Ko je najbolji srpski košarkaš svih vremena?

Ko je najbolji srpski košarkaš svih vremena?

• Ukupno glasova
    36

Meliot

Elita
Poruka
23.771
Šta mislite ko je najbolji srpski košarkaš svih vremena? Ima mnogo kanidata iz perioda veće i manje Jugoslavije i Srbije. Ja ću navesti nekoliko kandidata kojih uspem da se setim, a vi ako se setite slobodno dajte svog kandidata ako ga nema na mojoj listi.

- Radivoje Korać
- Dražen Dalipagić
- Dragan Kićanović
- Aleksandar Đorđević
- Vlade Divac
- Predrag Stojaković
- Predrag Danilović
- Dejan Bodiroga
- Miloš Teodosić
- Nikola Jokić

Šta mislite?

Malo ga je njih gledalo... Od tad se taj sport promenio, sad je prilicno zahtevniji, profesionalniji, rasprostranjeniji...A Nikola je i u tom slucaju vec dve godine najbolji kosarkas sveta...
A Bodiroga proglašen za najboljeg košarkaša Evrope koji je igrao u Evropi svih vremena. Valjda tako beše, ako ne grešim. I dva puta prvak sveta sa Jugoslavijom.

Poslednja izmena:
A Bodiroga proglašen za najboljeg košarkaša Evrope koji je igrao u Evropi svih vremena. Valjda tak beše, ako ne grešim.
Ne znam kakvi su bili kriterijumi, ali verovatno su u igri bili samo Evropljani... Nikola je najbolji u NBA, koji je makar za jednu klasu iznad... A i u kokurenciji su kosarkasi sa svih kontinenata koji igraju u NBA....

Ne znam kakvi su bili kriterijumi, ali verovatno su u igri bili samo Evropljani... Nikola je najbolji u NBA, koji je makar za jednu klasu iznad... A i u kokurenciji su kosarkasi sa svih kontinenata koji igraju u NBA....
Kriterijum da je većinu karijere proveo u Evropi. Pau Gasol je igrao u Evropi, ali je posle otišao u NBA. Bodiroga dva puta bio šampion sveta sa Jugoslavijom. Ima dosta kandidata nije lako da se odluči čovek.

Kriterijum da je većinu karijere proveo u Evropi. Pau Gasol je igrao u Evropi, ali je posle otišao u NBA. Bodiroga dva puta bio šampion sveta sa Jugoslavijom. Ima dosta kandidata nije lako da se odluči čovek.
Jos uvek postoje ti kriterijumi vezani za osvajanje trofeja tima u kome igras... Po mom misljenju to je duboko nepravedno... A vidim da u USA napustaju taj "model", a to ce vremenom naravno stici i do ovih prostora.... Ocenjivanje ucinka citavog kluba, tima i strucnog staba i prenosenje na igraca bice nelogicna proslost....Ne mora Nikolin tim da osvoji trofej da bi nagrada koja se deli pojedincu stigla njemu u ruke...

Jos uvek postoje ti kriterijumi vezani za osvajanje trofeja tima u kome igras... Po mom misljenju to je duboko nepravedno... A vidim da u USA napustaju taj "model", a to ce vremenom naravno stici i do ovih prostora.... Ocenjivanje ucinka citavog kluba, tima i strucnog staba i prenosenje na igraca bice nelogicna proslost....Ne mora Nikolin tim da osvoji trofej da bi nagrada koja se deli pojedincu stigla njemu u ruke...
MVP titula nema veze sa osvajanjem NBA prvenstva, to se dodeljuje pred početak plej-ofa ili na samom početku plej-ofa.

Šta mislite ko je najbolji srpski košarkaš svih vremena? Ima mnogo kanidata iz perioda veće i manje Jugoslavije i Srbije. Ja ću navesti nekoliko kandidata kojih uspem da se setim, a vi ako se setite slobodno dajte svog kandidata ako ga nema na mojoj listi.

- Radivoje Korać
- Dražen Dalipagić
- Dragan Kićanović
- Aleksandar Đorđević
- Vlade Divac
- Predrag Stojaković
- Predrag Danilović
- Dejan Bodiroga
- Miloš Teodosić
- Nikola Jokić

Šta mislite?
daj mogućnost bar dva izbora , ova tvoja lista je vrhunska , između gorenavedenih veličina za koga kazati , e to je taj kada može svako sa liste da bude _taj
izostavio si Slavnića

daj mogućnost bar dva izbora , ova tvoja lista je vrhunska , između gorenavedenih veličina za koga kazati , e to je taj kada može svako sa liste da bude _taj
Ja sam se ogradio od prve trojice jer ih nisam gledao. Korać je prerano preminuo, ali i Dalipagić i Kićanović po trofejima mogu parirati, po mom izboru, Bodirogi. Ali zato što sam ga gledao i zato što je osvojio dve titule prvaka sveta sam se odlučio za njega.

Mada ima još kandidata, Sale Đorđevć osvojio svetsko prvenstvo i bio prvak Evrope sa Partizanom Peđa Stojaković jedan od najboljih trojkaša NBA lige. Nije lako preseći zaista. Vlade Divac jedan od prvih Evropljanina u NBA-u, prokrčio put ostalima.Nikola Jokić dva puta najbolji košarkaš na svetu (dve MVP titule za redom. Teodosić jedan od najboljih plejeva Evrope svih vremena. Teško je zaista izabrati.

Poslednja izmena:
Ja sam se ogradio od prve trojice jer ih nisam gledao. Korać je prerano preminuo, ali i Dalipagić i Kićanović po trofejima mogu parirati, po mom izboru, Bodirogi. Ali zato što sam ga gledao i zato što je osvojio dve titule prvaka sveta sam se odlučio za njega.
ma svi što su na listi sam ih gledao , a i većina u živo na utakmici, de pronađi onaj snimak kada Slavnić i Kićanović dodaju loptu međusobnom i osvajaju zlatnu medalju , to je antologija za udžbenike

Ne znam, ne pratim kosarku, ali najsimpaticniji su mi Nikola Jokic (pogotovo kada je onog zakucao u pod) i veliki, veliki gospodin Zelimir Obradovic, cije motivacijske govore obozavam, ponajvise u trenucima kada mu pri tome koza poprimi diskretnu nijansu ljubicaste.

Otprilike onako kao Wayne Knight kada je u meni omiljenoj "Because the mail never stops..." sceni stvarno pri kraju pocrvenio.

🥰 🐈

Poslednja izmena od moderatora:

Back