Ko, kada, kako, gde....

Evo ovdje prvi put cujem da za neke srednje placene poslove nema radnog vremena.
Cuo sam da za menadzerske pozicije ostajes prekovremeno ili radis vikendom ali su tu plate uglavnom preko 120k.

Da neki inzenjer za 75-80 k radi vikendom jos nisam cuo i ne vjerujem dok svojim ocima ne vidim

Evo ovdje prvi put cujem da za neke srednje placene poslove nema radnog vremena.
Cuo sam da za menadzerske pozicije ostajes prekovremeno ili radis vikendom ali su tu plate uglavnom preko 120k.

Da neki inzenjer za 75-80 k radi vikendom jos nisam cuo i ne vjerujem dok svojim ocima ne vidim

Nisam cula vec sam sa ljudima koji su ne samo na menadzerskim pozicijama (koji inace rade krace), vec sa SVIM inzenjerima od kontraktora do subkontrakora ( a koji su na godisnjoj plati) rade, prekovremeno, vikendom i nocne smene bez ikakve naknade. Firma u kojoj radim (vec tri godine) je tkz. Contractor Tier1 company sa kancelarija u svim velikim gradovima Australije u svuda su isti uslovi rada, i uglavnom radimo sa tier 2 subcontactor.

Ti verovatno radis kod konsultanata kao projektant, i slozicu se sa tobom u tom pogledu jer i svi projektanti sa kojima sam ja poslovala placeni su za prekovremeno i rade krace radno vreme, ali isto tako su slabije placeni na godisnjem nivou.

Your application has been preliminary assessed today.

In order to assess your application further, you are kindly required to undergo medical examinations and provide additional documents as per the attached instructions.

I kod mene se malo "mrdnulo"

I kod mene update:

Assessment: Engineers Australia(assessment 3.10.2012, poslao dokumente 8.6.2012)
IELTS: Listening: 8.5, Reading: 9.0, Writing: 8.0, Speaking: 8.0 (posle zalbe, bilo 7.0) Jul 2012
Subclass: 190
Zanimanje: 233411 Electronics Engineer
EOI poslat: 10.10.2012.
Aplicirao: 21.01.2013
CO: 04.02.2013
Medicinski: kada se rodi beba :-)
Mesto: Perth, WA

Aplicirao 21.01, Case Officer se javio vec 04.02. Trazio "Military discharge certificate" ili "Exemption certificate" i rezultate medicinskog.
Poslao resenje da sam oslobadjen vojske.

Posto mi je supruga u drugom stanju, medicinski ne mogu da se obave sada zbog x-ray, tako da cekamo da se rodi beba pa svo troje na medicinske :-)

Inace dokumente nisam overavao, iako na zvanicnom checklistu spominju overene kopije. U emailu od CO kaze:

"Please submit copies as either colour scans of the original document or certified black and white scans.
When a document is not in English we require a scan of a translation and original document."

:vatromet:

Assessment: ACS 09.05.2012.
IELTS: L: 6.5, R: 6.0, W: 6.5, S: 6.0 - Jun 2012.
Subclass: 475
Zanimanje: 261313 Software Engineer
Datum apliciranja: 26.06.2012.
Medical: Sept. 2012.
Police: Sept. 2012.
CO: Avg. 2012.
Trenutni Status: :srecan:
VIZA: 14.02.2013.
Datum odlaska: ~ Sept. 2013.
Mesto: Melbourne

:vatromet:

Assessment: ACS 09.05.2012.
IELTS: L: 6.5, R: 6.0, W: 6.5, S: 6.0 - Jun 2012.
Subclass: 475
Zanimanje: 261313 Software Engineer
Datum apliciranja: 26.06.2012.
Medical: Sept. 2012.
Police: Sept. 2012.
CO: Avg. 2012.
Trenutni Status: :srecan:
VIZA: 14.02.2013.
Datum odlaska: ~ Sept. 2013.
Mesto: Melbourne

Sretno,ti si najteze zavrsila.Nadji neko fino mjesto za kafu tamo pa se vidimo:)

Bravo Marija i Barney, čestitke i IELTS-ovcima koji su dobili željene ocene!

Moje se čekanje na skills assessment kod Engineers Australia produžava za još mesec dana:

"If you have lodged a COMPETENCY DEMONSTRATION REPORT (CDR), the current turnaround time is c.19 weeks

- CDR applications received on the 3 October 2012 are currently with an assessing case officer - formal advice of the outcomes will be generated within the next 10 days or so."

Moj je CDR primljen oko 25.11., znači odgovor krajem Aprila :(.

Pitaj konkretno sta te zanima.

Mogu ja, padobranac...? :)

Konkretno - da li je izvodljivo izgurati školu (u pravom smislu, ne reda radi) + ostvariti prihode koji su dovoljni za život?

Imam prijatelje u Sy koji su spremni pomoći sa smeštajem, potragom za poslom, itd. ali to 'uvaljivanje na gajbu' mi je zanimljivo samo onoliko koliko bi mi bilo potrebno da se snađem, pa me interesuje - da li uopšte mogu tehnički izvesti to 'snalaženje'?
Znam cene nekretnina, hrane, prevoza i ostalog, ovi 'moji' tvrde da je to izvodljivo, ali me interesuje kako to sve izgleda u praksi nekoga ko je već dole i studira (pod uslovom da te ne izdržava treće lice..?)

Da, plan je odlazak na studentsku vizu (ovde imam fakultet iz oblasti kompjuterske grafike, dole bih nastavio sa 3D industrijom i specijalnim efektima).

Hvala
(...ako ne - pucaj u padobran)

Najbitniji update do sada:

IELTS, General: Listening: 8.5, Reading: 9.0, Writing: 8.5, Speaking: 7.5, 12.5.2012., posle remark-a ocena za speaking nepromenjena
Assessment 15.4.2013. : Engineers Australia, dokumenti poslati 21.11.2012.
Subclass: 189 ili 190 state sponsored (WA, nadamo se)
Zanimanje: 233512 Mechanical Engineer
Datum apliciranja: -
Medical: -
Police: -
CO: -
VIZA: -
Datum odlaska: što pre
Mesto: Perth

Posto mi je priznato samo 3 godine radnog iskustva, zatrazicu WA sponzorstvo.

Najbitniji update do sada:

IELTS, General: Listening: 8.5, Reading: 9.0, Writing: 8.5, Speaking: 7.5, 12.5.2012., posle remark-a ocena za speaking nepromenjena
Assessment 15.4.2013. : Engineers Australia, dokumenti poslati 21.11.2012.
Subclass: 189 ili 190 state sponsored (WA, nadamo se)
Zanimanje: 233512 Mechanical Engineer
Datum apliciranja: -
Medical: -
Police: -
CO: -
VIZA: -
Datum odlaska: što pre
Mesto: Perth

Posto mi je priznato samo 3 godine radnog iskustva, zatrazicu WA sponzorstvo.

Cestitke Miroslave:klap: Najtezi deo gotov, ostalo manje vise formalnost:)

Back