Ko su Malesori?

Ta misljenja mozes da zadrzis za sebe jer nisu istinita.

No reci ti meni dje ono bese formiran AVNOS - antifasisticko vijece narodnog oslobodjenja Sandzaka 1943 godine.
Da ne bese u Pljevljima z:mrgreen:

Zašto se podatresaš...Je li toliko bolno što si srbin ili albanac porijeklom, i što si 1991. odjednom postao Bošnjak? Je li te djed naučio albanski ili si ga već zaboravio?

Sta ti znas Moracanine sa klisure o Pljevaljcima kad ja imam rodbine tamo i odlicno znam sta oni misle.
Pljevaljci i da hoce (a nece) da pljuju na Sandzaklije ne mogu jer su i oni Sandzaklije takodjer.

Kako da nebi zna, kad i ja tamo imam rodbine i često tamo idem.

Tamo ima dosta naših muslimana Crnogoraca i nema nikakvih problema u odnosima.
Bio sam prije nekoliko godina na Njegovođi kod Žabljaka na jednom vašaru i jedan Mujo iz Sjenice svima prebaci kamena sa ramena.
Veće sramote nije bilo za cijela Pljevlja i Žabljak i umalo ne pade krv da ih policija ne razdvoji. Morala ih je policija sve pod pratnjom ispratiti preko granice, jer su ih svi usput sačekivali i kamenovali.

Ja mislim, da je to bilo samo zato, da nebi i sledeće godine taj došao i prebacio im kamena, preskočio u dalj ili dobio trku konja.

Priznajem, to je bilo vrlo nesportski ali eto, tako se tamo gleda na to, ko će biti prvi.

Poslednja izmena:
Kako da nebi zna, kad i ja tamo imam rodbine i često tamo idem.

Tamo ima dosta naših muslimana Crnogoraca i nema nikakvih problema u odnosima.
Bio sam prije nekoliko godina na Njegovođi kod Žabljaka na jednom vašaru i jedan Mujo iz Sjenice svima prebaci kamena sa ramena.
Veće sramote nije bilo za cijela Pljevlja i Žabljak i umalo ne pade krv da ih policija ne razdvoji. Morala ih je policija sve pod pratnjom ispratiti preko granice, jer su ih svi usput sačekivali i kamenovali.

Ja mislim, da je to bilo samo zato, da nebi i sledeće godine taj došao i prebacio im kamena, preskočio u dalj ili dobio trku konja.

Priznajem, to je bilo vrlo nesportski ali eto, tako se tamo gleda na to, ko će biti prvi.

P. S. vratimo se na temu o Malisorima

To su sigurno tvoji gadjali kamenjem (ako se to bas dogodilo) jer im nije pri srcu da jedan Turcin dodje i bude prvi medju svima njima.
Znam da se sirom Sandzaka svake godine odrzavaju vasari dje ima gostiju sa svih srana pa nikom dlaka ne fali sa glave.

Inace Sjenicaci su vrlo snazne ljudurine,jednom recju zajebani.

Današnji Bošnjaci, koji žive u Sandžaku (srpskom i crnogorskom) su uglavnom Srbi ili Crnogorci islamske vjere. Turci, koji su znali turski su bili svi proćerani ili su dobrovoljno otišli za Tursku posle balkanskih ratova.
Ostali su samo naši ljudi islamske vjere, koji su se zbog nepoznavalja turskog jezika odlučili da ostanu tu na svojim ognjištima i među svojim ljudima, sa kojima su tu živjeli vjekovima. Odlučili su tu ostati uglavnom oni, koji nijesu pravili nikakva zla tome narodu, pa su mislili, da će ih zato ostaviti da žive u miru i slobodi.

Danas se sa nazivom Bošnjak izjednačavaju svi muslimani bivše SFRJ, što naravno sa onima iz Bosne nema nikakve veze osim vjere.

Danas se može reći, da oni što su u CG ne prave nikakvih problema i žive u muru i slobodi a oni iz Pazara (pojedinci), što dižu turske zastave i urlaju "ovo je Turska", treba im pokazati đe je put za Tursku, ako su možda zaboravili.
Što prije nađu ta put, to bolje za njih, inače ako tako nastave na taj način, njihova budućnost je crna.
To im je moj dobronamjerni savjet.

