analiticki 12
Veoma poznat
- Poruka
- 10.949
Vase misljenje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto Lebron ?Najveci prirodni talenti u istoriji kosarke su Vilt Cemberlen i Sekil o Nil.
Posle njih idu Dr. Dzej, Majkl Dzordan, Lebron Dzejms i sl.
Lebron je fizicki frik, koji moze da odrzi toliko nisko teziste sa tolikom tezinom i velicinom, u toku trajanja cele utakmice. Genetski, to sto on ima se vidja bas retko. Toliki igrac, sa tako brzim prvim korakom, koji moze da ima nisko teziste tokom cele utakmice.Zašto Lebron ?
Džordan je bio atletski najspremniji. Njegova majka je 'zakucavala' (genetika izuzetna),.. . Imao je neverovatni start-stop dribling,. i naravno odraz.
Ajde sto imas fantazije na politici,nego si resio da to preneses i na NbaNajveci prirodni talenti u istoriji kosarke su Vilt Cemberlen i Sekil o Nil.
Posle njih idu Dr. Dzej, Majkl Dzordan, Lebron Dzejms i sl.
Smešno mi je ovo za Ćosića...Ajde sto imas fantazije na politici,nego si resio da to preneses i na Nba
Najveci talenat kod nas je Kresimir Cosic
Nba ne znam,mozda Luis Alsindor,takodke sam voleo Hakim Olajdzuvona
Ajde sto imas fantazije na politici,nego si resio da to preneses i na Nba
Najveci talenat kod nas je Kresimir Cosic
Treba uporedjivati relativno, a ne apsolutno. Znaci u odnosu na konkurenciju tada. Dalipagic je bio fizicki talenat veliki, za belog kosarkasa, tada.Smešno mi je ovo za Ćosića...
Imao je taj šut od table sa desne strane uz skok unazad,..
I šta još ?
za njega je Dražen bio akademija.
čak ni u onoj postavi iz Ljubljane on nije bio najbolji.
Košarka je puno napredovala,.. on je teški centar po stilu,.. danas bi igrao u trećoj ligi.
Drazen ti je balkanski Majkl Djordan.Talentovan,ali bez 40 sigurnih suteva taj ne izlazi na teren i plus da ga svi novinari kuju u zvezde.Kresimir Cosic je rodjeni pobednik koji bi osvojio pet prstena da je imao sansu u Nba koju evropljani sada dobijaju,prirodna inteligencija i elegancijaSmešno mi je ovo za Ćosića...
Imao je taj šut od table sa desne strane uz skok unazad,..
I šta još ?
za njega je Dražen bio akademija.
čak ni u onoj postavi iz Ljubljane on nije bio najbolji.
Košarka je puno napredovala,.. on je teški centar po stilu,.. danas bi igrao u trećoj ligi.
Najbitnija fizicka kosarkaska karakteristika Bodiroge je bio brz prvi korak.Od svih naših igrača, najviše u glavi je imao Bodiroga,.. igrao je glavom uz skromne fizičke predispozicije,.. ali sa Jokićom se niko ne može meriti.
On je u gornjoj polovini tela neverovatan,.. on je unapredio svetsku košarku za dve klase.
Ja se samo pitam koliko su te Denverove kombinacije uigrane (na trenizima), a koliko spontane i "slučajne" ?
Za Janisa i Miličića se slažem
Djabe je Janis fizicki talenat kad nema dva grama mozga.Racunam i atletiku i kreaciju i eleganciju i lucidnost.Kao sto je sve tacno sto kazem na politici, tako je sve tacno i za sport.
Ovo nije tema ko je bolji kosrakas, nego ko je talentovaniji kosarkas.
Kresimir Cosis da, ali kao jos karakteristicniji evropski talenat tog Cosicevog tipa, dodao bih i Arvidasa Sabonisa. Ali bih ja kod nas ubacio i Darka Milicica, kao jednog od najvecih fizickih evropskih talenata ikada.
Naravno, ispodprosecni IQ, sa ekstremno niskom zreloscu, i borderline poremecajima licnosti, su isto bitna stvar u inputu da neko bude uspesan kosarkas, tako da je Milicic bio potpuni uzas.
Milicic je fizicki sigurno talentovaniji od Jokica, pa je opet karijera njih dvojice ne kao nebo i Zemlja, nego kao Zemlja i neka udaljena Galaksija.
