Nisam...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dobrovoljno ili nisi imala gde da kradeš?Nisam...
Mi smo prvo upalili kukuruz i kada je izgoreo isli smo da "babircimo"Imao neki deda Iva njivu tu bliizu pa smo mi deca išli da mu krademo trešnje, još poluzrele jer, ko će da čeka?
Jednom nas uhvatio, zamal da se upiškim od stra.
Jeste li vi nekad išli u komšijsko?
Ма ко није... Прво крадемо сладоледе у самопослузи..па на путу кући и трешње...младост лудост.
Ја нисам.Никад се нисам могао попети на дрво.Redovno sam krao. Uletis nocu kao nindza, uzveres se na drvo i lagano beres. Naravno sa ortakom. Mnogo lepa vremena.
možeš ti i od zemlje da bereš kad su niske grane. A ako ideš sa društvom, oni spuste te niže grane da mogu i ovi sa zemlje. Zato dolazi i do kršenja granaЈа нисам.Никад се нисам могао попети на дрво.
Nikad...Jeste li vi nekad išli u komšijsko?
Nikad...
Komšijske kruške i šljive same prelaze u moje preko ograde, pa se ne osećam kao kradljivac kad berem, ali da upadam bilo kome na njegovu zemlju i berem plodove njegovog drveta... verujte, to nikad nisam radila. Iz nepisanog pravila, čak da me niko posebno nije ni učio, verujem da je ući u tuđ posed ružno, odraz nevaspitanja i javašluka.To sam i kao dete osećala, samo što nisam tako formulisala. Bilo je samo: ''To se ne radi.''
Ma i ove godine sedim kod rodbine, i samo pomenem kako volim dud, i oni: ''Ma, koliko god možeš da dohvatiš, beri, tresi, kupi, radi šta hoćeš, dođi, niko ti ne brani, ionako propada, mi ne koristimo!''.
Ja sam to popodne kod njih nabrala malo i dosta mi je.
Neću upadati ponovo da berem iako mi je dopušteno, mada je tužno što ti plodovi propadaju tako.
Zadrta sam po mnogo pitanja, i smatram da deca moraju rano da shvate da je i ona krađa koja nije krađa, ipak postupak koji nije ispravan.No iskreno koliko može jedno dete da "ukrade" voća i obično se to ne uradi krađe radi.
Zadrta sam po mnogo pitanja, i smatram da deca moraju rano da shvate da je i ona krađa koja nije krađa, ipak postupak koji nije ispravan.
Kad su moje male sestre sa decom iz komšiluka donele kukuruze da pečemo, lepo sam ih ispitala odakle im, ustanovila iz čije njive su ''krale'' i povela ih da se zajedno izvinimo ljudima, i obećamo da više to neće raditi.
Ja sam tad imala 14, one po 8 i 5.
Ljudi su se smejali na moje obrazloženje, ali sam ih zamolila da se pred mojim sestricama ne smeju tako da se ne bi ohrabrile to i dalje da rade.
Dakle, sme se pitati: ''Možemo li ubrati neki kukuruz?'',
ali se ne sme upadati kao lopov i brati tuđe.
Tuđe se mora poštovati.
Ne vidim kako bi danas znale da je u redu da im se nešto tuđe sviđa, ali da ne žele to i da prisvoje na bilo koji način.
Na moje trešnje su dolazila komšilačka deca oduvek, ali...Ne grešiš, ispravan stav. Nije svako dete u prilici da čuje roditeljsku besedu, niti u kasnijem dobu da razluči dobro od lošeg.
Nisam toliko rigidna, smatram da detinjstvo mora nositi sa sobom i malo nestašluka koje će roditeljsko budno oko usmeriti ispravnim putem.
Osim toga, ja sam dete parole; Svoje ne dam, tuđe neću.Možda je i to razlog što mi par trešanja ne deluje u detinjem periodu kao veliki prestup.
Na moje trešnje su dolazila komšilačka deca oduvek, ali...
nisam osećala da ih kradu, Bože sačuvaj da mi je bilo žao trešanja, nego sam motrila da se nešto ne desi u mom dvorištu što ne bih volela nigde nikom da se desi.
Šta bih radila da mi se neko od njih stropoštao sa drveta, polomio ruku, nogu ili nešto još gore?
A, mali vrazi, birali su mrkli mrak da se prikradu i penju.
Jednom, dvaput... i tu negde sam im otišla da očitam lekciju.
''Po noći mi se nećete motati tu, trešnje se beru danju!''
I oni... pokazalo se da im nije bilo do trešanja toliko koliko do tog avanturističkog poduhvata. Došli par puta i batalili zauvek.
odni bi vrag moj vrtlic pored tebe da si mi ti susjedNa sve strane kad krenem u setnju sam nasao top tresnje,kajsije,smokve,grozdje,znaci samo po dinje i lubenice u radnju
eee pa to i jest problem, di ces veceg problema od toga cccccccNe brini tih sam ne bi me cula![]()
Откад сам добио две шљиве на поклон уместо трешања добио сам фрутофобију .Sledeci put zovi breskvicu kod tebe kuci![]()