38imak
Elita
- Poruka
- 15.158
Ja sam mrcina.Plej ili pod košem?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam mrcina.Plej ili pod košem?
Ma ne,ja nisam gledao Nba devedesetih pa mi pricaj kako je Meloun bio nikakav odbrambeni igrac.Ko je drzao Jutu,Dzef Hornacek?Sta je tek O'Nilu radio,Admiral Robinson?Karl Melon nema nikakve noge, jedva se spustao u stav, i njegov talenat je u rukama, tj. konkretnije u osecaju za sut- sakama.
Mislim da je i nemoguce da pricamo na ovu temu, ocigledno je svima nama 'talenat' razlicito znacenje.
Ti meni kada kazes 'talenat' za kosarku, to znaci da moras da se spustis u stav, nisko teziste, da ne mogu da te pomere ni sa silinom da se zaleti u tebe lik od 150 kila. Melounu su noge bile krs, on u stav nije mogao da se spusti.
Pa kao sto rekoh, 'talenat' je neki subjektivni pojam koji svako tumaci kako hoce.Šta znači talenat ?
kad je Galis počeo sa košarkom.
E to je talenat.
Da li ti je recimo Kevin Garnet prirodni talenat?Ja sam mrcina.
Meloun je zaista bio jako los odbrambeni igrac, narocito u kontekstu toga sto se smatra na tom najvisem nivou za igraca njegovog kalibra. Nije bio gori od npr. Stojakovica, ali je bio jako los u odbrani.Ma ne,ja nisam gledao Nba devedesetih pa mi pricaj kako je Meloun bio nikakav odbrambeni igrac.Ko je drzao Jutu,Dzef Hornacek?Sta je tek O'Nilu radio,Admiral Robinson?
Jeste, naravno, veliki.Da li ti je recimo Kevin Garnet prirodni talenat?
Nba je skroz propala.Ranije si u svakom klibu imao po dva,tri igraca zbog kojih ces ustati da gledas utakmicu,a danas bih mozda ustao da gledamm Jokica i jos par njih i to pod znakom pitanja.Da ne nabrajam timove koji su bili na dnu ali je bilo uzivanje gledatiMeloun je zaista bio jako los odbrambeni igrac, narocito u kontekstu toga sto se smatra na tom najvisem nivou za igraca njegovog kalibra. Nije bio gori od npr. Stojakovica, ali je bio jako los u odbrani.
Ne mozes da kazes da Sekil nije bio fizicki talenat.
Uz Vilta verovatno najveci u istoriji NBA-a.
On da nije bio fizicki talenat, ne bi ni bio to sto jeste, jer sigurno zelja za radom i posvecenost nije bila na listi njegovih prioriteta.
Slazem se, jedan od razloga zasto skoro da vise i ne gledam kosarku poslednjih 5 godina.Nba je skroz propala.Ranije si u svakom klibu imao po dva,tri igraca zbog kojih ces ustati da gledas utakmicu,a danas bih mozda ustao da gledamm Jokica i jos par njih i to pod znakom pitanja.Da ne nabrajam timove koji su bili na dnu ali je bilo uzivanje gledati
Vecina ovih nisu prirodni talenti, i postali su ikone zbog 'osecaja' koji su imali u rukama, tj. sakama. Znaci zbog tehnike.
Ima izuzetake, tipa, kod Djinobilija brzi prvi korak je prirodni talenat, i kod Mekgrejdija isto itd.
Isto tako, vecina ovih je dosta losija u odbrani nego u napadu, a u odbrani je fizicki talenat bitniji.
Mozda nesto kao 'kosarkaska inteligencija' moze da se progura kao prirodni talenat, sto je vecina ovih imala, ali to je malo nategnuto.
Svakako im noge, najbitnija fizicka stvar u kosarci, nisu ni priblizno bile tako fizicki talentovane kao ogromnom broju drugih kosarkasa, cast izuzecima koje sam pomenuo.
Ne mogu da se setim,ali jedno vreme je Barkli cuvao O 'Nila,ne znam da li iz ere Hjustona ili Filadelfije.Slazem se, jedan od razloga zasto skoro da vise i ne gledam kosarku poslednjih 5 godina.
U sustini, ma kako da se shvati pojam 'talenat', to nije dovoljno.
Pomenuti Sekil je bio UZAS za sve ostalo, njegov pristup ovoj igri je bio uzas uzasa.
Moze da se shvati i tako kako sam ja napisao, i ovako kako ti smatras.Ako Navaro nije talenat pa ko je onda
Ti mijesas predispozicije i talenat,talenat je kada David pobijedi Golijata a predispozicija je kada imas sve aduta za pobjedu,zato kada igrac ima ruke duge, noge jake i brze i ima visinu onda su to predispozicije
Ako Medzik Dzonson sa 2.11 igra pleja to je talenat tu nema predispozicija da se igra plej mejker
Ako Navaro sa jednom rukom gadja trojke i ako Izumi jedan sut koji sada mnogi kosarkasi kopiraju onda je to talenat
Barkli je jedan od retkih koji ima tu masu i moze da se spusti dosta nisko da mu O Nil potpuno ne poremeti teziste kod kontakta, ali je on nizak.Ne mogu da se setim,ali jedno vreme je Barkli cuvao O 'Nila,ne znam da li iz ere Hjustona ili Filadelfije.