A da, na spisku sam zaboravio da stavim i Janisa.
Šta znači talenat ?Dzabar i Oledzuon nisu bili veci fizicki talenti od Vilta i Sekila.
Ni blizu.
Da, njihovi uspesi, rad i osecaj za loptu su isto uticli na to da postanu mozda i bolji kosarkasi od Vilta i Sekila, ali ja ovde pricam o talentu, ne o tome ko je bolji kosarkas.
U Cosicevo vreme, Ameri su osvajali Olimpijade redovno sa amaterima sa koledza, Evropljani nisu bili spremni za NBA i americku odbranu, jer su im noge bile slabije.Drazen ti je balkanski Majkl Djordan.Talentovan,ali bez 40 sigurnih suteva taj ne izlazi na teren i plus da ga svi novinari kuju u zvezde.Kresimir Cosic je rodjeni pobednik koji bi osvojio pet prstena da je imao sansu u Nba koju evropljani sada dobijaju,prirodna inteligencija i elegancija
Sekil na pocetku karijere nije bio isto sto i neku godinu po dolasku u Nba.Karl Meloun je drzao Sekila,iako stariji deset godina.Dzabar i Oledzuon nisu bili veci fizicki talenti od Vilta i Sekila.
Ni blizu.
Da, njihovi uspesi, rad i osecaj za loptu su isto uticli na to da postanu mozda i bolji kosarkasi od Vilta i Sekila, ali ja ovde pricam o talentu, ne o tome ko je bolji kosarkas.
Karl Melon nema nikakve noge, jedva se spustao u stav, i njegov talenat je u rukama, tj. konkretnije u osecaju za sut- sakama.Djabe je Janis fizicki talenat kad nema dva grama mozga.Racunam i atletiku i kreaciju i eleganciju i lucidnost.
Licno sam najvise Olajdjuvona voleo i Karl Melouna,Dankana nisam jer je nekako dosadan igrac
Kad već tako pišeš, očigledno si se bavio košarkom ?Karl Melon nema nikakve noge, jedva se spustao u stav, i njegov talenat je u rukama, tj. konkretnije u osecaju za sut.
Mislim da je i nemoguce da pricamo na ovu temu, ocigledno je svima nama 'talenat' razlicito znacenje.
Ti meni kada kazes 'talenat' za kosarku, to znaci da moras da se spustis u stav, nisko teziste, da ne mogu da te pomere ni sa silinom da se zaleti u tebe lik od 150 kila. Melounu su noge bile krs, on u stav nije mogao da se spusti.
Karl Meloun nije mogao u odbrani da zadrzi ni moju babu, verovatno.Sekil na pocetku karijere nije bio isto sto i neku godinu po dolasku u Nba.Karl Meloun je drzao Sekila,iako stariji deset godina.
Kao klinac.Kad već tako pišeš, očigledno si se bavio košarkom ?
Plej ili pod košemKao klinac.
Crnci su bili sedamdesetih godina i sezdesetih bili mnogo fizicki dominantniji u odnosu na evropske igrace.Nisu evropljani bili slabiji na takticko tehnickom planu,vec nepokretljiviji i sporiji.U Cosicevo vreme, Ameri su osvajali Olimpijade redovno sa amaterima sa koledza, Evropljani nisu bili spremni za NBA i americku odbranu, jer su im noge bile slabije.
Drazan je morao da ide u teretanu i razvija svoje noge, ni blizu nije imao fizicki talenat u nogama kao prosecan crnja iz NBA-a. Nisu mu prvo pruzali sansu u Portlandu jer su svi Evropljani bili slabiji u odbrani u odnosu na NBA igrace.
i sad suCrnci su bili sedamdesetih godina i sezdesetih bili mnogo fizicki dominantniji u odnosu na evropske igrace.Nisu evropljani bili slabiji na takticko tehnickom planu,vec nepokretljiviji i sporiji.
Tada su bili su slabiji u odbrani, tj. to da se spuste nisko u stav toliko dugo, i to odrzavaju na nivou cele utakmice.Crnci su bili sedamdesetih godina i sezdesetih bili mnogo fizicki dominantniji u odnosu na evropske igrace.Nisu evropljani bili slabiji na takticko tehnickom planu,vec nepokretljiviji i sporiji.