundamentalizma) a trećina će...nebitno.

Nemam ništa protiv Srba.

Samo želim da uvide da im je bolje da ne govore srpski.
Da ne koriste ćirilicu.
Da nisu pravoslavci.
Da se manu učenja sopstvene istorije.
Da se ne zovu Srbi.

Ne vidim šta je tu loše.

Bavio si se teološkim pitanjima, tj. slatkoćama bošnjačkog islama (patent pending), pa ne znam kako te je iznenadila džamija u svemu tome.
Islam je u Bosni sveden na nivo običaja, dok je u Iranu pitanje života ili smrti
Pa to je definicija Pavelićevog, a i Dinkovog ne želim vam ništa loše.
Ne samo to, trećini ću naći bolji smještaj, trećina će postati bolji ljudi (bez tog pravoslavnog vjerskog fundamentalizma) a trećina će...nebitno.

Nemam ništa protiv Srba.

Samo želim da uvide da im je bolje da ne govore srpski.
Da ne koriste ćirilicu.
Da nisu pravoslavci.
Da se manu učenja sopstvene istorije.
Da se ne zovu Srbi.

Ne vidim šta je tu loše.
Samo želim da okolne narode ostave na miru, a zabrađivanje u religiozni fanatizam je vesnik odlaska u tom pravcu, možda vam to želi poručiti Dinko Šakić-Gruhonjić

Ajde leci 💤

Islam je u Bosni sveden na nivo običaja, dok je u Iranu pitanje života ili smrti
Zbog tog nivoa običaja su dolazili neki mudžahedini u Bosnu ponosnu, da se slikaju sa trofejima.
Dinko, Emir i ti zaboravljate na taj mali dio.
Samo želim da okolne narode ostave na miru, a zabrađivanje u religiozni fanatizam je vesnik odlaska u tom pravcu, možda vam to želi poručiti Dinko Šakić-Gruhonjić
Vidio sam u martu 2004. dovoljno što se tiče vjerskog fanatizma.
Dinko u svojim analizama društva mržnje zaboravlja okolne narode.

Ти ликови са чудним презименима као Хаџифејзовић, Грухоњић, Цимбурек и Ушљебрка немају много изгледа да у Србији било шта мењају. Не бих волео да овај вид појачаног опреза умањи студентске напоре и достигнућа...мислим ако се преезива Ушљебрка можда и може нешто остали не...:kafa:

Погледај биографију... завршио факс 1995, а магистрирао 2010. и докторирао 2016. и сад је већ ванредни професор...то тако не иде осим ако си режимлија...ствар је решена тип је контработ...
Ja sam i ušao na ovu temu da to konstatujem, nego se nešto dodatno zadržah :mrgreen:

Погледај биографију... завршио факс 1995, а магистрирао 2010. и докторирао 2016. и сад је већ ванредни професор...то тако не иде осим ако си режимлија...ствар је решена тип је контработ...
Ništa ne fali tom tempu

Back