KO SU DEVICE?

Da, univerzum spaja slične. Svi koji su se meni našli na putu su nosili neki mrak u sebi. I ja sam mračna osoba, čak su me pojedini nazvali vešticom što zbog moje pojave što zbog nekih mojih sklonosti.
То је готивно наспрам ''епитета'' које сам ја током свог турбулентног живота добијао од људи.
Називан сам дебилчином, коњем, сомином, манијаком, лудаком, психопатом. Највише пута сам називан лудаком. Друго место је психо, треће манијак, четврто - сомина, итд....
Размишљам да одем у општину и поднесем захтев за промену имена. Да се више не зовем Вук, него - Лудак. Како би то моћно било. Онда би ме људи ословљавали по правом имену, не би ме више ословљавали због мог понашања и моје ''репутације'' (значи не ословљавају ме са - шта радиш Вуче, него шта радиш лудаче, или јеси жив лудаче, уместо јеси жив Вуче), него би ме на сасвим регуларној, нормалној, рутинској основи ословљавали са - где си Лудаче, Лудачино, еј Лудак.

Glupost vuče i zlo sa sobom.
Зло је продукт и резултат много умишљајнијег, смисленијег деловања.
Глупост и непромишљеност могу да произведу нехат, катастрофу, али не и зло.
Зато нпр. у кривичном праву се код кривичних дела разликује нехат од умишљаја, када се говори о степену одговорности и кривице починиоца кривичног дела.
Када се нпр. у зодијаку говори о свесности и умишљајном деловању неког лица да другом лицу проузрокује зло, само два зодијачка знака су способна да пуном малициозношћу, чистом деструктивношћу створе зло и да после тога живе и понашају се као да се ништа није десило - Девица и Шкорпион. С тим што у начинима њиховог деловања постоје разлике. Више речи ћу посветити тој тематици баш на овој теми.

Ali šta želi Ve u Vagi 0Kiron?! Ova konjunkcija mnogo šta dodaje i oduzima ovoj Ve, ona nije, dakle, čista.
Када сам се бавио астрологијом, никада нисам узимао као параметар (или алат, помоћно средство, како год) за изучавање нечије карте Кирон. Као што нисам ни Лилит, ни Фортуну.
Али ми је било занимљиво да проучавам ту материју, и занимљиве ствари за Кирон сам пронашао у књизи коју је написала Барбара Клоу. Погледај у књизи коју је посветила Кирону, можда ћеш наћи одговор на питање које си поставила.

čak su me pojedini nazvali vešticom

Hoće to kada slušaš Iron Maiden :mrgreen:

Mene su oslovili Vilenjak-batom. Iako su mislili na gnome, ja mislim...

fd02ec727ac388f433891a325b67b012.jpg

i to pogotovo one male, agresivne, sa crvenom kapicom. Oni sa zelenom kapicom su okej.

ff15ec92af3ac907b5859959e84c7a1c.jpg

podseća na deda Morozka. Zaključak je da sam ja sv. nikola. :think:

Ma kakav Iron Maiden...ne ložim se ja baš na to.

Imam druga koji je jako lep i ima nestvarne oči, pa sam ga zvala vilenjakom. Ja njega vilenjakom, on mene vešticom.
Pitam ga zašto veštica, kaže zato što sam špicasta. Šta god.

То је готивно наспрам ''епитета'' које сам ја током свог турбулентног живота добијао од људи.
Називан сам дебилчином, коњем, сомином, манијаком, лудаком, психопатом. Највише пута сам називан лудаком. Друго место је психо, треће манијак, четврто - сомина, итд....
Размишљам да одем у општину и поднесем захтев за промену имена. Да се више не зовем Вук, него - Лудак. Како би то моћно било. Онда би ме људи ословљавали по правом имену, не би ме више ословљавали због мог понашања и моје ''репутације'' (значи не ословљавају ме са - шта радиш Вуче, него шта радиш лудаче, или јеси жив лудаче, уместо јеси жив Вуче), него би ме на сасвим регуларној, нормалној, рутинској основи ословљавали са - где си Лудаче, Лудачино, еј Лудак.
Hej Ludak, pa ne zna se danas više ko je lud. Ispada da su najmanje ludi oni koji su ludi.
Zovi me i loncem, samo me nemoj razbiti.

