Ko peva ovu pesmu?

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanimaju me dve pesme.
Jedna je sa pocetkom 90's ako se dobro secam ali taj period, blize je pocetkom nego kraj. Pesmu izvodi zenski vokal a rec koja se najvise spominje je SKY. Muzika je brza onako u stilu dance-a 90's kao sto je 2unlimited i ostalih.

Druga pesma, secam se da sam je cesto puta cuo na radiju, u jutarnjem programu (RT beograd ili kako nam se zvao prvi kanal pre raspada SRJ :) ) dok 90's. Harmonik se izvodi i zvuci po malo tuzno, mozda bi ova najvise mogla da potesti na nju iz filma Ameli Pulen.
Ovaj deo sto pocinje od 0:29 sec.

Probaj sa google translate-om :zcepanje:
Znam da prevedem ceo TOPIC bez google translatora, ponizavanje a ne razumevanje mog obrazovanja ne cini mene revoltiranim vec nekako gledam na neznalice iz sazaljene dimenzije. Dobri ljudi, pitao sam vas za pomoc, jer je ta muzika retka na internetu a radio stanica ima jako malo ali tesko ih je naci zato sto nisu popularne i sto se ne vrte rumunski house remiksi i koje kakve papazjanije i centrifuga mozga svega sto vole mladi.

auuu, teško baš... evo guglam- i da pomognem, a i iz radoznalosti, izbacuje sve nešto levo...
A za šta ti treba to? Ako smem pitati... je l' baš slušaš, ili ti treba zbog nečega? :)

ako već nema radija, izguglaj izvođače, pa pitaj jutjuba...
ja sam od srednjovekovne evropske imala skoro sve od Hildegard von Bingen (trebalo mi za faks, a pomalo mi se i svidelo :lol: )

srećno u potrazi, ako naletim na nešto, staviću ovde... zanimala bi me ta japanska srednjovekovna :D

Znam da prevedem ceo TOPIC bez google translatora, ponizavanje a ne razumevanje mog obrazovanja ne cini mene revoltiranim vec nekako gledam na neznalice iz sazaljene dimenzije. Dobri ljudi, pitao sam vas za pomoc, jer je ta muzika retka na internetu a radio stanica ima jako malo ali tesko ih je naci zato sto nisu popularne i sto se ne vrte rumunski house remiksi i koje kakve papazjanije i centrifuga mozga svega sto vole mladi.

Mislila sam da prevedeš na japanski ili kineski, šala brate nikakvo ponižavanje, opušteno :eek:

Hvala vam dobri ljudi na trudu. Trebaju mi pre svega radio stanice kako bih snimio sadrzaj i napravio neku ozbiljnu medioteku, a posle cu da napravim sajt sa .com domenom i plasiram ljudima koji traze isto sto i ja, ali sve na jednom mestu
Pokrenuo sam temu na par foruma i kad sakupim ozbiljniju kolekciju linkova i tu japansku i kinesku srednjovekovnu otvaram temu ovde :)
usput, evo vam neka preporuka moderne interpretacije vizantijsko-balkanske srednjovekovne muzike

Poslednja izmena:
Зна ли ико, ко је аутор (текстописац и композитор) пјесме "Црне косе" коју изводи Ханка Палдум?
Признајем да питање није сасвим у складу са темом, али не хтједох отварати нову само ради овога.
Захваљујем

Зна ли ико, ко је аутор (текстописац и композитор) пјесме "Црне косе" коју изводи Ханка Палдум?
Признајем да питање није сасвим у складу са темом, али не хтједох отварати нову само ради овога.
Захваљујем

Alija Mustajbegović i tekst i muzika
nema na čemu
(:

Захваљујем
Је ли знаш, можда, ко је првобитно изводио ту пјесму? Јер сумњам да "Црне косе" оригинално изводи једна плавуша, поготово имајући у виду да се текст лако могао преправити у `плаве косе` да је стварно Ханка први извођач. Неко ми је рекао да је пјесма писана за Миру Косовку, али нигдје не нађох подршку за то тврђење.

Захваљујем
Је ли знаш, можда, ко је првобитно изводио ту пјесму? Јер сумњам да "Црне косе" оригинално изводи једна плавуша, поготово имајући у виду да се текст лако могао преправити у `плаве косе` да је стварно Ханка први извођач. Неко ми је рекао да је пјесма писана за Миру Косовку, али нигдје не нађох подршку за то тврђење.

Ne znam da li je striktno za nju pisana, ali kažu da je niko nije pevao pre nje. Ne znam za Miru, mada i ona je taj tip pevačice, ne bi me iznenadilo.
Moguće da je autor napisao ranije pesmu (možda posvetio nekoj, možda ne), pa je dospela kod Hanke, pa je tekst ostao takav jer autor nije želelo da ga menja ili joj nije smetalo ili iz nekog petog razloga. To mi deluje logično.

Pozdrav ljudi, znam da ce zvucati malo glupavo,ali treba mi pomoc. Pre neki dan(a i danas) sam cuo jednu pesmu na poslu na radiju,ali ne znam koja je. Uglavnom,pesma je na spanskom/meksickom jeziku,cini mi se starija,negde od 70-90' godina, uglavnom na kraju refrena pevac peva nesto kao la la la(ili na na na :) ), ali pesma mi se ne cini ono neka happy happy. Pevac je muskarac.

Back