KO JE NAJBOLJI PEVAC NA ESTRADI?

Nadya:
Nikola Mijic (Alogija)
Djordje David (mada je malo propao, mislim na glas)

A nije mi jasno kako neko za Corbu moze da kaze da ima glas?!?!?!?! alo bre, on jedva prica!!

hm... da se setim jos ovih nasih.... nema sanse, kad bude napisacu! 8)
Skoro sam bila na njihovom nastupu u Baru i mogu da kazem da je taj covek legenda,da jos uvek moze da odrzi koncert i da stvori nezaboravnu atmosferu,a to je jedino i bitno!A sto se tice glasa,svako ima pravo na svoje misljenje...
 
BOKICA:
:D :D
SVI CRNOGORCI:1.BOJAN MAROVIĆ,2.VLADO GEORGIJEV,3.ŽELJKO VASIĆ. :D :D :D :) :lol: :P :wink:

AAAAAAHAHAHAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHHAHA :lol: :lol: :lol:
sva trojica su DO JAJA smesni :lol:
ne pratim nesto estradu, ali Chola i Djordje David imaju najbolje glasove. a sad, muziku koju izvode NE PODNOSIM. a tek ove ostale novopechene City muske pevaljke poput tog Vasica, Marovica, ma bas su pevaljke :wink:
 
Keeper:
AAAAAAHAHAHAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHHAHA :lol: :lol: :lol:
sva trojica su DO JAJA smesni :lol:
ne pratim nesto estradu, ali Chola i Djordje David imaju najbolje glasove. a sad, muziku koju izvode NE PODNOSIM. a tek ove ostale novopechene City muske pevaljke poput tog Vasica, Marovica, ma bas su pevaljke :wink:

E, slazemo se za Djordjeta plavusu... boze videste li ga na sta covek lici sad?:))
intervjuise ga neka voditeljka plava i okrenu kameru na njega, ono istu farbu koriste hehehhe zhasu!
A ok mi je skroz on... mislim, ima odlican scenski nastup i glas... malo propao, al ajde...i meni bi od tolikog alkohola :lol: :wink:
A Chola je Chola 8)
 
35.jpg...

Toma

"Ja moram da pijem da ublažim bol,
o, kako je tužan ovaj život moj!
O, kako su noći duge, Danka,
ja ispijam čaše bez prestanka
i šapućem Danka, Danka, volim te"
(Toma Zdravković, "Danka")

Toma Zdravković? To je onaj pevač što je od škole imao samo osnovnu i kurs za traktoristu? Tačno. Onaj što se tri puta ženio i na kraju umro bez poroda? Upravo tako. Onaj što je čitavo bogatstvo proćerdao po kafanama i kockarnicama da bi iza njega ostao samo jednosoban stan na Petlovom brdu? Potpuno ste u pravu. Pa po čemu je jedan takav zaslužio rubriku u "Vremenu"? E pa, gospođo, teško je to objasniti. Razlog je manje-više bizaran: on je, znate, bio najbolji.

Vidite, njegova priča počinje u selu Pečenjevac kod Leskovca. Pošto tamo posla nije bilo, morao je u varoš trbuhom za kruhom. Radio je najteže fizičke poslove, na građevini i tome slično. Jedno vreme fizikalisao je u leskovačkoj bolnici, a u pauzama bi znao da sedne na stepenice i da peva na sav glas. Na kraju su ga primetili. To je bilo neko drugo vreme kada nije bilo dovoljno isprsiti se za pet-šest hiljada maraka i snimiti ploču. Trebalo je napisati pesmu i otpevati je. A on je znao i jedno i drugo.

Ako se ikada nađe nekakav istoričar popularne kulture kome ovakve teme nisu ispod časti, verovatno će zabeležiti da je dotični Zdravković prvi javni nastup imao ranih sedamdesetih, u hotelu "Dubočica" u Leskovcu. Pevao je pre Silvane, koja mu je i kasnije pomagala. Da, da, reč je o Silvani Armenulić. Ne, gospođo, nije to ona pevaljka kako kažete, već dama kakva Vi nećete postati ni za tri života. Bez uvrede, molim, to su fakti. Elem, Silvana mu je malo pomogla na početku. Ostalo je istorija.

Potpuno ste u pravu, gospođo, njegove pesme nisu imale naročitu umetničku vrednost. Nije imao ni školovan glas. Ipak, čak i danas, posle toliko godina, kad negde krene njegova pesma, oči se ovlaže, ruke podignu, čaša razbije nekako sama od sebe, a svirac, 'bem li mu ćemane, dobro se ovajdi. Najniži porivi, zadimljena krčma, odvratne mačo balkanske alkoholne orgije? Možda ste u pravu, ali, kako da Vam kažem, neki ljudi još uvek vole da osete miris duše, ili bar da joj čuju glas. A Toma je imao dušu, onu što od sreće tugu tka. Balkanci to vole. Pa i Halil Džubran, i Bodler, i bog te pita ko sve nije pevao o pijanstvu. Šta je Toma gori od njih?

