Ko plaća piće?

to moze da se vidi i iz drugog ugla - sto je pa tebi toliko bitno da platis :) ? bez veze udaras barijere tamo gde ne bi trebalo da ih bude, on valjda zna da li moze ili ne, pa se u odnosu na to i postavlja. ponudila si, odbio je, sad lepo sedi i smiri se - nije sa tobom da bi se takmicili ciji novcanik je deblji. mene bi stvarno nerviralo da si ti u tripu da mi dokazujes da mozes da me ispratis finansijski, posebno ako nema potrebe za time - znala bi ti vec da on broji svaki dinar kad te izvede u grad, ne brini.
mozes da spremis neku klopu za vas dvoje ako umes, uzmes nesto sto voli da pije, ako voli, i nemoj da otrujes decka za kaznu sto te izvodi :lol:

Treba mi savet kako da nenametljivo ponudim da platim račun na piću ili ručku, svejedno, a da dečko to ne shvati uvredljivo?

Ne insistiram na tome na prvom sastanku, ali kasnije mi je zaista glupo da ne mogu bar da podelim trošak na izlasku.

Koliko je to muškarcima u stvari važno, posebno kad su studenti, ni on ni devojka sa kojom se viđaju nemaju stalno zaposlenje, već imaju neki skroman džeparac koji steknu povremenim promoterskim radom i tome slično?

Ne volim da se prepirem pred konobarom, želela bih da znam kako da nekad i ja častim kafu, a da ne uđem u raspravu.

da sam ja žensko i da sam naletela na dečkića koji želi da mi pošto poto plati piće, završila bi sa njim još te prve večeri...

...to nekakvo "kavaljerstvo", "džentlmenluk" koje neam pojma od kada pojma vuče korene (srednji vek - viteštvo, renesansa, neam pojma) je odavno izvetrelo i ofucano...i koliko ja treba da platim piće, toliko i ona...misim nečemo da brojimo, al svakako ne sve ja...to treba da spada u neobaveznu i nebitnu stvar u m/ž odnosima...samo što to patrijarhalno vaspitanim dečačićima nema ko da objasni...

Treba mi savet kako da nenametljivo ponudim da platim račun na piću ili ručku, svejedno, a da dečko to ne shvati uvredljivo?

Ne insistiram na tome na prvom sastanku, ali kasnije mi je zaista glupo da ne mogu bar da podelim trošak na izlasku.

Koliko je to muškarcima u stvari važno, posebno kad su studenti, ni on ni devojka sa kojom se viđaju nemaju stalno zaposlenje, već imaju neki skroman džeparac koji steknu povremenim promoterskim radom i tome slično?

Ne volim da se prepirem pred konobarom, želela bih da znam kako da nekad i ja častim kafu, a da ne uđem u raspravu.

kad poslednji put on plati kazes da ces ti sledeci ili ne idete

da sam ja žensko i da sam naletela na dečkića koji želi da mi pošto poto plati piće, završila bi sa njim još te prve večeri...

...to nekakvo "kavaljerstvo", "džentlmenluk" koje neam pojma od kada pojma vuče korene (srednji vek - viteštvo, renesansa, neam pojma) je odavno izvetrelo i ofucano...i koliko ja treba da platim piće, toliko i ona...misim nečemo da brojimo, al svakako ne sve ja...to treba da spada u neobaveznu i nebitnu stvar u m/ž odnosima...samo što to patrijarhalno vaspitanim dečačićima nema ko da objasni...
A bunite se kad žene hoće da su ravnopravne sa muškarcima.
covjek je vec rekao da placa onaj ko zove na pice ili gdje vec. to je nepisano pravilo.
Slažem se.

Op.

Nisam znala da ima i ova opcija.

Al' sam zato dobro predosetila da je to sa muškarcima mnogo složenija tema. :)

Hvala na novootvorenom pogledu na to.