Зло је продукт и резултат много умишљајнијег, смисленијег деловања.
Глупост и непромишљеност могу да произведу нехат, катастрофу, али не и зло.
Зато нпр. у кривичном праву се код кривичних дела разликује нехат од умишљаја, када се говори о степену одговорности и кривице починиоца кривичног дела.
Када се нпр. у зодијаку говори о свесности и умишљајном деловању неког лица да другом лицу проузрокује зло, само два зодијачка знака су способна да пуном малициозношћу, чистом деструктивношћу створе зло и да после тога живе и понашају се као да се ништа није десило - Девица и Шкорпион. С тим што у начинима њиховог деловања постоје разлике. Више речи ћу посветити тој тематици баш на овој теми.
Kazaće Sokrat da je zlo produkt neznanja. Ovde ne misli na delo počinjeno iz nehata u pravom smislu. Po njemu onaj ko zna šta je dobro nikada neće činiti zlo. Dakle oni koji rade tako i tako (zlo) izgleda nisu osvešćeni, obični su smrtnici do kojih svetlo (dobro) jedva dopire.

Када сам се бавио астрологијом, никада нисам узимао као параметар (или алат, помоћно средство, како год) за изучавање нечије карте Кирон. Као што нисам ни Лилит, ни Фортуну.
Али ми је било занимљиво да проучавам ту материју, и занимљиве ствари за Кирон сам пронашао у књизи коју је написала Барбара Клоу. Погледај у књизи коју је посветила Кирону, можда ћеш наћи одговор на питање које си поставила.
Neki strani astrolozi su mi gledali horoskop i taj Kiron im prvi upao u oči.
Ja sam dugo bila u fazonu da je to irelevantno, da ne postoji, ali badava.
Našla sam neku knjigu, ali trebaće mi još.
Zapravo užasna konjunkcija, ali i moćna.

Kazaće Sokrat da je zlo produkt neznanja. Ovde ne misli na delo počinjeno iz nehata u pravom smislu. Po njemu onaj ko zna šta je dobro nikada neće činiti zlo. Dakle oni koji rade tako i tako (zlo) izgleda nisu osvešćeni, obični su smrtnici do kojih svetlo (dobro) jedva dopire.
Ниче ће пак, велити да добро и зло нису стварности у свету већ творевине појединачне воље, која се одриче сопствене слободе и налазећи спољашње разлоге за оно што чини. Једино чисти акт воље води нас ''с ону страну добра и зла''. Прихватљивије је ово виђење зла. Ако тумачимо зло као акт воље, онда ћемо га неминовно повезати са најозлоглашенијим хороскопским знаком - Шкорпијом. Шкорпија је фиксни (вољни) знак, њом влада Плутон (бог подземља или пакла) означава све најгоре у зодијаку - смрт, сакаћења, криминално подземље, црну магију, проклетство, укратко речено - зло. Права детерминација зла је непостојање моралних баријера, брисање граница између дозвољеног и недозвољеног (чини све што ти је воља, ништа ти није забрањено, не постоји други Бог до тебе). Шкорпија је знак у којем је Месец (осећања) у најгорем положају, а ни Венера (љубав) није баш ту повољно позиционирана. Осећања су код овог знака помрачена, не постоји обзир према другим људима, као ни љубав, једино љубав према свом бићу - Шкорпија будући да је фиксни знак, је под фреквенцијом Сунца (за разлику од кардиналних знакова који су под фреквенцијом Марса и променљивих знакова који су под диригентском палицом Меркура), иако је у квадратном односу са знаком којим влада Сунце, Лавом који је супротност од Шкорпије (племенитост, истинољубивост, итд...), она има Сунчеве вибрације - изузетно је тврдоглава (фанатична, боље речено), егоистична, активираће се само када осети да је њен Его у питању и када има неки интерес или јој прети опасност. Тада неће презати ни од чега. Циљ оправдава средство, ако треба уништиће и себе (аутодеструктивност, позната шкорпионска одлика), али ће бар дати све од себе. Ту се Шкорпија разликује од Девице. Девица је такође знак високог степена малициозности. Ем због тога што тзв. ђавољи степен је аналоган том шестом зодијачком знаку (6+6+6), ем због тога што шеста кућа ''Mala fortuna'' је аналогна том шестом зодијачком знаку, изразито је малефична и сигнификује болести, ем због тога што бенефичне планете (Месец, Венера, Јупитер) се веома лоше осећају у том знаку.

