Ko sam u stvari ja?

skoro mi se desilo nesto sto je na tren potreslo sliku koju imam o sebi,zapitala sam se da li sam ja stvarno ono sto mislim da jesam,i tad mi je u trenutku bilo vazno sta drugi misle,a time se ne ponosim jer sam vazila za nekoga kome ni najmanje nije stalo sta drugi misle. Dobro znam sta sam i ko sam,hvala jednoj osobi koja je sve vratila na mesto,utesila me....
jednom recju ja ne mogu da se opisem,sam tvrdoglava,luda i kad volim,volim kao moron,a to ne valja.....
Svaka mu cast!

Vidiš zanimljivo, ali i meni se to letos sa društvom desilo, samo što meni apsolutno nije bilo bitno šta o tome misle oni oko mene, već o tome u šta sam se ja pretvorio...

I ja sam imao slican problem sa drustvom i tog drustva u mom zivotu vise nema,ja samo ono sto jesam prihvati me takvog kakav sam ili cao! Ja sam sociopata!! Da znam sta je to i imam jedno 5-6 simptoma toga, takodje ne trpim drustveno i ljubavno odbijanje,ali imam kontrolu nad sobom i cesto kada mi se to desi ja sam u zescem bedaku!!:)

Xm, ne znam još, identitet mi nije formiran, a mislim da & neće biti skoro.
Nažalost...

Imam neke komplexe u vezi fizičkog izgleda, ali sama ih lečim, kao & uvek, nema pomoći.
U stvari sam ozbiljna, hladna, sarkastična.
Ne odoostajem nikako.

Ovako "Čovek je glup dok ne prizna sebi da je glup.".
Idem po tom sistemu. :mrgreen:

Ne mogu se ničega više setiti.

Ni ja zapravo ne mogu u nekim trenucima da razumem sebe...U glavi mi se mota monogo toga, cesto previse razmisljam , ne mislim srcem...I pomalo se iskreno bojim da ce to razmisljanje da mi se obije u glavu, da cu jednog dana da zazalim sto nesto nisam uradila, iako je bilo neispravno...Mnogo sam teska licnost, zaj*ebana, sto bi moji frendovi rekli , ali sam izuzetno dobra i postena, zato me i vole...Volim svoje ja, msm na licnost, karakter, nacin razmisljanja, cak msm da razmisljam mnogo zrelije od mojih vrsnjaka,ispravnije, iako postoje trenuci kada postavim sebi pitanja na koja nemam odgovor...

Hm... Pa mislim da dosta dobro sebe poznajem, bez obzira na to sto verovatno nisam jos formirana licnost... Menjam se iz dana u dan, ali to sam ja...
Mislim da mi tek predstoje nova iskustva koja ce mi izgraditi karakter, a meni ostaje da budem u toku....I da se svako jutro upoznam s novim delicem sebe....

ja sam do skoro mislila da sebe poznajem,dok mi drugi nisu rekli kako me oni poznaju.od tad vise ne znam ni sta sam,ni ko sam,ni ko zelim da budim ni nista... :(
A ti drugi pogotovo ako su tvojih godina sve poznaju sami sebe - do mojega.
Oni ni sebe ne poznaju, a još će tebi da kažu kako te ne poznaju.
Prolupavanja.

Zašto bi ti toliko bilo bitno mišljenje drugih? :dontunderstand:

Ehem, što se mene tiče... Paaaa... Mislim da sam tek u poslednjih godinu dana počela da upoznajem sebe ( što je prilično ok, još uvek sam mlada xD ), i isto toliko vremena je prošlo odkad sam počela da volim sebe. Uglavnom sam sebe zapostavljala, umanjivala pred nekim drugim ljudima, što nije ok, sada sam svesna koliko vredim i koliko mogu drugima da pružim, i teško je poljuljati moje mišljenje :D
S druge strane, mislim da nikada neću u potpunosti poznavati samu sebe. Zaista, svakog dana samu sebe iznenadim nečim, ponekad zrelošću koju pokazujem i određenim situacijama, a ponekad nezrelošću i svojim detinjastim ponašanjem :D

na testu iz filozofije bilo pitanje "Ko si ti?"
ali, nismo radili kontrolni, pitala usmeno i samo nam objasnila shta je trebalo da napishemo :mrgreen:

u sushtini, nemam pojma ko sam. josh uvek nisam pronashla sebe, imam neke svoje periode koji traju po par meseci, idem iz jedne krajnosti u drugu, volim te promene i neshto nemam nameru da se zadrzim ni na jednom "ponashanju" tokom tih perioda...

Znači, ako ste videvši naslov teme pomislili na izguben slučaj koji pati od amnezije-prevarili ste se.

Prava pitanja su: Koliko sami sebe poznajete i koliko volite sebe?

Mislim da je najteže upoznati samoga sebe, da li vi uspevate u tome il' da li bar mislite da uspevate?

Kada biste sebe morali da opišete jednom rečju, koja reč bi to bila?

.

:bye:

1. Jako dobro i mnogo puno.
2. da uspevam (pitanje1)
3. brz

Znači, ako ste videvši naslov teme pomislili na izguben slučaj koji pati od amnezije-prevarili ste se.

Prava pitanja su: Koliko sami sebe poznajete i koliko volite sebe?

Znam da smo već pisali o predrasudima, fizičkom izgledu i sl. , al' ovu temu zamišljam potpuno drugačije.

Mislim da je najteže upoznati samoga sebe, da li vi uspevate u tome il' da li bar mislite da uspevate?

Kada biste sebe morali da opišete jednom rečju, koja reč bi to bila?

P. S. Unapred se izvinjavam ako slična tema postoji, al' ja koristeći pretragu nisam našla ništa slično ovome.

:bye:

pa ne poznajem se dovoljno, definitivno. Ima nekih stvari kod kojih uopšte nisam načisto sama sa sobom, i to me poprilično plaši. Znam šta hoću, znam čemu težim, znam neke glavne osobine, ali ima stvari koje isplivaju negde na površinu, i ispolje se, a da toga uopšte nisam svesna. Izgleda da tek treba da poradim na upoznavanju same sebe
a što se tiče jedne reči, kojom bih morala da se opišem... ne znam... ranije je to bilo tvrdoglava, zatim ambiciozna... a sad... :neutral:

Hmmmmmm.......dosta sam neodlucna...Iskrena sam,mnogo puta zadrzim svoj komentar za sebe kako nebi kojim slucajem uvredila ljude,nisam podla,zlobna ni slicno.Volim kad su ljudi oko mene srecni tako da prilicno volim da im udovoljavam.Ponekad vise obracam paznju na druge nego na sebe! :S...Moja najveca mana je tvrdoglavost ali radim na tome....Pa to je to...

Pa mhhmhmhm. . .veoma sam neodlucna i ne znam sta zelim. . to je. . :mrgreen:
A uvek ali uvek mislim na druge, nikad na sebe. . .sto po meni znaci da ne volim bas nesto sebe. . .u normalu mi je to. . niti razmisljam o tome, nista. .
Mislim da je tesko upoznati sebe, zato sto se menjamo, razlicite faze imamo u zivotu i to . . . :confused:

Plus -> kada uvredim nekoga a i da zelim to i da ne zelim osecam uvek grizu savest, uvek :confused:

zapravo i ne poznajem sama sebe dovoljno...i ponekad samu sebe iznenadim nekim postupcima...i što je najčudnije ne znam ni sama ponekad zašto sam tko postupila...npr. zašto sam prećutala ili zašto sam bez razloga skočila, amozda je doduše sve to samo PMS .....:))))

Back