Uvek je bolje videti jednu istu stvar iz više uglova, da bi svaka strana jedna drugu razumela.

Nisi znala zato sto muskarce gledas kroz naocare za sunce na plazi dok su ispod tusa (ako se ne varam u jednom od tvojih odgovora od pre dva meseca).
Ne znam koliko ti je godina i da li mozes da shvatis da sredina u kojoj su muskarci naucili da zaradjuju za sebe i za jednu ili vise zena, u stvari, predstavlja plodno tle za svaku vrstu zarobljavanja zene. Naravmo, tu su i zene krive jer emotivno reaguju i zatvaraju se u sebe umesto da pokusaju da promene sistem. Msm 21. vek je.

muskarac treba uvek da plati to bez obzira na sve,:)dok u scandinaviji svako placa svoje i kad te zovu na zurku moras da poneses svoje pice od kuce svasta al tako je.

Или кад одеш у кафић да држиш везану чашу ланцима јер ако мрднеш негде без исте, постоји опасност да ти непознати испије пиће у пролазу...

"Идемо на кафу! Ја частим овај пут!" + разоружавајући осмех.
DA
Hehe, probala sam, kažem ja da je to i zbog položenih ispita i zbog ovog i zbog onog, al' kad dođe trenutak da izađemo iz kafića, bude mi upućen nemoj-da-si-posegla-za-novčanikom pogled.

Svarno se osećam ružno i dođe mi da ne izađem s osobom.

Mislila sam da sledeći put dođem pre vremena, naručim piće za oboje unapred i platim čim konobar donese, a da dečko s kojim se nalazim još nije ni došao.

Nešto u fazonu - Konobar je morao da naplati jer završava smenu? :think:
NE...NIKAKO
Е онда ти почни да наручујеш најскупље кафе+сок+парче торте, па да видимо дал ће господину Џентлмену да сине. :mrgreen:
JOK
Vodi mene ... ja se neću ljutiti, ako insistiraš da platiš ;) .....
Što se teme tiče ... lepo od tebe, i trebaš mu samo otvoreno reći da želiš da platiš pola računa ili da jednom platiš ti jednom on .... nije to nkakva sramota :ok:
nije sramota...povremeno...reci da to želiš i gotova stvar
[

Ja sam taj problem rešavala tako što je on plaćao račune u restoranima i kafićima a ja mu s vremena na vreme kupovala po neku sitnicu. Tipa kravatu, košulju, parfem, knjigu ili šta je već u tom momentu mu bilo potrebno.
Vas dvoje ste još (verovatno) u prvim mesecima zabavljanja. Sa protokom vremena će sve stvari doći na svoje mesto, pa će plaćati ko tog momenta ima novca. I baš je lepo što još uvek postoje devojke koje ne posmatraju muškarce kao pokretne novčanike:):heart:

Ja sam taj problem rešavala tako što je on plaćao račune u restoranima i kafićima a ja mu s vremena na vreme kupovala po neku sitnicu. Tipa kravatu, košulju, parfem, knjigu ili šta je već u tom momentu mu bilo potrebno.
Vas dvoje ste još (verovatno) u prvim mesecima zabavljanja. Sa protokom vremena će sve stvari doći na svoje mesto, pa će plaćati ko tog momenta ima novca. I baš je lepo što još uvek postoje devojke koje ne posmatraju muškarce kao pokretne novčanike:):heart:

injaooooo :heart:

Ako te je pozvao da izađete normalno je da on sve plaća.

Do momenta kad postanete par. Tada ste valjda već toliko bliski da se i ta barijera briše. Studentski skupite koliko imate i izađete negde :)

odes do klonje u povratku svratis kase platis racun i vratis se nazad kad je kasno za prepirku, predomisljanja i slicno.

Da izlaziš samnom, ne bi imalo šanse da platiš piće nikada. N I K A D A !
( a konobara bih odrobijao, ako uzme pare od tebe, a ne od mene)

Back