Али Девица је променљив знак. Као што сам већ писао, њена интересовања су вишеструка и због тога она је лишена могућности да се у потпуности преда одређеним стварима које је интересују, да их истражи најтемељније и да изврши до најситнијих детања, до савршености. Наравно, она је обдарена анализом, али та анализа је површна, не залази у дубине. Девица је позната по томе да не види шуму од дрвећа, не види ширу слику, ултимативни смисао. Она поседује интелект, али не и интуицију, како би имала ширу слику и тако видела где ће њени поступци је одвести, конкретно ако почини зло дело, какве ће бити последице тог дела, она неће ићи у детаље и педантне анализе и пројекције својих поступака као Шкорпија. Шкорпија као водени (дубински) знак поседује интелект+интуицију и уме да види којим путем ће је одвести поступци, и ако треба жртвовати се за те поступке. Не плаши се борбе и смрти (ипак њом владају Плутон и Марс) и потуриће своју грбачу и главу за циљ, за разлику од Девице која ће умети да упропасти животе људи, али кад осети да ће одговарати за своје поступке (да ће је нпр. стрпати у затвор или ликвидирати) ће осетити страх, имати сужење свести, демонстрирати панику и показати невиђени кукавичлук. Меркур означава варалице, лопове, и због тога Девица, којом влада, никако не може бити добар ратник.

Poslednja izmena:
Ниче ће пак, велити да добро и зло нису стварности у свету већ творевине појединачне воље, која се одриче сопствене слободе и налазећи спољашње разлоге за оно што чини. Једино чисти акт воље води нас ''с ону страну добра и зла''. Прихватљивије је ово виђење зла. Ако тумачимо зло као акт воље, онда ћемо га неминовно повезати са најозлоглашенијим хороскопским знаком - Шкорпијом.
Nisam čitala Ničea, podseti me da bi mi dobro došla njegova Genealogija morala.

Ja nekako uvek osećam neznanje i glupost u ljudima koji rade zlo. Kada meni to rade ja ćutim i gledam jer znam da će izvinjenje uskoro doći - i dođe, i to u vidu: "nismo znali, nismo bili svesni". I previše mi se kroz život provlači to "nismo znali", i svako je sebi stvarao bol tim svojim neznanjem i pokvarenošću. Kada ih pitam: "Da li se osećaš dobro sada?" samo ćute, a sve se vidi.

Nisam čitala Ničea, podseti me da bi mi dobro došla njegova Genealogija morala.
Од много већег значаја за разумевање појмова као што су ''добро'' и ''зло'' су његове књиге - ''С оне стране Добра и Зла'' и ''Антихрист''.
Ако којим случајем будеш ''забаговала'' приликом читања његових записа (конкретно - будеш имала потешкоћа око разумевања његових неких.... специфичних појмова и идеја)
узми додатно штиво - Хајдегера. Хајдегерове интерпретације Ничеа су веома добра, корисна и повољна ствар за особу која се прихватила не баш лаког посла - проучавања Ничеових дела.

Ja nekako uvek osećam neznanje i glupost u ljudima koji rade zlo.
Не бих ја то назвао ''незнањем'' или ''глупошћу'', код људи који раде зло, а који су поготово свесни да чине зле акте из којих ће произаћи зле последице.
Површност је адекватнији назив. Дакле, ти људи не зазиру у дубину, не размишљају о даљем развоју догађаја, не размишљају да би се као бумеранг зле радње вратиле (у скоријој или даљој будућности) и обиле о њихове главе. А та површност и лакомисленост је карактеристична за Девице. О менталном склопу Девице сам писао и овде и на форуму добро познатом и мени и теби. На том форуму сам ако се не варам за Девице написао да су покварена створења, да нису зла (да немају формат потребан да буду зла). Овде треба имати у виду да је поквареност категорија моралне искварености/неисправности која се налази испод злобе. Девица нема формат да буде као Шкорпија - зла. Нема храброст, нема екстремни безобразлук, нема интуицију. Покварен човек када се суочи са казном, кука, плаче, јадикује над својом судбином. Зао човек или не испољава ништа, или се смеје, зато што он прихвата реалност (свестан је да је грешио да и заслужује због тих грешака контрамеру) и пркоси онима који му ту казну изричу. Шкорпија кад врши зло, делује из два разлога: 1) зато што јој се хтело, зато што јој се могло. Овде зло делује независно, није везано за неке претходне чиниоце. Делује без разлога. 2) зато што јој је неко претходно нанео зло, па хоће да се освети. Дакле - зло рађа зло.

