Ko je Miroslav Aleksić narodni poslanik?

Jeremić glumi Koštunicu, prvo je formirao partiju sa programom Kosovo i EU ali nakon Ohridskite izvori odustaje od EU u stilu Koštuna kada je isto uradio nakon proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. Samo što se DSS nije raspala nakon toga nego SRS. Znači NS kao i SRS od koje je nastala SNS je puna nekih evropejaca koji hoće da guraju politiku Kosovo i EU a Mickey Aleksić je najnoviji predstavnik.

Podrška Velimira Abramoviča je ključna. (...)
С обзиром да је Микија Алексића подржао један Бошко Јакшић, који је као декларисани "западњак" до одласка у пензију 2014. био уредник "Политикине" спољнополитичке рубрике, а са друге стране га подржао теслијанац и члан руског Интердисциплинарног термопологијског семинара при Универзитету Ломоносов Веља Абрамовић, рођени брат Марине Абрамовић, иначе за твоју информацију доктор филозофије (докторирао је 1985. године на теми Проблем континуитета у природној филозофији Лајбница и Бошковића на Универзитету у Скопљу) и бивши професор теорије филма и предмета Концепти времена, простора и материја у природним наукама на Универзитету Уметности у Београду, и ако знамо да се тој подршци управо прикључио и адвокат Боривоје Боровић, то значи Мики Алексић ужива једну ширу подршку елите.

Jeremić glumi Koštunicu, prvo je formirao partiju sa programom Kosovo i EU ali nakon Ohridskite izvori odustaje od EU u stilu Koštuna kada je isto uradio nakon proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. Samo što se DSS nije raspala nakon toga nego SRS. Znači NS kao i SRS od koje je nastala SNS je puna nekih evropejaca koji hoće da guraju politiku Kosovo i EU a Mickey Aleksić je najnoviji predstavnik.
Još će da preotme Jeremiću i nadimak koji su mu dali radikali.

1691675575251.png

Aleksić: U Narodni pokret prešlo 90 odsto članstva NS, koja je autokratska

1691498217-aleksic-miroslav-750x422.jpg

Beta 10. avg 2023

Doskorašnji potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je oko 90 odsto članova te stranke prešlo u Narodni pokret Srbije, koji će uskoro početi da prikuplja potpise za registrovanje političke partije koja će, prema njegovim rečima, biti proevropska građanska desnica.

„Od 126 teritorijalnih organizacija, 106 je pošlo sa mnom i oni će se uskoro iščlaniti iz Narodne stranke. Tamo je ostalo svega nekoliko formiranih odbora“, rekao je Aleksić za list „Danas“, komentarišući to što je Narodna stranka saopštila da su je napustila 264 člana zajedno sa Aleksićem.

Upitan o razlozima za napuštanje stranke, Aleksić je kazao da su to suštinska neslaganja oko koncepta i vizije stranke, kao i to što „Narodna stranka nije stasala u veliku i ozbiljnu demokratsku organizaciju u kojoj bi rukovodstvo bilo smenjivo“.

„Samo promene mogu doneti rezultat. Samim tim što nije postojala mogućnost promene rukovodstva, moja bivša organizacija više je ličila na autokratsku organizaciju u kojoj se ne poštuju demokratski principi i uvažavanje mišljenja članova po dubini koji su zapravo motor organizacije. Došli smo u situaciju da oni odbori koji imaju drugačije mišljenje budu smenjivani“, rekao je on.

Aleksić je naglasio da Narodna stranka nije „neprijatelj“ novog Narodnog pokreta Srbije i da će saradnja biti moguća i dalje.

1694913978020.png

Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta formirali poslanički klub

1694914098512.png

15/09/2023

U Skupštini Srbije formirana je nova poslanička grupa "Narodni pokret Srbije - Ekološki ustanak - Novo lice Srbije", čiji je predsednik poslanik Miroslav Aleksić, a njegov zamenik Aleksandar Jovanović Ćuta.

U saopštenju se navodi da je grupa formirana kao rezultat zajedničkog delovanja, saradnje, kao i podudarnih stavova o svim ključnim političkim pitanjima. Oni navode da im je krajnji cilj smena vlasti na predstojećim izborima.

Novu poslaničku grupu čine Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miloš Parandilović, Slavica Radovanović, Danijela Nestorović, Milinka Nikolić, Đorđe Stanković i Borislav Novaković.