Ne samo srpsko/crnogorskog vec su i dobrim delom albanskog porekla....kad cujem njihovu dikciju i izgovor nekako mi zvuce kao da pricaju srpski sa albanskim akcentom,ono L se mnogo puta pretvara u LJ....Sluzio sam vojsku sa jednim Novopazarcem,kulturan lik,realan i otvoren za svaku vrstu diskusije,on mi je sam rekao da je njegova porodica poreklom albanska, i kako on tvrdi po gradovima su uglavnom bili skoncentrisani Turci i Albanci,s muslimanima iz Bosne bas i nemaju nekakve veze....pitaj svakog Sarajliju starosedeoca sta misli o njima

To su sigurno tvoji gadjali kamenjem (ako se to bas dogodilo) jer im nije pri srcu da jedan Turcin dodje i bude prvi medju svima njima.
Znam da se sirom Sandzaka svake godine odrzavaju vasari dje ima gostiju sa svih srana pa nikom dlaka ne fali sa glave.

Inace Sjenicaci su vrlo snazne ljudurine,jednom recju zajebani.

Vjeruj mi, da ih nijesam gađa kamenjem a i žao mi ih je bilo.
A žao mi je bilo i to, što su naši izgubili.
A oni iz Sjenice su kao gorile.

Moracu da vas razocaram ali Sandzaklije od Bosne do Kosova i Albanije imaju debele veze sa onima iz Bosne kako iz istorijskih tako i familijarnih odnosa.
Sarajlije kao velegradjani ne vole dosljake pa cak ni one iz Bosne. Ipak se manje ne podnose nego Beogradjanin i pravoslavni Bosanac ili Srbin sa Kosova da ne pricam za one iz Crne Gore.

Znate sta se postavi Crnogorcu pod jastuk kad je beba?
Karta za Beograd.

75145_171510499544572_161596410535981_514705_354782_n.jpg

Poslednja izmena:
Moracu da vas razocaram ali Sandzaklije od Bosne do Kosova i Albanije imaju debele veze sa onima iz Bosne kako iz istorijskih tako i familijarnih odnosa.
Sarajlije kao velegradjani ne vole dosljake pa cak ni one iz Bosne. Ipak se manje ne podnose nego Beogradjanin i pravoslavni Bosanac ili Srbin sa Kosova da ne pricam za one iz Hrvatske.

Meni covek sam rece da je poreklom Albanac,i ne samo on vec tvrdi da je dobar deo njih albanskog porekla...izgleda da si ti upuceniji vise od njega u njegovo poreklo

Mekići su rodom iz Bijelog Polja i tu žive 300 i više godina. To se nekad i zvala Stara Hercegovina (Pljevlja, Bijelo Polje,Žabljak, Šavnik, Trebinje i sve do Nikšića).
Vode porijeklo od pravoslavnih Ličina i imaju se za rod i između sebe se ne žene ili udavaju jer se imaju za rod.
Radi se o vrlo poštenim i dobrim ljudima i Crnogorci ih vrlo poštuju.

Poslednja izmena:
Ima sto jesu zbog blizine Pazara sa Mitrovicom ali to je mali procentualni broj.
i u Mitrovici je postojao dobar broj Bosnjaka dovoljno je reci Bosnjacka mahala u Mitrovici.

Pa sad da je mali procentualni broj bas se i ne slazem,a kako objasnjavas dikciju...itekako ima prizvuk albanskog?Znao sam jos jednog koji ima prezime Gegaj (nije onaj pevac :))...i Dukadjinac,umalo zaboravih?

Ja poznajem dosta ljudi islamske vjere iz tih krajeva, od Sandžaka, preko Kosova i CG do Skoplja i većina mi kaže, da se oni više neće izjašnjavati kao Muslimani, jer ih Albanci odma ubrajaju u svoje.
Kažu, da im je nekako najbolje da se izjašnjavaju kao Bošnjaci iako nemaju veze sa Bosnom ili Bošnjom.
Ima njih dosta, koji uopšte nijesu vjerni, pa im musliman nikako ne ide kao nacija ni kao vjera.
Kažu da neće biti Srbi, Crnogorci, Makedonci jer ih ti nebi kao nehrišćane prihvatili a oni žele da zadrže tu svoju islamsku tradiciju.
I tako nađoše da je najbolje, da se zovu nekim neutralnim imenom-Bošnjaci.
Pa ako tako žele, neka budu ali ne kao Bošnjaci iz Bošnje jer je to smiješno svakome.

