Ko, kada, kako, gde....

Ljudi, jel moze mali help ovde. Dakle gledao sam nesto za brzinu procesuiranja vize i ispada prema ovome

http://www.immi.gov.au/about/charters/client-services-charter/visas/8.0.htm

da nasa zemlja spada u high risk sto se tice pasosa i da je procesuiranje za 176 state sponsorship 24 meseca???

wtf? :)

p.s. ja gledao na forumu, ljudi odlaze za 9,10 meseci, neki za godinu dana, sta je ovo?!?!

Poslednja izmena:
Tako je, mi spadamo u High risk. U sustini oni sebi daju vremena da odgovore na tvoj zahtev u roku od maksimalno 2 godine.
Koliko sam i ja mogla da ispratim po drugim forumima to obicno bude u roku od 1 godine, ali ko ce znati koliko ce posla imati kada pocne novi sistem i koliko ce to uticati na njihovu efikasnost. Po nekoj logici, trebalo bi brze da daju odgovore :)

btw jel stigao sponsorship? :)

Poslednja izmena:
Assessment: 11.04.2012. poslali dokumentaciju ACS-u :rumenka:
IELTS:
Subclass: 176 Victoria Sponsorship
Zanimanje: 261313 Software Engineer
Datum apliciranja:
Medical:
Police:
CO:
Trenutni Status:
VIZA:
Datum odlaska:
Mesto:

:strika:

:ok::klap:

bravo ! bice to brzo - najkasnije za 3 meseca :) Sigurno su se ubrzali u odnosu na proslu godinu ! Manje ljudi sada konkurise nego lani, dok procitas immi sajt - osedis :)

Paramax razmisli o studentskoj ,upisivanje Mastera ili sl. Ako imaš nešto para ali nedovoljno za ovo što ti sada traže razmisli.Ako imaš neko pitanje piši na pp.Ja stižem na upis u julu u Sydney. Nadam se :))

Poslednja izmena od moderatora:
Paramax razmisli o studentskoj ,upisivanje Mastera ili sl. Ako imaš nešto para ali nedovoljno za ovo što ti sada traže razmisli.Ako imaš neko pitanje piši na pp.Ja stižem na upis u julu u Sydney. Nadam se :))

Hvala care, cekam rezultate ielts-a (drugog), pa cemo videti sta i kako. Javicu se svakako :)

Poslednja izmena od moderatora:
Jesu li trazili dokaze za pare? Korumpirali se svi.

Thulcino pa ti si jos ziv. Bas lepo :) :mazi:

Pri razmisljanju o studentskoj, razmislite i o tome sta posle studentske, cini mi se da studentska ne garantuje vise ostanak posle zavrsenih studija.

Ne garantuju ali se viza uvek može produžavati.U međuvremenu nađeš posao i dok ga tražiš postoji neki period koji ti "daju"da ostaneš dok ne dobiješ kao odgovor za posao. Od pre mesec dana su malo olabavili stisak oko studentske vize jer im je opao priliv studenata (čitaj:dolara). NAročito je povoljno za MAster i Phd. Samo su pooštrili krijterijum za ostanak nakon upisivanja učenja engleskog jezika jer su provalili najzad da je gomila Kineza i ostalih Azijata došlo i ostalo tako.Upišu engleski na 6 meseci a onda ga rođak koji ima firmu sponzoriše za vizu 457. Ne kažem da je lako ali je najsigurnije i najbrže i ne traže toliko para.Da, za independent vize traže: 20 000$ za aplikanta i po 5000$ za svakog člana porodice.Pri tom ne važe nekretnine koje se vode na tebe u Srbiji i sl.

Nisu mi trazili nikakve dokaze. Napisao sam u formularu da imam (kao) manje para od njihovog minimuma na sajtu i mislio sam da ce to da prodje, ali nije. Nisam hteo da rizikujem da upisujem neke velike sume da ne bude uplatimo 2200e za aplikaciju i onda nam traze da dokazemo pare koje smo naveli za sponsorshiop i koje nemamo i da nam odbiju vizu. Naravno, encourage-ovali su me da probam za 6 meseci :), kada sve ovo prodje.

Back