Aleksić je ranije bio šef poslaničke grupe Narodne stranke, a Jovanović zamenik predsednika poslaničke grupe "Moramo-Zajedno".

U međuvremenu, Aleksić je napustio Narodnu stranku i osnovao Narodni pokret Srbije, a Jovanović poslaničku grupu "Moramo-Zajedno" nekadašnjeg koalicionog partnera Nebojšu Zelenovića.

Прича се да је то будући председник Србије.

Прави Шумадинац.

Сељак човек. Пољопривредник Вредан и радан.

И свира хармонику.

Успешан менаџер. Водио је општину Трстеник.

И елоквентно наступа у Народној Скупштини.
Samo nam je srbijanizacija potrebna. U sklopu antisrpske kulturne politike i svođenja Srbije na 1878.

1695070496348.png

Aleksić: Ako Vučić ne raspiše izbore za decembar pozvaćemo u oktobru građane da izađu na ulicu

Aleksić: Ako Vučić ne raspiše izbore za decembar pozvaćemo u oktobru građane da izađu na ulicu 1

danas 11:52

Aleksandar Vučić novim predstavama zamajava građane sa pričama o pojeftinjenjima parizera, a Srbija je danas u Evropi treća zemlja po rastu cena, inflacija buja, imamo najskuplji dizel, a životni standard je katastrofa, ocenio je danas poslanik i lider Narodno Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

On je u emisiji „Iza vesti“ rekao da će, ukoliko Vučić ne raspiše izbore za decembar, pozvati građane da „u oktobru izađu na ulicu, ispred Skupštine i izbore se za zahteve“.

„Krajnje je vreme da napravimo državu kakva treba da bude, da smenimo režim koji 11 godina razara sve pore društva, koji sada sa novim predstavama zamajava građane sa pričama o kojekavim pojeftinjenjima parizera i ostalih stvari a Srbija je danas u Evropi treća zemlja po rastu cena, zemlja u kojoj inflacija buja, imate poskupljenje goriva, najskuplji dizel u Evropi, životni standard je katastrofa, mafija vodi državu“, rekao je je Aleksić.

Gostujući u emisji Hit tvit TV Pink Vučić u nedelju uveče najavio mogućnost da izbori koje traži opozicija budu raspisani do 31. decembra za 4. mart 2024. ili nedelju dana ranije, zbog roka od 60 dana, a za predstavnike opozicije rekao je da su „nepismeni“ i da su mislili na održavanje izbora do kraja godine.

„Nismo zadovoljni oni što je Vučić rekao, jer to nije u skladu sa zahtevima opozicije, zahtev opozicije je bio da se izbori raspišu i održe do kraja godine, parlamentarni i beogradski izbori. Aleksandar Vučić koristi igru reči, kakav je naš zahtev, pokušava da pobegne od toga da se izbori održe do kraja godine čime je pokazao slabost“, smatra Aleksić.

Na pitanje šta menja ako izbori budu u martu, Aleksić je naglasio da su „ključni problem uslovi“ i da je jedan od zahteva razdvajanje parlamentarnih i beogradskih izbora od lokalnih i pokrajinskih.

„Ne umanjujemo šanse za Beograd ako oni budu spojeni, već želimo da utičemo na to da se izbori razdvoje – oni hoće da se ide na sve izbore, da bi on bio nosilac svih lista i da se izgubi smisao izbora“, naglasio je Aleksić.

Ne može Vučić da nama čini uslugu, rekao je on ističući da predsednik ispunjava zahtev opozicije, a pokušava da prikaže kako to ne čini.

„Ali ja i ne verujem u ovo što on kaže, jer ja vidim da se oni pripremaju, počinju kampanju. Ja mislim da on želi da ponižava opoziciju, da ponižava građane. Rekao je biće u martu ali ne bih isključio da budu do kraja decembra“, rekao je Aleksić.
On je podsetio na osnovne zahteve opozicije – razdvojanje izbora i „oslobađanje RTS“.

„Dovoljno će biti da budu razdvojeni od lokalnih, a naš ključni zahtev je oslobađanje RTS, RTS je dužan da poštuje Ustav i zakon i novinarske kodekse. Rukovodstvo RTS plaćamo svi mi i nemamo mi šta da dobijamo, oni imaju obavezu da rade kako treba“, poručio je Aleksić.

