Ko plaća piće?

Meni bi tip koji mi ne da da platim išao na živce. Lepo od njega što hoće da časti, ali to je i moje ljudsko pravo. `Oću da platim, bre! (Ja kad bih mu podviknula odmah bi shvatio da nema potrebe da me baš toliko štiti.)

Ne može da se promeni ako ne želi da mu platiš piće. To je deo bontona koji je pokupio od druga, ćaleta, brata, ujaka, strica... Ni ja nisam davao devojkama BILO ŠTA da plate dok nije naišla prava :)

Našla sam kreativno rešenje:

Pozoveš dečka da se nađete u gradu po lepom vremenu, toplom i suvom, preko dana.

Kupiš na trafici sebi i njemu šta volite da pijete i, kad se nađete, kažeš nešto tipa: "Imamo piće, hajdemo na neku klupicu u park."

I molim lepo.

:manikir:

Htela bih da dodam i da mi se sviđa razmišljanje forumašica koje su napisale da, kada muškarac insistira da je on taj koji plaća račun, večera u njihovoj režiji može da uspostavi balans na lep, nenametljiv način. ;)

Ipak, sve te đakonije za pripremanje klope ne padaju s neba. :lol:

Ali važni su trud i pažnja, ne iznos na kraju malog, belog papirića. :)

Treba mi savet kako da nenametljivo ponudim da platim račun na piću ili ručku, svejedno, a da dečko to ne shvati uvredljivo?

Ne insistiram na tome na prvom sastanku, ali kasnije mi je zaista glupo da ne mogu bar da podelim trošak na izlasku.

Koliko je to muškarcima u stvari važno, posebno kad su studenti, ni on ni devojka sa kojom se viđaju nemaju stalno zaposlenje, već imaju neki skroman džeparac koji steknu povremenim promoterskim radom i tome slično?

Ne volim da se prepirem pred konobarom, želela bih da znam kako da nekad i ja častim kafu, a da ne uđem u raspravu.

Uh rasprave su najgore, posebno kada se umesa otimanje oko racuna. Iskreno, kada dodjemo do otimanja pustim da sve ode bestraga jer me pojede sramota.
Slicne situacije resavam tako sto kazem iskreno nesto u stilu - vidi, meni je jako neprijatno sto je pice uvek na tvoj racun, ne osecam se komotno i pocinjem da vrebam priliku kada odes do wc-a da platim. Znam da ne mislis nista lose ali ne mogu protiv sebe i zato bi mi mnogo, mnogo, mnogo znacilo ako bismo placali naizmenicno jer zelim da nam bude prijatno i opusteno.
Ukoliko nastavi po starom...ne znam, naljutila bih se ne toliko sto placa vec zato sto me ne ferma kada mu kazem da u takvoj situaciji ne mogu biti opustena.

aj vazi, al ja sledeci put :) i bez svadjanja pred konobarom :D

Sedim u jednom restoranu, u nekom turističkom mestu, čekam svoju dimljenu vešalicu, otpijam duge gutljaje piva i posmatram ljude. Nije gužva, veče je, čuje se sa ulice, a čuje se i tiha muzika...
Za jednim stolom sede dvoje sredovečnih ljudi, žena koja izgleda energično i muškarac sladunjavog izgleda, mladalački i sa ukusom odeven, fensi, prosed, sa tragovima bejbi fejsa na svom izboranom, ali nesumljivo lepom licu. On je okrenut profilom meni, a ona direktno k meni. Ona me povremeno pogleda, informativno, tek da mi uhvati pogled, ali ne uspeva u tome, mada se trudi da me iznenadi.
Ne čujem njihov razgovor, ali vidim da je on zabavlja, i da se trudi oko nje, možda zbog seksa, ili nečeg drugog, ne znam.
Ona ga povremeno pogleda dugim pogledom zainteresovane žene.
Večeraju nešto, neke salate i još nešto u nekim činijama, nemam pojma šta.
Posle nekog vremena dolazi konobar, muškarac se maši za svoju torbicu, ali neodlučno, kao da čeka da ona plati, dok istovremeno ona vadi novčanik i odlučno pruša crvendaća konobaru, dok je tip, tobože, ubeđuje da to ne čini, i da će on to uraditi, a onda, na njenu odlučnost, pravi grimasu koja govori" pa, dobro, ako baš ti hoćeš, ali ja sam hteo..."
Ne znam tačno zašto, ali izgledalo mi je ljigavo.

Eto, daj čoveku pare, pa ćeš da vidiš kakav je !! :roll:
:lol:

ma kak'a svađa, Laro, bre - zimi-zami-zum; eci-peci-pec il' kamen-papir-makaze ...
hi5.gif

:D

Treba mi savet kako da nenametljivo ponudim da platim račun na piću ili ručku, svejedno, a da dečko to ne shvati uvredljivo?

Ne insistiram na tome na prvom sastanku, ali kasnije mi je zaista glupo da ne mogu bar da podelim trošak na izlasku.

Koliko je to muškarcima u stvari važno, posebno kad su studenti, ni on ni devojka sa kojom se viđaju nemaju stalno zaposlenje, već imaju neki skroman džeparac koji steknu povremenim promoterskim radom i tome slično?

Ne volim da se prepirem pred konobarom, želela bih da znam kako da nekad i ja častim kafu, a da ne uđem u raspravu.

izvadiš novčanik, izvučeš novac, položiš na sto ;)

Реци да мораш да идеш до тоалета и са собом понеси рачун па плати успут.

Back