Ko plaća piće?

Ume da bude skatljivo. Ali time se nikako ne treba opterecivati. Ako decko voli da cascava po kaficima, moze se smisliti dosta nacina da se to izbalansira prilikom narednih izlazaka.

Npr. pozoves decka, lupam, na bilijar, krstarenje Dunavom, ili u nekim specijalnim situacijama na koncert...i unapred sve rezervises i platis karte ili stagod, ili ga iznenadis sa kartama za neku utakmicu ako to voli.Ako mu bude smetalo sto si ti unapred platila ili platila rezervaciju, bezi od njega.

Mene je bivsa devojka iznenadila sa kartama za koncert Van Goga 2007 ili 2006, ne mogu da se setim. Jes da ih ne slusam cesto, ali naravno da sam opet bio odusevljen.

Treba mi savet kako da nenametljivo ponudim da platim račun na piću ili ručku, svejedno, a da dečko to ne shvati uvredljivo?

Ne insistiram na tome na prvom sastanku, ali kasnije mi je zaista glupo da ne mogu bar da podelim trošak na izlasku.

Koliko je to muškarcima u stvari važno, posebno kad su studenti, ni on ni devojka sa kojom se viđaju nemaju stalno zaposlenje, već imaju neki skroman džeparac koji steknu povremenim promoterskim radom i tome slično?

Ne volim da se prepirem pred konobarom, želela bih da znam kako da nekad i ja častim kafu, a da ne uđem u raspravu.

Hej svaka cast, uvek postujem devojku koja ima svoja primanja, svoj integritet i nije licemer. Na zalost i dalje dosta, i onih dobrih momaka misli da treba da zasluzi zenu tim kvazi-Dzentlmenskim ponasanjem.Nije on kriv za to, tako ga je okruzenje naucilo. Mozda da mu puknes malo na ideju da moze da ispadne faca, ako je devojka toliko zaljubljena u njega da mu placa ceh. A ti ces ispasti frajerka. A isto tako da shvati da te je zasluzio necim drugim a ne parama. Pozdrav.

Само једно питање. Шта се дешава са том мушкошћу у случају да му се финансијска слика промени на горе?

Ne izlazi ni sam nigde. Znam par takvih tipova, uglavnom stariji (35-40) koji vole da izvode mlađe i da se druže sa mlađima i jako su nezgodni ljudi u pitanju. Naravno da, osim te simpatične osobine, podrazumevaju od žene da se i u ostalim aspektima ponaša kao "dama". Npr. kad on priča - on poučava, a kad ona priča - klima glavom.

Ne izlazi ni sam nigde. Znam par takvih tipova, uglavnom stariji (35-40) koji vole da izvode mlađe i da se druže sa mlađima i jako su nezgodni ljudi u pitanju. Naravno da, osim te simpatične osobine, podrazumevaju od žene da se i u ostalim aspektima ponaša kao "dama". Npr. kad on priča - on poučava, a kad ona priča - klima glavom.

Па јесте, то су те крајности и искључивости код ликова који мисле да имају тапију да у свему буду "изнад", макар и тако што се инсистира на формама.

kada je dzentlmen takvog kova i ne trebas insistirati na tome jer se to sigurno nece promeniti,
oni drze do sebe po tom pitanju i to sto ti hoces da platis racun on dozivljava kao udar na njegovu muskost,
meni licno je ok njegov stav, ti mozes da se opustis i osecas kao dama, a uvek mu se mozes revansirati na drugi nacin, nekim sitnim pokloncicem i sl.

inace ta sorta je danas vrlo retka, ja ni na jednog takvog ne naleteh, neki se cak i navadili da im ja sve placam:aha:

Ti i ja se nismo upoznali :mrgreen:

Evo par predloga kažeš mu e moram časkom do toaleta a ti zovni konobara nek naplati i staviš novac na sto,ili se jednostavno dogovorite da plaćate neizmenično popričajte na tu temu malo dublje

Kažem vam, Ljudi, ako se već to pitanje postavlja - zimikanje, kpm i bacanje novčića su najbolja rešenja !! Tako da, ako i bude, naknadnih komentara ( što si, kako si mogao/la itd), odgovor je jasan - Fortuna je mene izabrala !! :lol:

Back