On je rekao da je zahtev opozicije jasan i da će se protestima i blokadom institucija opozicija da se izbori da izbori budu do kraja godine.

„Oktobar je mesec kada mi moramo znati kada će koji izbori biti raspisani, postoji kalendar izbora“, rekao je Aleksić za N1.

Na pitanje da li zahtevom za raspisivanjem izbora suštinski gase protesti „Srbija protiv nasilja“, Aleksić je rekao da se od protesta ne odustaje.

Pogledajte prilog 1412421

Aleksić: Ako Vučić ne raspiše izbore za decembar pozvaćemo u oktobru građane da izađu na ulicu

Aleksić: Ako Vučić ne raspiše izbore za decembar pozvaćemo u oktobru građane da izađu na ulicu 1

danas 11:52

Aleksandar Vučić novim predstavama zamajava građane sa pričama o pojeftinjenjima parizera, a Srbija je danas u Evropi treća zemlja po rastu cena, inflacija buja, imamo najskuplji dizel, a životni standard je katastrofa, ocenio je danas poslanik i lider Narodno Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

On je u emisiji „Iza vesti“ rekao da će, ukoliko Vučić ne raspiše izbore za decembar, pozvati građane da „u oktobru izađu na ulicu, ispred Skupštine i izbore se za zahteve“.

„Krajnje je vreme da napravimo državu kakva treba da bude, da smenimo režim koji 11 godina razara sve pore društva, koji sada sa novim predstavama zamajava građane sa pričama o kojekavim pojeftinjenjima parizera i ostalih stvari a Srbija je danas u Evropi treća zemlja po rastu cena, zemlja u kojoj inflacija buja, imate poskupljenje goriva, najskuplji dizel u Evropi, životni standard je katastrofa, mafija vodi državu“, rekao je je Aleksić.

Gostujući u emisji Hit tvit TV Pink Vučić u nedelju uveče najavio mogućnost da izbori koje traži opozicija budu raspisani do 31. decembra za 4. mart 2024. ili nedelju dana ranije, zbog roka od 60 dana, a za predstavnike opozicije rekao je da su „nepismeni“ i da su mislili na održavanje izbora do kraja godine.

„Nismo zadovoljni oni što je Vučić rekao, jer to nije u skladu sa zahtevima opozicije, zahtev opozicije je bio da se izbori raspišu i održe do kraja godine, parlamentarni i beogradski izbori. Aleksandar Vučić koristi igru reči, kakav je naš zahtev, pokušava da pobegne od toga da se izbori održe do kraja godine čime je pokazao slabost“, smatra Aleksić.

Na pitanje šta menja ako izbori budu u martu, Aleksić je naglasio da su „ključni problem uslovi“ i da je jedan od zahteva razdvajanje parlamentarnih i beogradskih izbora od lokalnih i pokrajinskih.

„Ne umanjujemo šanse za Beograd ako oni budu spojeni, već želimo da utičemo na to da se izbori razdvoje – oni hoće da se ide na sve izbore, da bi on bio nosilac svih lista i da se izgubi smisao izbora“, naglasio je Aleksić.

Ne može Vučić da nama čini uslugu, rekao je on ističući da predsednik ispunjava zahtev opozicije, a pokušava da prikaže kako to ne čini.

„Ali ja i ne verujem u ovo što on kaže, jer ja vidim da se oni pripremaju, počinju kampanju. Ja mislim da on želi da ponižava opoziciju, da ponižava građane. Rekao je biće u martu ali ne bih isključio da budu do kraja decembra“, rekao je Aleksić.
On je podsetio na osnovne zahteve opozicije – razdvojanje izbora i „oslobađanje RTS“.

„Dovoljno će biti da budu razdvojeni od lokalnih, a naš ključni zahtev je oslobađanje RTS, RTS je dužan da poštuje Ustav i zakon i novinarske kodekse. Rukovodstvo RTS plaćamo svi mi i nemamo mi šta da dobijamo, oni imaju obavezu da rade kako treba“, poručio je Aleksić.

On je rekao da je zahtev opozicije jasan i da će se protestima i blokadom institucija opozicija da se izbori da izbori budu do kraja godine.

„Oktobar je mesec kada mi moramo znati kada će koji izbori biti raspisani, postoji kalendar izbora“, rekao je Aleksić za N1.

