То је готивно наспрам ''епитета'' које сам ја током свог турбулентног живота добијао од људи.Da, univerzum spaja slične. Svi koji su se meni našli na putu su nosili neki mrak u sebi. I ja sam mračna osoba, čak su me pojedini nazvali vešticom što zbog moje pojave što zbog nekih mojih sklonosti.
Називан сам дебилчином, коњем, сомином, манијаком, лудаком, психопатом. Највише пута сам називан лудаком. Друго место је психо, треће манијак, четврто - сомина, итд....
Размишљам да одем у општину и поднесем захтев за промену имена. Да се више не зовем Вук, него - Лудак. Како би то моћно било. Онда би ме људи ословљавали по правом имену, не би ме више ословљавали због мог понашања и моје ''репутације'' (значи не ословљавају ме са - шта радиш Вуче, него шта радиш лудаче, или јеси жив лудаче, уместо јеси жив Вуче), него би ме на сасвим регуларној, нормалној, рутинској основи ословљавали са - где си Лудаче, Лудачино, еј Лудак.
Зло је продукт и резултат много умишљајнијег, смисленијег деловања.Glupost vuče i zlo sa sobom.
Глупост и непромишљеност могу да произведу нехат, катастрофу, али не и зло.
Зато нпр. у кривичном праву се код кривичних дела разликује нехат од умишљаја, када се говори о степену одговорности и кривице починиоца кривичног дела.
Када се нпр. у зодијаку говори о свесности и умишљајном деловању неког лица да другом лицу проузрокује зло, само два зодијачка знака су способна да пуном малициозношћу, чистом деструктивношћу створе зло и да после тога живе и понашају се као да се ништа није десило - Девица и Шкорпион. С тим што у начинима њиховог деловања постоје разлике. Више речи ћу посветити тој тематици баш на овој теми.
Када сам се бавио астрологијом, никада нисам узимао као параметар (или алат, помоћно средство, како год) за изучавање нечије карте Кирон. Као што нисам ни Лилит, ни Фортуну.Ali šta želi Ve u Vagi 0Kiron?! Ova konjunkcija mnogo šta dodaje i oduzima ovoj Ve, ona nije, dakle, čista.
Али ми је било занимљиво да проучавам ту материју, и занимљиве ствари за Кирон сам пронашао у књизи коју је написала Барбара Клоу. Погледај у књизи коју је посветила Кирону, можда ћеш наћи одговор на питање које си поставила.