Девица кад врши зло, врши из два најбаналнија разлога: 1) зависти. Нпр. женски кошаркашки тим. Девица завиди играчици Риби из свог тима. Разлози њене зависти су бројни - Риба је лепша, паметнија од ње, боља је кошаркашица од ње, људи је воле, потиче из стабилније породице. Девица има довољан мотив да јој напакости. И онда током тренинга или утакмице, приближи се својој ''тимској колегиници'' и гурне је с намером да се ова повреди - било да задобије модрице, или озбиљније повреде - да нпр. поломи руку или ногу. Ова се подиже пода, с срећом без озбиљнијих повреда, свесна одакле ветар дува, и упућује шамарчину Девици. Девица шокирана чињеницом да се ова дрзнула да је опомене (или врати) удари у плач, и кукање, како би тобоже представила себе људима као жртву, и плаче јер то је образац понашања покварених људи. Нису свесни чињенице да и они могу да настрадају.

2) користи. Типичан пример - жена Девица отрује мужа Јарца, како би наследила његову имовину. Тестамент Јароња за живота није саставио, па по закону, пошто нема тестамена (који је најглавнији извор наслеђивања), наступа законско наслеђивање, на основу којег она као најближе лице покојнику (поред нпр. његове деце или његове браће, сестара, итд...) има право да добије цео или део имовине.

Од много већег значаја за разумевање појмова као што су ''добро'' и ''зло'' су његове књиге - ''С оне стране Добра и Зла'' и ''Антихрист''.
Ако којим случајем будеш ''забаговала'' приликом читања његових записа (конкретно - будеш имала потешкоћа око разумевања његових неких.... специфичних појмова и идеја)
узми додатно штиво - Хајдегера. Хајдегерове интерпретације Ничеа су веома добра, корисна и повољна ствар за особу која се прихватила не баш лаког посла - проучавања Ничеових дела.
Pa da, Gеnеalogija i S onе stranе... su u Dеrеtinom izdanju spojеnе.

Не бих ја то назвао ''незнањем'' или ''глупошћу'', код људи који раде зло, а који су поготово свесни да чине зле акте из којих ће произаћи зле последице.
A možda ja verujem da su svi dobri u biti, a ti ne veruješ? Iako je nekima ta bit zakopana u središtu zemlje...
Ili se možda nisam srela sa nekim jačim psihopatom, a ti jesi pa znaš bolje?! :)

Покварен човек када се суочи са казном, кука, плаче, јадикује над својом судбином. Зао човек или не испољава ништа, или се смеје, зато што он прихвата реалност (свестан је да је грешио да и заслужује због тих грешака контрамеру) и пркоси онима који му ту казну изричу.
Poznati su mi ti momеnti kod Dеvica. Postala sam imuna na tuđe suze zbog njih. Čuj imuna...kažem "Začepi" - to baš ume da otrezni.
A meni se one čine kao najviše zbunjene, kao da ne znaju kud idu. Iz mog iskustva - imaju predrasude, loše procene pa napadaju tamo gde ne treba. Krive pogrešnu osobu i sl. (Dok mislim o ovome moj Mesec u Ovnu bi varvarski da se prodere, ali dispozitor ne da.)
Moja majka je Devica i često na nju gledam kao na derište koje ne treba slušati.

Девица шокирана чињеницом да се ова дрзнула да је опомене (или врати) удари у плач, и кукање, како би тобоже представила себе људима као жртву, и плаче јер то је образац понашања покварених људи. Нису свесни чињенице да и они могу да настрадају.
Obično kažu da Ribe vole da izigravaju žrtvu. Ali ja poznajem one sa većim samopoštovanjem, tj. još nisam videla Ribu sa ovakvim ponašanjem (nalik dotičnoj Devici) već više sa ponašanjem nalik Škorpijinom.
Ali da, Ribe će lakše naći ljude koji ih simpatišu što je Devici teško. Kao dete koje se umiljato svakome uvaljuje u krilo i svi ga gledaju sa jezikom do patosa, dive se toj slatkoći, a ovamo ko zna šta to stvorenje misli i radi kad niko ne gleda.