Na pitanje da li zahtevom za raspisivanjem izbora suštinski gase protesti „Srbija protiv nasilja“, Aleksić je rekao da se od protesta ne odustaje.
On će nekoga da pozove? Ruralni lik koga su šutnuli iz stranke jer je pomislio da iza njega stoji mnogo jaka Amerika. Kad ono opet samo potrošna roba.

1695079360320.png

Aleksić: Vučić koristi igru reči oko izbora, zamajava “pojeftinjenjima”

18/09/2023

Poslanik i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je u emisiji “Iza vesti” da će, ukoliko Vučić ne raspiše izbore za decembar, pozvati građane da “u oktobru izađu na ulicu, ispred Skupštine i izbore se za zahteve”. “Krajnje je vreme da napravimo državu kakva treba da bude, da smenimo režim koji 11 godina razara sve pore društva, koji sada sa novim predstavama zamajava građane sa pričama o kojekavim pojeftinjenjima parizera i ostalih stvari a Srbija je danas u Evropi treća zemlja po rastu cena, zemlja u kojoj inflacija buja, imate poskupljenje goriva, najskuplji dizel u Evropi, životni standard je katastrofa, mafija vodi državu”, ocenio je Aleksić, a preneo N1.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da izbori koje zahteva opozicija budu raspisani do 31. decembra za 4. mart 2024. ili nedelju dana ranije, ako je to potrebno zbog roka od 60 dana. Vučić je za predstavnike opozicije rekao da su „nepismeni“ i da su mislili na nešto drugo, odnosno održavanje izbora do kraja godine.

Na pitanje šta menja ako izbori budu u martu, kaže:

„Ključan problem su izborni uslovi, jedan od zahteva je razdvajanje izbora, bili bi razdvojeni od lokalnih i pokrajinskih… Ne umanjujemo šanse za Beograd ako oni budu spojeni, već želimo da utičemo na to da se izbori razdvoje – oni hoće da se ide na sve izbore, da bi on bio nosilac svih lista i da se izgubi smisao izbora“.

Aleksić demantuje da opozicija nastupa „iz ofanzive“.

„Izbore ne raspisuje opozicija, već vlast. Ne može Vučić da nama čini uslugu, on ispunjava naš zahtev, ali on pokušava da prikaže da ne ispunjava naš zahtev nego će to da pomeri. Ali ja i ne verujem u ovo što on kaže, jer ja vidim da se oni pripremaju, počinju kampanju. Ja mislim da on želi da ponižava opoziciju, da ponižava građane, rekao je biće u martu ali ne bih isključio da budu do kraja decembra“, uveren je Aleksić.

Osnovni zahtevi opozicije su, pojašnjava, razdvojeni izbori i „oslobađanje“ RTS-a.

„Dovoljno će biti da budu razdvojeni od lokalnih, a naš ključni zahtev je oslobađanje RTS, RTS je dužan da poštuje Ustav i zakon i novinarske kodekse. Rukovodstvo RTS-a plaćamo svi mi, nemamo mi šta da dobijamo, oni imaju obavezu da rade kako treba“, naglasio je Aleksić.

„Naš zahtev je jasan, krenućemo sa aktivnostima u smislu protesta, sa blokadom institucija, da se izbori dese do kraja godine. Oktobar je mesec kada mi moramo znati kada će koji izbori biti raspisani, postoji kalendar izbora“, kazao je Aleksić.

1695266961290.png

VIDEO INTERVJU Miroslav Aleksić: Vučiću nećemo dati da nas „namagarči“ i beži ko kukavica; opozicija danas dobro da je živa

(VIDEO) INTERVJU Miroslav Aleksić: Vučiću nećemo dati da nas namagarči i beži ko kukavica; opozicija danas dobro da je živa 1

Vojin Radovanović 20.09.2023. 21:03

Narodni poslanik i predsednik Narodnog pokreta Srbija Miroslav Aleksić govorio je u intervjuu za Danas o raspisivanju izbora, Vučićevom marketingu s parizerom, Jovanjici, budućnosti protesta „Srbija protiv nasilja“, odnosu nezavisnih medija prema opoziciji, saradnji s Narodnom strankom i Ekološkim ustankom, kao i o mogućnosti da se izborna volja brani kao 5. oktobra 2000. godine.

