Slusaj ti Zmaje sad:
sam Justin zna da je djavo knez ovoga sveta, i to je opstepoznata cinjenica, i taj bas stih tumaci i sv. Jovan Zlatousti i ne prelascuje kao Justin tvrdeci da je to Hristos [postao bivajuci osudjen], i tebi receno da je u paklu sad Justin, ali ne da ti kratka pamet da shvatis da gresis racunajuci da je ovaj postovani autoritet.
Taj stih niko zivi tako ne tumaci, niti jedan hriscanski autoritet ikada - kako je Justin protumacio huleci, jel shvatas? samo sam naveo sv. Zlatoustog kao primer, a svi tumace kao on, DOK NIKO KAO JUSTIN. To je neoprostiva hula, i lepo ti rekose ,a ti nam prenese da je sada u paklu. A jel se ja javljam iz pakla? ne, nego is svoje sobe.
Најбоље да конкретизујете референцу код Св.Јована Златоуста, да би видели о чему се конкретно ради.
Забринули сте ме, па тражим да видим, ето да нисмо прелашћени и Ава Јустин и моја грешност.
А док те не спремите - ево..
Ево шта каже Пророк Исаија ко је "онај који треба да се роди ради спасења рода људског":
(Ис 9.6)
"Јер нам се роди дијете, син нам се даде, којему је власт на рамену, и име ће му бити: Дивни, Савјетник, Бог силни, Отац вјечни,
Кнез мирни. "
Како ће изгледати будући Спаситељ говори и Пророк Језекиљ:
„И подигнућу им једнога *пастира који ће их пасти, † слугу својега Давида; он ће их пасти и биће им пастир.
А ја Господ бићу им Бог, и слуга мој Давид
кнез међу њима. Ја Господ рекох.“ (Јез 34.23-24)
„И сједјеће у земљи коју дадох слуги својему Јакову, у којој сједјеше оци ваши; у њој ће сједјети они и синови њихови и синови синова њиховијех довијека, и Давид, слуга мој, биће им
кнез довијека.“ (Јез 37.25)
Само логика би била чудна, ако покушамо да схватимо једнострано ко ви оно што вам је проблематичан стих:
"
Но ја вам истину говорим: боље је за вас да ја одем, јер ако ја не одем, *Утјешитељ неће доћи к вама; ако ли одем, послаћу га к вама.
И кад Он дође, покараће свијет за гријех, и за правду, и за суд. За гријех, дакле, што не вјерују у мене; За правду, пак, што идем Оцу својему, и више ме нећете видјети; А за суд, што је кнез овога свијета осуђен." (Јн 16.7-11)
Дакле логично, ако је на суду осуђен ђаво (као "кнез овога света") зашто би свет морао бити укораван због тога - Духом Светим? Ваљда... похваљен... међутим ако се ради о кривици људи - што су онога који има као пророковани, стварни а не лажни - кнез, сваку власт - осудили.