Možda niste znali, ali g. Zdravković se vo vremja ona družio sa Miroslavom Antićem i Kemalom Montenom. U pravu ste, sve sama mokra braća. Genijalna, ali dobro, nije to bitno. Bolje da pričamo o njegovim ljubavima. U stvari, nema tu mnogo da se priča, on ih je sve lepo opevao. Znate za onu spikerku sa televizije. Lepa žena, tad su samo takve puštali pred kamere, odroni nalik na ove današnje nisu smeli ni Takovsku da pređu. Pa onda ona druga, pa treća... Ali ništa tuđe, nije džabe prepevao onu Masiasovu "Tu es la femme de mon ami". Drugo je to vreme bilo, nekako opuštenije, lepše. Ako baš hoćete, Toma je bio jedan od onih koji su ga obeležili. Jer, za koju godinu, niko se u Leskovcu neće sećati Žike Žmigavca ili nekog sličnog. Tome hoće.

Otkud tolika popularnost i za života, a naročito posle smrti? Ko zna, možda odgovor treba tražiti u tome što je narečeni singer-songwriter svaku svoju pesmu doživeo, otpio i odbolovao. Danas ove opajdare na "Pinku" pevaju o čarima seoskog života dok im na problematičnim mestima pucaju Versaćeovi kostimi. Nijednoj na pamet ne bi palo da ode kod Marka u leskovačku cigan-malu i danima peva "za dž". Nije im nivo. Zato im se imena zaboravljaju i pre nego što se izgovore, a Tomu – pamte.

Zanimljivo, ali u onome što bi nazvali kontrakulturnom sredinom Tomi godinama traže naslednika, ali džaba. Neki su na tom mestu videli Džeja Ramadanovskog. Ne vredi, mali Ganci se skućio, ima ženu, potomstvo, kafić... Može i on da peva o nesrećnim ljubavima koliko hoće, ali ko će da mu veruje? Kako neko reče, ljubav i jektika ne mogu da se sakriju. A ni da se isfoliraju.

Tako Vam je to, gospođo. Ko zna, možda jednog dana i shvatite, kad čujete svoju decu kako šrafe "Umoran sam od života" i vrište kao pomamna. Sumnjate? Dobro, videćemo. Doviđenja, sve najbolje, ljubim ruke. Nego, mali, daj još jednu duplu mučenicu i uzmi sebi nešto. Odlij malo Tomi za dušu. E, tako. 'Ajd, živeli.

Uroš Komlenović
 
Eh pokojni Uros je stvarno imao sto se kaze britko pero stvarno mi fale njegovi tekstovi u vremenu kao i Toma uostalom :(.
A sada na temu najveca zvezda estradnoga neba -Laza Magistrala evo samo neki od njegovih hitova tj izvodi iz istih:
Svakog dana i sve jače moja mala stalno plače

Svakog dana i sve više bez cigara ne može više

Puši mala puši sad je to u modi

Više će da prija no što će da škodi

Puši mala puši, puši al’ priskoči

Pazi srećo da ti dim ne uđe u oči.

prosto divno a sad i ovo :
neko uči za pilota, neko druge škole

A ja završim samo ovu što curice vole

Voli svaka do prestanka sve do zore rane

Da je ljubiš i miluješ sve dok zora ne svane

Ja prodajem lubenice moja mala papričice

Bolje ide moja roba pogibe zbog toga.

Kao sto vidimo Lazo obradjuje i ljubavne i socijalne teme tako da njegova poezija ima siri drustveni znacaj i k tome bi trebalo da ga nominuju za predstavnika na sledem eurosongu u Beogradu :)
 
U zabavnoj muzici ide luk od Lea Martina, preko Bobe Stefanovica, Cobija i Zdravka Colica pa do Sase Vasica, Borisa Rezaka i Sergeja Cetkovica
A secate li se Bojana Milanovica i Filipa Zmahera ?

Neizbezni Bora Djordjevic i Nesa Galija od redjih rokera koji imaju zaista vanserijski glas

Kada je narodna muzika u pitanju Cune Gojkovic, Miroslav Ilic, Jordan Nikolic, Stanisa Stosic, Milan Babic i Nedeljko Bilkic kao i Ivan iz Legendi

Od folkera Marinko Rokvic i sin mu Nikola, Matici i Bane Mojicevic

I na kraju ne znam gde da svrstam vrlo solidnog Zeljka Samardzica
 

Back
Top