Kontam da moj Marsić ima sreće - trigoniše ga Jupiter. Možda zato nisam tako pokvarena, ha? Ili ću da upoznam svoju "jadnost" jednog dana...ili već jesam?!

Pa da, Gеnеalogija i S onе stranе... su u Dеrеtinom izdanju spojеnе.
Боље ти је да позајмиш из библиотеке С оне стране и Антихриста (или да на интернету пронађеш електронске верзије) него да новац бациш на Деретино издање.

A možda ja verujem da su svi dobri u biti, a ti ne veruješ? Iako je nekima ta bit zakopana u središtu zemlje...
Ili se možda nisam srela sa nekim jačim psihopatom, a ti jesi pa znaš bolje?! :)
На основу свега што сам до сада доживео и искусио, не верујем. Верујем да постоје добри, покварени и зли људи.
Са правим зликовцима (јачим психопатама) сам се сусрео неколико пута у животу. На прсте могу да избројим истинске зликовце.
То су другачији ментални склопови, другачије перцепције овог света. Не може се речима описати какве су то особе. Какве утиске остављају.
Са једне стране им се дивиш на њиховој снази, на томе какве енергије поседују, да пожелиш да будеш као они, а са друге стране знаш да такве особе
су криве што на овом свету постоје ратови, што се шире смртоносне болести, што је живот генерално негативан и црн уместо да буде позитиван и бео и
питаш се зашто Бог оставља такве да бораве у овом свету и малтене им даје слободу да раде шта год пожеле.

Poznati su mi ti momеnti kod Dеvica. Postala sam imuna na tuđe suze zbog njih. Čuj imuna...kažem "Začepi" - to baš ume da otrezni.
Кажу да у сваком злу има нечег доброг. Ти си се ''очеличила''. Екстремне ситуације терају човека на екстремне мере које му уливају вољу и мотивацију да се бори како би остварио циљ, како би преживео, како би постао бољи. Човек је адаптибилно створење, прилагоди се свакој ситуацији. Човек је у стању да преживи Јасеновац, Аушвиц, у стању да по своју љубав дође бициклом од Индије до Холандије, у стању да са својим радом издржава шесторо људи, у стању да прегура најцрње догађаје, да настави да живи даље.

Ali da, Ribe će lakše naći ljude koji ih simpatišu što je Devici teško. Kao dete koje se umiljato svakome uvaljuje u krilo i svi ga gledaju sa jezikom do patosa, dive se toj slatkoći, a ovamo ko zna šta to stvorenje misli i radi kad niko ne gleda.
Без обзира шта мислили о Риби, да је нпр. дупљак, да је створење са двоструким стандардима (није ово нужно и универзално правило, увек постоје изузеци који одударају од 'шаблона' и стереотипног образца) чињеница је да је то знак у којем је егзалтирана Венера, знак у којем се Месец лепо осећа, као и Јупитер, да је то знак који је дао велики број светаца, мистика, езотерика, исцелитеља, емпата, духовника, лекара. Риба добија симпатије зато што и она емитује емпатично-позитивно-симпатичну енергију. Основно правило функционисања овог света је - како сејеш тако ћеш и да жањеш.

Kontam da moj Marsić ima sreće - trigoniše ga Jupiter. Možda zato nisam tako pokvarena, ha? Ili ću da upoznam svoju "jadnost" jednog dana...ili već jesam?!
Тај суд не могу да донесем зато што те не познајем лично.

Боље ти је да позајмиш из библиотеке С оне стране и Антихриста (или да на интернету пронађеш електронске верзије) него да новац бациш на Деретино издање.
Ceniš da ne valja?
Ne volim pozajmljene knjige i elektronske verzije.
Već sam naručila Grafosova izdanja.

