Ко је старац Елпидије?

Двоструко умрлог... Богу хвала за све...
Nista lose nije rekao. Kada je neko moj bliznji bio u Hilandaru, ponudili su da ga priceste posle ispovesti, iako nije postio.

A Hilandar je "zakon" za sve.

Mada i sama mislim da covek treba da se spremi koliko god moze za pricest a ne tek tako, ali oni verovatno smatraju da cim si dosao do Hlandara, cim imas toliku volju, znaci kao da si se pripremao, postio...

Нужно повезивање Исповијести са Причешћем често доводи до тога да се Исповијест не посматра као засебна Света Тајна већ као пуки предуслов за Причешће али без икакве суштине и људи онда губе из вида значај Исповијести. То ми је баш један свештеник из Саборне цркве у Новом Саду још 2020. године рекао. Када идеш на Исповијест поента је да ти свештенику нешто кажеш а не да ето одеш "јер се тако мора пред причест". Сјећам се једном мислим 2022. или 2023. кад сам отишао на Исповијест питао ме свештеник хоћу ли се причешћивати ја сам рекао да не планирам и да сам дошао на Исповијест да исповиједим што ми је било на души. Дакле и они су почели губити из вида да је Исповијест ипак нешто одвојено од Причешћа. Исповијест јесте јако добра ствар пред Причешће као дио припреме али не треба ићи у крајност.

Млатиш своју квазидуховне причу... Ромски Елпидије је проповедао давање светиње псима (неисповеђеним грешницима), тако да нема шта ту да се демантује та болшчина више...
Нисам говорио о овом човјеку већ генерално.

У јереси нема свештеника, већ лажа...
Сва срећа па ја нисам у јереси.

Маки, идеалан си кадар за ове на црквеној власти. Ангажуј се мало, пиши хвалоспеве...
Ја не кујем никога у звијезде али нећу шутити на неоправдано пљување лика и дјела владике Атанасија. Отиђите у Херцеговину па питајте тамошње Србе шта за њих значи Атанасије. Атанасије никад није шутио ни пред Милошевићем ни пред Вучићем, увијек је био отворен и директан и зато га многи нису вољели режимски послушници у првим редовима.

Сва срећа па ја нисам у јереси.

Ја не кујем никога у звијезде али нећу шутити на неоправдано пљување лика и дјела владике Атанасија. Отиђите у Херцеговину па питајте тамошње Србе шта за њих значи Атанасије. Атанасије никад није шутио ни пред Милошевићем ни пред Вучићем, увијек је био отворен и директан и зато га многи нису вољели режимски послушници у првим редовима.
Пола СПЦ бацило на њега анатему као најозлоглашенијег зизјуласовца, а ти причаш о херцеговачким политикантским примитивцима који су оперисани од стања у Србији.... Као битним...?

Пола СПЦ бацило на њега анатему као најозлоглашенијег зизјуласовца, а ти причаш о херцеговачким политикантским примитивцима који су оперисани од стања у Србији.... Као битним...?
Ко су тих "пола СЦП"? Ти вријеђаш прекодринске Србе јер знају ко су им духовне вође. Атанасије и Амфилохије су стубови српског православља. Модерни Златоусти.

Ко су тих "пола СЦП"? Ти вријеђаш прекодринске Србе јер знају ко су им духовне вође. Атанасије и Амфилохије су стубови српског православља. Модерни Златоусти.
Они су јеретици, које само неуки и острашћени примитивци могу да пореде са светим оцима...

То да сте посведочени примитивци преко Дрине је факат, не би се причали вицеви о вама да није тако...

Част мањини која се не ваља у политикантском брлогу религије и блебетања о политици...

Они су јеретици, које само неуки и острашћени примитивци могу да пореде са светим оцима...

То да сте посведочени примитивци преко Дрине је факат, не би се причали вицеви о вама да није тако...

Част мањини која се не ваља у политикантском брлогу религије и блебетања о политици...
Извини господине из круга двојке.

Не брани лажне ауторитете, већ се држи светог Саве и владике Николаја ако оћеш да прогледаш из свејереси, коју негираш да те је обузела..
А шта то блаженопочивше владике говоре што се противи Светом Сави и владици Николају?

Никада нећу разумети шта ти имаш против овог Честитог Народа, те га стално спомињеш у негативном контексту?

На страну сад твоји неутемељени напади и оптужбе против Владике Атанасија Јевтића.

Back