Aleksić je uz to odgovorio i da li opozicija trenutno politizuje proteste, kada su shvatili da su izbori put za ispunjenje zahteva, odnosno zašto ih nisu tražili onda kada je na ulicama bilo više desetina hiljada građana, te zašto su opozicionari u zvaničnom zahtevu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića tražili raspisivanje, a ne održavanje izbora.

Takođe, sagovornik Danas poručio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti „terorista“ koji se „ponašao kao potpuni ekstrem i iživljava se nad Srbima“, dok Aleksandar Vučić kosovsku krizu koristi za svoju kampanju i „kišobran“ da se ne govori o drugim temama.

Intervju snimljen u petak, 16. septembra.

1697753262142.png

Aleksić: Vlast omogućava da 300 do 500 građana dnevno fiktivno promeni adresu zbog izbora u Beogradu

Aleksić: Vlast omogućava da 300 do 500 građana dnevno fiktivno promeni adresu zbog izbora u Beogradu 1

Beta danas 23:37

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić optužio je danas vlast da je pokrenula kampanju u kojoj aktivistima iz unutrašnjosti omogućava da fiktivno promene adresu prebivališta u Beogradu, kako bi mogli da glasaju na predstojećim lokalnim izborima u glavnom gradu.

„Od 300 do 500 ljudi dnevno se prijavljuje u Beograd fiktivno. Čak smo u jednoj zgradi svedočili policajcima da verifikuju tih novih 20 ili 30 ljudi. Vlast u ovom trenutku prebacuje fiktivno građane iz gradova gde neće biti lokalnih izbora u Beograd, kako bi ti ljudi glasali kao stanovnici Beograda“, rekao je Aleksić za televiziju N1.

On je naveo da je zbog toga uputio policiji zahtev za informacijom koliko je građana od 1. septembra promenilo prebivalište i na koji način.

„Zanimljivo je da sam dobio odgovor danas. Ovaj organ me obavestio da nisu u mogućnosti da mi dostave taj podatak, jer to zahteva da dobiju terenske informacije, za šta će im trebati 40 dana. To samo upozorava i govori o tome da je ta insinuacija verovatno tačna“, kazao je Aleksić.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić optužio je danas vlast da je pokrenula kampanju u kojoj aktivistima iz unutrašnjosti omogućava da fiktivno promene adresu prebivališta u Beogradu, kako bi mogli da glasaju na predstojećim lokalnim izborima u glavnom gradu.

„Od 300 do 500 ljudi dnevno se prijavljuje u Beograd fiktivno. Čak smo u jednoj zgradi svedočili policajcima da verifikuju tih novih 20 ili 30 ljudi. Vlast u ovom trenutku prebacuje fiktivno građane iz gradova gde neće biti lokalnih izbora u Beograd, kako bi ti ljudi glasali kao stanovnici Beograda“, rekao je Aleksić za televiziju N1.

On je naveo da je zbog toga uputio policiji zahtev za informacijom koliko je građana od 1. septembra promenilo prebivalište i na koji način.
„Zanimljivo je da sam dobio odgovor danas. Ovaj organ me obavestio da nisu u mogućnosti da mi dostave taj podatak, jer to zahteva da dobiju terenske informacije, za šta će im trebati 40 dana. To samo upozorava i govori o tome da je ta insinuacija verovatno tačna“, kazao je Aleksić.

Govoreći o pregovorima opozicije i dogovoru o izlasku na izbore u jednoj koloni, on je demantovao pisanje pojedinih medija i istakao da nigde nije zapelo u pregovorima proevropske opozicije.

„To je proces koji traje. Očekujem da ćemo u narednim danima da razgovaramo ne samo o parlamentarnoj listi, već i o beogradskoj. Svi smo stanovišta da moramo biti odgovorni i da napravimo dogovor“, rekao je Aleksić.

Naveo je da je težnja svih stranaka koje učestvuju u pregovorima da se nastupi na jednoj zajedničkoj listi „Srbija protiv nasilja“.
„Očekujem da brzo finalizujemo te dogovore. Postoji dobra volja kod svih da nastupimo u okviru jedne kolone, i verujem da ćemo to uspeti da dogovorimo… Mislim da je i za građane Srbije dobro da se nastupi u što manje kolona, jer će se eliminisati mogućnost da neko ostane ispod cenzusa“, rekao je Aleksić.

Back