Са једне стране им се дивиш на њиховој снази, на томе какве енергије поседују, да пожелиш да будеш као они, а са друге стране знаш да такве особе
су криве што на овом свету постоје ратови, што се шире смртоносне болести, што је живот генерално негативан и црн уместо да буде позитиван и бео и
питаш се зашто Бог оставља такве да бораве у овом свету и малтене им даје слободу да раде шта год пожеле.
Ja se ne pitam jer smatram da isti ne postoji, da nema ničega što spolja deluje na svet, da ne postoji to jedno biće koje upravlja nama - to svemoćno i svedobro biće od kojeg, eto, ipak nemamo neke koristi.
Ako sve što nas okružuje možemo nazvati bogom, i ako to "sve" nema želje i nema volju, i nema mogućnost izbora (ubiti ili ostaviti u životu) - dakle ne odlučuje (razumski) i ima samo jedan put kojim ide, onda možemo razumeti zašto takvi postoje i zašto takvi opstaju i "kvare" život na zemlji dok nevini stradaju.
Opet, moguće je da ti samo misliš da oni imaju slobodu da rade sve što žele, i da ih idealizuješ pošto ne znaš sve pojedinosti, gledaš ih iz daleka. Možda misliš da postoje zli ljudi koji se osećaju dobro i sasvim su zadovoljni, ali ja ne mislim.
Основно правило функционисања овог света је - како сејеш тако ћеш и да жањеш.
Pa tako... Samo neki uvek isto seju i uvek isto žanju, ne umeju da shvate gde greše i promene pravac.

Umesto što se ljudi fokusiraju na to da pobede zlo, mogli bi se, umesto toga, fokusirati na proširenje dobra. Osećam i mislim da je to ispravniji pristup i daleko uspešniji, i da je pozitivna misao ta koja vodi ka uspehu.
Човек је у стању да преживи Јасеновац, Аушвиц, у стању да по своју љубав дође бициклом од Индије до Холандије, у стању да са својим радом издржава шесторо људи, у стању да прегура најцрње догађаје, да настави да живи даље.
Da, ali onda kada pred sobom vidi (u sebi oseća) život i pobedu, a ne smrt i propast.

Ja se ne pitam jer smatram da isti ne postoji, da nema ničega što spolja deluje na svet, da ne postoji to jedno biće koje upravlja nama - to svemoćno i svedobro biće od kojeg, eto, ipak nemamo neke koristi.
Како онда верујеш у астрологију?

Opet, moguće je da ti samo misliš da oni imaju slobodu da rade sve što žele, i da ih idealizuješ pošto ne znaš sve pojedinosti, gledaš ih iz daleka. Možda misliš da postoje zli ljudi koji se osećaju dobro i sasvim su zadovoljni, ali ja ne mislim.
Нема ту идеализације, њихова дела (и њихово понашање) веома јасно и конкретно говоре да су зли и да се осећају добро у чињењу злих поступака и да су сасвим задовољни својим животима.
Као што нпр. добар и искусан психијатар може непогрешиво да установи какве душевне тескобе има његов пацијент или добар лекар да успостави добру дијагнозу и самим тим пропише адекватну терапију
за лечење свог пацијента, тако и свака особа која иоле има изграђен вредносни систем, одређен ниво како емоционалне, тако и социјалне интелигенције може да детектује какав је ко човек и особа.

Umesto što se ljudi fokusiraju na to da pobede zlo, mogli bi se, umesto toga, fokusirati na proširenje dobra. Osećam i mislim da je to ispravniji pristup i daleko uspešniji, i da je pozitivna misao ta koja vodi ka uspehu.
Мишљење ти је исправно, али нажалост живимо у времену у којем људи чак ни не желе да се фокусирају да победе зло. Напротив, или су апатични и депресивни па се препуштају виру да их прогута, или су морално искварени па чине зло. Веома мали број људи је оптимистично настројен, веома мали број људи се води позитивном идејом да је добро изнад зла, да се исплати бити добар, да вреди живети на овом свету због добрих ствари и да се вреди борити да би се добре ствари десиле.

Време је за девичанске музичке вибрације. Анђела Вештица - Девица, Венера у Лаву, Марс у Ваги, Месец у Стрелцу (или Јарцу)

Како онда верујеш у астрологију?
Verovanje je jaka reč za mene kada se radi o astrologiji, ali i generalno. Jupiter mi loš (:roll::zcepanje:).
Evo batalila sam je na duže vreme, kaskam u mestu, jer me umara njena neuhvatljivost.

