Ko je stvorio Tvorca?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IVAN glava 10

29 Otac moj, koji mi ih dade, veći je od sviju, i nitko ih ne može oteti iz ruke Oca mojega.
30 Ja i Otac jedno smo."
31 A Židovi opet uzeše kamenje, da ga kamenuju.
32 Isus im reče: "Mnoga vam dobra djela pokazah od Oca svojega. Za koje me od ovih djela kamenujete?"
33 Židovi mu odgovoriše: "Za dobro te djelo ne kamenujemo, nego za hulu na Boga, i što ti, premda si čovjek, praviš se Bogom."
34 Isus im reče: "Ne stoji li pisano u zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste?
35 Ako one nazva bogovima, na koje dođe riječ Božja, a Pismo se ne može dokinuti.
36 Smijete li vi onda za onoga, kojega Otac posveti i posla na svijet, tvrditi: 'Huliš na Boga,' što rekoh: 'Sin sam Božji!'
37 Ako ne činim djela Oca svojega, ne vjerujte mi!
38 Ako li činim, i ako meni nećete vjerovati, djelima vjerujte, da poznate i vjerujete, da je Otac u meni i ja u Ocu.

Poslednja izmena:
IVAN glava 10

29 Otac moj, koji mi ih dade, veći je od sviju, i nitko ih ne može oteti iz ruke Oca mojega.
30 Ja i Otac jedno smo."
31 A Židovi opet uzeše kamenje, da ga kamenuju.
32 Isus im reče: "Mnoga vam dobra djela pokazah od Oca svojega. Za koje me od ovih djela kamenujete?"
33 Židovi mu odgovoriše: "Za dobro te djelo ne kamenujemo, nego za hulu na Boga, i što ti, premda si čovjek, praviš se Bogom."
34 Isus im reče: "Ne stoji li pisano u zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste?
35 Ako one nazva bogovima, na koje dođe riječ Božja, a Pismo se ne može dokinuti.
36 Smijete li vi onda za onoga, kojega Otac posveti i posla na svijet, tvrditi: 'Huliš na Boga,' što rekoh: 'Sin sam Božji!'
37 Ako ne činim djela Oca svojega, ne vjerujte mi!
38 Ako li činim, i ako meni nećete vjerovati, djelima vjerujte, da poznate i vjerujete, da je Otac u meni i ja u Ocu.

Jasno je da je Isus citirao Psalam 82:6 i jasno je da se on nije njima obracao kao da su bogovi. Isus je Jehovin Sin, ne mislis li da on zna najbolje ko je SVEMOGUCI, JEDINI I ISTINITI BOG? Razmisli malo.

:kpozdrav:

P.S. Obrati paznju na gramatiku: bogovi je napisano malim pocetnim slovom.

YES..............

то је њихов превод тек толико да не каже да фалсификујеш нешто.

пост. 3/22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.

New World Translation of the Holy Scriptures

And Jehovah God went on to say: “Here the man has become like one of us in knowing good and bad, and now in order that he may not put his hand out and actually take [fruit] also from the tree of life and eat and live to time indefinite,

овде су само додали име јехова.

то је њихов превод тек толико да не каже да фалсификујеш нешто.

пост. 3/22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло; али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.

New World Translation of the Holy Scriptures

And Jehovah God went on to say: “Here the man has become like one of us in knowing good and bad, and now in order that he may not put his hand out and actually take [fruit] also from the tree of life and eat and live to time indefinite,

овде су само додали име јехова.

Hvala.
Inače slabo čirilicu razmem nešto sam pohvatao.
Da mi smo jedni od bogova,to je istina.
i

Jasno je da je Isus citirao Psalam 82:6 i jasno je da se on nije njima obracao kao da su bogovi. Isus je Jehovin Sin, ne mislis li da on zna najbolje ko je SVEMOGUCI, JEDINI I ISTINITI BOG? Razmisli malo.

:kpozdrav:

P.S. Obrati paznju na gramatiku: bogovi je napisano malim pocetnim slovom.

какве везе има сад ово што си ти написао, лепо ти човек цитирао где се спомиње да је човек уједно и бог, мало или велико слово бог је Бог, јер нас је Бог створио по лику Његовом.
када је то рекао ставио је јасно до знања да је човек бог свему земаљском, направио је разлику између нас и животиња.
а дао ти је и слободну вољу коју си ти препустио да ти други користе.

Tvorac ne moze imati svog tvorca.....

Ove dve reci (tvorac tvorca) je nemoguce staviti jednu uz drugu, jer i kad se stave nemaju smisla...:

To je nesto slicno, kao kad bi tebe neko pitao: Kako ti je ime ?
A ti mu odgovoris : Nenad
A taj neko te pita : Da ali, kako je ime tvom imenu ?
Pera kojot, zvani genije :lol:
Ljubi ga majka u računicu.
Kad on kaže da je nemoguće, onda je nemoguće i — tačka! :cool:

Ne znam što se koprcaju, ali se koprcaju, da „dokažu“, mahom oni koji su od početnih razreda osnovne škole posvađani sa matematikom...

Da je tvor-ac početak, da, eto, nema ni potrebe pomišljati da li prije njega išta bi, onda bismo (kroz jedinu dopustivu analogiju) znali početak i kraj apsolutnih kategorija poput prostora i vremena.

Ušuškajmo se u svoju ograničenost pred poimanjem pojedinih prirodnih zakonitosti i... pokrijmo ušima. Dosta dreke i vriske.

(Kad bi imao ko da čuje)

Управо због слободне воље нећу се чудити неким ставовима...
Но добро,сви имамо прааво(слободну вољу) да мислимо шта желимо.
Али је занимљиво да питају и доводе у сумњу неки који,цитирам,не познају
добро чирилицу...
Па,надам се да ово разумијеш,брате:Бог с тобом!

Na ovakva pitanja ja bih odgovorio pitanjem.
Da li je kosmos zaista beskrajan? (imate dokaz ili samo verujete)

Meni je tesko da shvatim da prostor nema kraja, ali verujem.
Tako isto je tesko shvatiti postojanje Tvorca svega vidljivog i nevidljivog, koji nema ni pocetak ni kraj.

Na ovakva pitanja ja bih odgovorio pitanjem.
Da li je kosmos zaista beskrajan? (imate dokaz ili samo verujete)

Meni je tesko da shvatim da prostor nema kraja, ali verujem.
Tako isto je tesko shvatiti postojanje Tvorca svega vidljivog i nevidljivog, koji nema ni pocetak ni kraj.
Svemir mžda nema (a možda i ima kraj), ali Tvorac po definiciji nema ni početak ni kraj, a sredina mu se ne vidi, pa se lako pretpostavi da crva zapravo nije ni bilo. :D

Tebi je dakle lakše da shvatiš nešto što nema ni početak ni kraj nego nešto što nema samo kraj? Ili sam samo ja to tako razumeo?

Kako čovjek stvara i koristi resurse iz nevidljive sfere elemenata i izgradio je zemlju koja je bila pusta tako je moguće da netko u gornjim sferama je u okvirima svojih mogućnosti stvarao razne sfere ..
A što se tiče uzroka svega to može biti oduvjek kao supstance koja uzrokuje stvaranje prvoga materijalnoga od kojeg dalje je postalo i postaje i dana danas razgranavajući se u širinu...

Back