Sarajlije kao velegradjani ne vole dosljake pa cak ni one iz Bosne. Ipak se manje ne podnose nego Beogradjanin i pravoslavni Bosanac ili Srbin sa Kosova da ne pricam za one iz Crne Gore.

Znate sta se postavi Crnogorcu pod jastuk kad je beba?
Karta za Beograd.

Интересантно знам доста Срба Чекића и Кадића у Србији.

Ko su Malesori?Da li je prezime Mazarak malesorsko ?Koje je poreklo ovog prezimena?Pozdrav Dragan:)

Malesor na albanskom znaci Brdjanin. Mazreku je staro albansko pleme. Selo Mazreku je blizu Skadra, u regionu Malesije Hasi koja se u vecim delom nalazi na Kosovo. Mazreku je malesorsko prezime i ti ljudi sad zive u Severnoj Albaniji i na Kosovo.

Raymond Daniel Manzarek, Jr., better known as Ray Manzarek (born February 12, 1939), is an American musician, singer, producer, film director, writer, co-founder and keyboardist of The Doors from 1965 to 1973, and The Doors of the 21st Century (renamed Manzarek-Krieger) since 2001. He is the oldest former member of the Doors.

Ray Manzarek is of Polish descent, born and raised on the South Side of Chicago, Illinois, as were his parents. Growing up, he took private piano lessons from Bruno Michelotti[who?] and others. He originally wanted to play basketball, but he only wanted to play power forward or center. When he was sixteen his coach insisted either he play guard, or not at all, and he quit the team. Manzarek said later if it was not for that ultimatum, he might never have been in The Doors. He went to Everett Elementary School on S. Bell St. and attended St. Rita High School in Chicago.

Da li je i James Douglas Morrison био са Косова или из северне Албаније?

Raymond Daniel Manzarek, Jr., better known as Ray Manzarek (born February 12, 1939), is an American musician, singer, producer, film director, writer, co-founder and keyboardist of The Doors from 1965 to 1973, and The Doors of the 21st Century (renamed Manzarek-Krieger) since 2001. He is the oldest former member of the Doors.

Ray Manzarek is of Polish descent, born and raised on the South Side of Chicago, Illinois, as were his parents. Growing up, he took private piano lessons from Bruno Michelotti[who?] and others. He originally wanted to play basketball, but he only wanted to play power forward or center. When he was sixteen his coach insisted either he play guard, or not at all, and he quit the team. Manzarek said later if it was not for that ultimatum, he might never have been in The Doors. He went to Everett Elementary School on S. Bell St. and attended St. Rita High School in Chicago.

Da li je i James Douglas Morrison био са Косова или из северне Албаније?

Mazreku nije isto sa Manzarek.

Цитат Оригинал поставио dragom53 Погледај поруку
Ko su Malesori?Da li je prezime Mazarak malesorsko ?Koje je poreklo ovog prezimena?Pozdrav Dragan

Malesor na albanskom znaci Brdjanin. Mazreku je staro albansko pleme. Selo Mazreku je blizu Skadra, u regionu Malesije Hasi koja se u vecim delom nalazi na Kosovo. Mazreku je malesorsko prezime i ti ljudi sad zive u Severnoj Albaniji i na Kosovo.

Човек написа ово Mazarak а ти га прекрсти у ово Mazreku па по тој основи онда може бити и ово Manzarek!?
Ко још мари за пар слова горе доле осим Вука Караџића....!?

Čista zamena teza.
Malisori su porekom Srbi, kao i Hoti, Klimenti, Kastrati, Miriditi, Gaši, Beriše, Ljarmani, Rugovci, Dreničani, Šaljani, Ljumljani, Labljani... To su islamizovani, pravoslavni i katolički Srbi, kasnije nazvani - Arnauti. Bilo je tu vremenom raznih mešanja, ali osnova je srpska. Tako stoje stvari.

Back