Ko je pustio NATO u Srbiju?

Ja znam da se u Srbiji super zivi koliko srbi rade. Ja ne znam da li si ti kad bio u EU ili preko bare, ali da ljudi na zapadu rade koliko u srbiji, nebi imali hleba da jedu a kamoli nesto drugo - a u to da im je zivot **** i ovako necu da ulazim - raditi od jutra do mraka da bi podmirio kreditne racune za stvari koje nisu tvoje sve dok ne platis jedno 3x toliko u kamatama, da su zapostavili porodicu zbog istog i da im se pokoljena pretvaraju u debile koje ulica odgaja, da im zivot prolazi u poslu i bez prijatelja i druzenja i mnogo drugih primera, u to necu ni da ulazim.

Kad Srbija udje u EU i uspostavi "zapadne" standarde, imat ces kredit za sve - ali i sa tim sve sto budes imao nece biti tvoje, vec bankovno, dok to ne otplatis i naravno x3 u kamatama. Ustajat ces u 7 da bi bio na poslu u 9, raditi do 5 i biti kuci do 6/7 (bez prekovremenog rada) i tako od Pon-Pet ako ne budes radio i vikendom, i to je jos super opcija jer ce neki od prijatelja ti raditi 2 ili 3 smenu, pa ces vremena za druzenje i porodicu imati samo vikendom ako i toliko, zaradjivat ces vise, ali i cene ce da budu dosta vise, tako da ces biti na istom. Primera je mnogo, nego ja bi tebi preporucio da odes malo na zapad i provedes koju godinu, a onda ces se vratiti kuci i sve se udarati nogom u dupe od srece.

Nothing is what is seems.

Hvala ti na pitanju, bio sam u EU bar pedeset puta. Da sam hteo da živim tamo verovatno bih tako i uradio.
Imam dobar posao, imam i ovde kredit koji redovno otplaćujem, imam vremena za sve i radim normalno radno vreme.
Ne vidim zašto se mora generalizovati, uostalom ako ti ne odgovara tamo, uvek možeš da se vratiš.

Ne pricaju dzaba svi imigranti o povratku u domovinu, samo je ljudima tesko doneti takve odluke posle 15/20/30g u tudjini. Ljudi se boje nepoznatog, a vreme cini svoje, tako da ti je i ono poznato postalo nepoznato.

Svi u dijaspori dobro znaju Santiceve reci...

Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba
Nece vas grijat ko sto ovo grije;
grki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije.

Od svoje majke ko ce naci bolju?!
A majka vasa zemlja vam je ova;
Bacite pogled po krsu i polju,
Svuda su groblja vasih pradjedova.

itd. itd.

Novac je papir, a zivot je trenutak (koji ne moze da se kupi, a lako se potrosi)...

ХЕРЦ:
To je bilo Slobino vreme i vlast, tako da "koaliciju" Radikala ne racunam u izvrsnu vlast, pogotovu kad je to bilo vreme odbrane zemlje od okupatora. U to vreme svi su bili srbi i svi su bili za Srbiju, a nisu se delili po strankama - kao sto sam rekao, Sloba je slabo odigrao karte 90tih i unistio ideju od "velikoj Srbiji", ali ovi posle Slobe su unistili srpsku naciju i doveli do trenutacnog stanja kad su srbi vise podeljeni nego ikad i gde im je stranacka pripadnost ispred nacionalne.
Jel bas tako gadno? :roll:

Chedo Kokardic:
A gde ste bile vi demokrate kad je Srbija napadnuta 99te ili kad su padale srpske Krajine? Bili ste u inostranstvu, pobegli od vojne obaveze, ili ste se krili ko jajare u nekom podrumu da vas slucajno ne nadje vojna policija.

U tim podrumima ste se krili sve do kraja rata a onda ste ko pravi pacovi izmileli iz podruma i krenuli da unistavate ono sto je ostalo od ove zemlje.

I vi sebi dajete za pravo kao dezerteri, izdajnici i kukavice, da sudite o nekome ko je makar imao hrabrosti da ide u odbranu ove zemlje?
Odgovorni gradjani su se ponasali odgovorno u to vreme i postovali su odluku predsednika da se Srbija ne mesa vojno u "Oluju" i ostale "prirodne fenomene"(poput bljeska,maestrala...),iako joj je to jedan od brojnih sporazuma dopustao. 8-)
Ne bi bilo dobro da je kraju rata ukaljan ugled Srbije i ista uvucena u sukobe na teritoriji druge drzave.
Verovatno ce neki imati utisak da ovo i nije sve ovako,ali nas predsednik je to tvrdio do poslednjeg daha.
Znaci,oni koji se nisu latili oruzja te '95.god. su postovali odluku svoje drzave,pa ove prozivke nisu dobro adresirane.

ХЕРЦ:
Ne pricaju dzaba svi imigranti o povratku u domovinu, samo je ljudima tesko doneti takve odluke posle 15/20/30g u tudjini. Ljudi se boje nepoznatog, a vreme cini svoje, tako da ti je i ono poznato postalo nepoznato.

Svi u dijaspori dobro znaju Santiceve reci...

it..
A jel znate e bas lepo to nam mnogo znaci :D Evo jedna pesma i pozdrav za dijasporu :
Osecam se ko poslednje *****
A to skrivam i cuvam ko tajnu
Samo cutim, a glasno bi psovno
Oj, Frankfurtu, ***** li ti Majnu
Ne izlazim, samo kuci sedim
Vredno sljakam svoje dane radne
Svaku marku gledam da pristedim
Jedva cekam da subota padne
Kad subotom narodnjaci dodju
Ja na vratu okacim kravatu
Pa izvedem sebe i gospodju
I ponesem celu svoju platu