Misliš da to ne ide zajedno?
Htela sam zapravo reći da ne verujem u boga u hrišćanskom smislu, u njegov uticaj spolja po njegovoj slobodnoj volji, i slično. Pitam se koliko bi astrologija bila moguća u slučaju takvog boga?! Bi li tada postojali ikakvi zakoni u svetu, da li bi se moglo išta predvideti? Ne znam.
Ne mislim da se astrologija bavi nečim što utiče spolja, već onim što utiče unutar sveta, onim što i samo pripada njemu.

Мишљење ти је исправно, али нажалост живимо у времену у којем људи чак ни не желе да се фокусирају да победе зло. Напротив, или су апатични и депресивни па се препуштају виру да их прогута, или су морално искварени па чине зло. Веома мали број људи је оптимистично настројен, веома мали број људи се води позитивном идејом да је добро изнад зла, да се исплати бити добар, да вреди живети на овом свету због добрих ствари и да се вреди борити да би се добре ствари десиле.
I mene je vir progutao, a možda sam i dalje u njemu, ko zna. Ali činilo mi se da zapravo pripadam malom broju ljudi koji tumaraju u mraku, da je većina optimistična i bez straha. Tako je izgledalo iz moje perspektive.

- - - - - - - - - -

Čišćenje.

Klara Šuman - Sunce, Venera i Merkur u Devici. Mesec i Mars u Raku.

2mxr9yw.jpg

Ne mislim da se astrologija bavi nečim što utiče spolja, već onim što utiče unutar sveta, onim što i samo pripada njemu.
Као што наспрам микрокосмоса постоји макрокосмос, тако и наспрам видљивог (материјалног) света постоји узвишенији и моћнији, духовни свет из којег одређени ентитети управљају судбинама људи, од самог рођења имају за њих успостављен животни пут, судбину која је детерминисана и која се не може мењати. Сврха астрологије и јесте у томе да се на основу симбола протумачи записан животни код одређеног човека, како би се знало којим путем треба ићи како би се дошло до зацртаног циља којег су ти ентитети зацртали.

Да не бих ишао даље у тему која је превише компликована и која сигурно није намењена за дебату посвећену шестом зодијачком знаку, поставићу још један хит, овог пута од неке друге Девице. Ова Девица је у заседи. Катарина Остојић - Девица/Бик, Ma0Ve у Лаву, Месец у Шкорпији. Lights, camera, action!

Meni je ova devojka...ružna. Ali prava je Ve u Vagi.
Merkur u Vagi, Mars u Škorpiji i Mesec (izgleda) u Devici.

Као што наспрам микрокосмоса постоји макрокосмос, тако и наспрам видљивог (материјалног) света постоји узвишенији и моћнији, духовни свет из којег одређени ентитети управљају судбинама људи, од самог рођења имају за њих успостављен животни пут, судбину која је детерминисана и која се не може мењати. Сврха астрологије и јесте у томе да се на основу симбола протумачи записан животни код одређеног човека, како би се знало којим путем треба ићи како би се дошло до зацртаног циља којег су ти ентитети зацртали.
Zanimljivo.

Ниче ће пак, велити да добро и зло нису стварности у свету већ творевине појединачне воље, која се одриче сопствене слободе и налазећи спољашње разлоге за оно што чини. Једино чисти акт воље води нас ''с ону страну добра и зла''. Прихватљивије је ово виђење зла. Ако тумачимо зло као акт воље, онда ћемо га неминовно повезати са најозлоглашенијим хороскопским знаком - Шкорпијом. Шкорпија је фиксни (вољни) знак, њом влада Плутон (бог подземља или пакла) означава све најгоре у зодијаку - смрт, сакаћења, криминално подземље, црну магију, проклетство, укратко речено - зло. Права детерминација зла је непостојање моралних баријера, брисање граница између дозвољеног и недозвољеног (чини све што ти је воља, ништа ти није забрањено, не постоји други Бог до тебе). Шкорпија је знак у којем је Месец (осећања) у најгорем положају, а ни Венера (љубав) није баш ту повољно позиционирана. Осећања су код овог знака помрачена, не постоји обзир према другим људима, као ни љубав, једино љубав према свом бићу - Шкорпија будући да је фиксни знак, је под фреквенцијом Сунца (за разлику од кардиналних знакова који су под фреквенцијом Марса и променљивих знакова који су под диригентском палицом Меркура), иако је у квадратном односу са знаком којим влада Сунце, Лавом који је супротност од Шкорпије (племенитост, истинољубивост, итд...), она има Сунчеве вибрације - изузетно је тврдоглава (фанатична, боље речено), егоистична, активираће се само када осети да је њен Его у питању и када има неки интерес или јој прети опасност. Тада неће презати ни од чега. Циљ оправдава средство, ако треба уништиће и себе (аутодеструктивност, позната шкорпионска одлика), али ће бар дати све од себе. Ту се Шкорпија разликује од Девице. Девица је такође знак високог степена малициозности. Ем због тога што тзв. ђавољи степен је аналоган том шестом зодијачком знаку (6+6+6), ем због тога што шеста кућа ''Mala fortuna'' је аналогна том шестом зодијачком знаку, изразито је малефична и сигнификује болести, ем због тога што бенефичне планете (Месец, Венера, Јупитер) се веома лоше осећају у том знаку.

Али Девица је променљив знак. Као што сам већ писао, њена интересовања су вишеструка и због тога она је лишена могућности да се у потпуности преда одређеним стварима које је интересују, да их истражи најтемељније и да изврши до најситнијих детања, до савршености. Наравно, она је обдарена анализом, али та анализа је површна, не залази у дубине. Девица је позната по томе да не види шуму од дрвећа, не види ширу слику, ултимативни смисао. Она поседује интелект, али не и интуицију, како би имала ширу слику и тако видела где ће њени поступци је одвести, конкретно ако почини зло дело, какве ће бити последице тог дела, она неће ићи у детаље и педантне анализе и пројекције својих поступака као Шкорпија. Шкорпија као водени (дубински) знак поседује интелект+интуицију и уме да види којим путем ће је одвести поступци, и ако треба жртвовати се за те поступке. Не плаши се борбе и смрти (ипак њом владају Плутон и Марс) и потуриће своју грбачу и главу за циљ, за разлику од Девице која ће умети да упропасти животе људи, али кад осети да ће одговарати за своје поступке (да ће је нпр. стрпати у затвор или ликвидирати) ће осетити страх, имати сужење свести, демонстрирати панику и показати невиђени кукавичлук. Меркур означава варалице, лопове, и због тога Девица, којом влада, никако не може бити добар ратник.

Sviđa mi se poređenje. Mogu da budem fanatičan kada je gusto, imao sam neke prilike da samom sebi dokažem da se mogu izvući iz nekih psihološki teških situacija (hvala Bogu, ništa preterano ozbiljno), ali mi je ovo boldovano jedan od najvećih problema koje imam sa samim sobom - to što nisam bezobziran prema okolini kada je to potrebno. Hajde da je samo to, već vreme posvećujem misleći na ljude koji mi objektivno ništa ne znače, niti ja značim njima.

Povodom teme, a s obzirom na poređenje Device i Škorpije - znam jednu Devicu sa Marsom u Škorpiji. Izgleda kao najčednije i najbezazlenije biće na svetu. Ali je megauporna, jako organizovana i inteligentna. Ima neke nasilne fiks ideje i jako je ozbiljna povodom sprovođenja istih, znam da se ne zahebava. Mene to ni ne čudi, skroz je razumem, iako se ne slažem. Biće veoma zeznuto ako bude bila na nekoj visokoj poziciji. A ima i inteligenciju i sposobnosti da to ostvari.

Imam druga koji je ista kombinacija. Ali on je sušta suprotnost. Pre veze u kojoj je sad, zabavljao se non stop, ne može i neće da se smiri. Juri žene, a one njega još više. Ne uči nikad ništa, a genije je za materiju sa faksa. Onda uzme i uči noć pred ispit i položi sa visokom ocenom. Ali ga ta neorganizovanost ubija. Malo se smirio od kad je u trenutnoj vezi.

Sunce Devica, Podznak i Venera Vaga, Mars Škorpija, Mesec u Ovnu

Back